Strugurasi de Sept-Oct 2011 *58*

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Lena, Mikka, stiti ca eu am inceput Anastasiei sa-i dau papica la 6 luni si o saptamana.Si ea de o saptamana a inceput sa manance bine si fara figuri.
Rabdare multa, multa, multa

Dar tot la televizor si cu jucarii.Cu toate ca eu ii pun jacariile pe masuta si ea le ia pe fiecare si le arunca jos.Eu iar i le pun ea iar le arunca si tot asa pana terminam papica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

Mai am o intrebare, cat tine branzica asta facuta in casa, adica ii pot da si maine din ea?

Mamaliga din ce malai faceti, bio? ca ala clasic de pe piata mi-e frica sa nu fie din porumb modificat genetic...plus ca porumbul la noi e stropit la greu, de exemplu la tataia in sat toti il stropesc din abundenta cu insecticid si apoi il vand la siloz, mi-e groaza de ceea ce mancam...

Mergi la inceput

Rach, multumesc de raspuns stiu totusi ca Anastasia manca o cant multumitoare de mancare de la inceput, Maria nu mananca nimic acum, sau ia o lingurita si apoi se stramba si asta de 2 saptamani ca pana acum mai reuseam sa ii dau 7-8 lingurite.

As zice totusi (strict parerea mea) sa incerci si alte metode de invatat sa doarma fara titi, fara sa o lasi sa planga, nu?Mie mi-e mila s o las pe Maria sa planga, cad o aud ca plage si mai zice si mama mi se rupe sufletul ( de ex ea plange daca plec un min la toaleta)

am scris si sters mesajul si iar l-am scris, sper din suflet sa nu te superi pe mine rach ca imi esti tare draga,

Mergi la inceput

Mikka am vrut sa o legan dar nu vrea.Sa nu crezi ca plange isteric.Nu ... m-am exprimat eu gresit...este mai mult mataiala...Asa se mataie cand ii este somn.Inainte nu o lasam nici sa se mataie ii bagam titi in gurita si gata adormea imediat.Acum o las sa se mataie.Daca ar plange isteric e clar ca nu as lasa-o.Am incercat intr-o noapte.and s-a trezi6 am zis sa o culc asa fara sa-i dau ce vrea si nu am avut de ales si i-am dat.Dar atunci tipa si evident ca nu am lasat-o ca asa as fi vrut eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klau_ditza spune:

LENA, ELENA, multumim de tratatie !
La multi ani si o zi minunata va doresc !

Mikka eu branzica am facut doar cat cosumam odata. Chiar nu stiu cate zile tine Mamaliga i-am dat din malai grisat - nu bio, nu nik... Oricum nu a mancat - si asta a tinut de textura. Daca nu ii place textura se stramba de parca i-as da o lamaie stoarsa

Noi suntem mofturosi... Asteptam dinitsorul nr. 6. Pana atunci mi-e teama sa plec singura de acasa (adica fara tati) dupa scandalul pe care l-a facut la dintisorul nr. 5. Cred ca am ramas cu sechele

Mergi la inceput

Klau 6 dintoci?lasa ca pleci dupa ce iese

Felicitari Radu pentru dintoci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

hayat

mikka cartof i ai dat pana acum ? ma gandesc ca poate ii place si ei ca din cate observ mai tuturor le place
piureul de cartofi este prefaratul lui T , cu el ii dau si branza si oul
branzica eu ii fac din 100 ml de lapte cat sa manance la o portie
se face f usor si repede si nu are rost sa fac mai multa si sa stea prin frigider
dar parerea mea este ca o zi sta la frigider fara nici o problema

klau wow 6 dinti ?
noi ne chinuim cu nr 4

_

de T 8+

Mergi la inceput

Rach

Klau si Jade, multumesc pt raspuns

Eu am facut mai multa, din 2 l de lapte, pt ca e lapte proaspat de capra de la tara si nu tine mult. as vrea sa ii pot da macar azi si maine, restul pap eu ca a iesit suuuper buna.

Jade, o sa incerc si eu cartoful, poate mananca...

Klau, ce de dintoci aveti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2011 spune:

La multi ani Elenelor!!! Si mamicilor lor
La multi ani Lena!!!

Sper ca ati avut un weekend deosebit si continua in acelasi ritm, de ziua voastra!
Noi am petrecut foarte bine la mare, Clara si-a cantat in scaunul de masina pana a adormit

Am vazut mesajul lui Lali, dar n-am avut timp sa raspund: de unde atata interes ptr numele meu? Sunt activista intr-ale egalitatii intre femei si barbati de ceva vreme, cred ca de vreo zece ani. Am trecut printr-un divort pentru ca fostul sot imi spunea ca el nu calca camasi din principiu, ca e barbat. Aveam 20 de ani, eram studenta si insarcinata. Am stiut, mai mult presimtit ca nu e corect.

Acum cred pana in panzele albe ca nu suntem nascuti foarte diferiti ( ci mai mult foarte asemanatori), dar suntem crescuti sa fim si sa ne credem foarte diferiti. Sunt de acord ca mama este foarte importanta in cresterea copilului. Nu am spus niciun moment ca sunt de parare ca trebuie sa facem copii si sa ii neglijam dupa aceea, ci militez pentru implicarea echilibrata a ambilor parinti.

Ma laud peste tot ca sotul meu isi foarte in serios rolul de tata, el sta opt ore cu Clara, cat sunt la serviciu. Ne sfatuim permanent, stim amandoi cum sa o ingrijim. Diferenta e ca eu o alaptez la pranz si la cerere cat sunt acasa cu ea. Si scriu pe forum, ma inspir de la voi si ii povestesc:)

Deci, nu spun ca e perfect asa, ci ca se poate. In Romania inca predomina mentalitatea ca femeile sunt cele care trebuie sa ingrijeasca copii si chiar voi v-ati plans uneori de slaba implicare a sotilor. Din pacate, implicarea depinde foarte mult de lipsa prejudecatilor, iar la noi sunt la cote maxime.

Sa nu spun ca avem prieteni de familie cu bebelusi. El lucreaza, ea e acasa cu copii. Facand o comparatie intre mine, mama, care lucrez, si el, tata, care lucreaza, ia ghiciti cine este mai ridicat in slavi si mai compatimit ca tre sa echilibreze jobul cu familia? Cred ca ati ghicit

Eu sper ca pe masura ce tot mai multe mamici si tot mai multi tatici vor fi mandre/ mandri de implicarea taticilor in ingrijirea copiilor, mentalitatile se vor schimba.

Repet, nu acuz, nu scuz, doar povestesc ce fac eu si ce cred eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Hello gaqgicas !!!

Noi suntem de sambata la tara,la sora mea,si o tinem intr-o petrecere continua! La un mot sambata , ieri la un Costin si o Elena, azi iar la un Costel .... Oricum in seara asta adormim mai devreme,nu in zorii zilei ca in ultimele doua nopti !

Alex am o memorie zic eu buna ,si uneori imi ramane intiparit un nume pentru sonoritatea lui,sau pentru ceva ce a facut acel om. Inca nu imi amintesc exact unde am auzit numele tau,oricum a fost la tv . Eu ma laud peste tot cu implicarea sotului meu in mentinerea fericirii in familie,fie ea ,mentinerea, prin schimbarea scutecului fetei, facerea baitei unuia sau a amandurora , hranitul fetei, intins hainele la uscat sau prin facutul mancarii intr-o zi. Ori pur si simplu cat tine fata in brate sa imi fac si eu o baie de aia in care sa nu stau cu urechile ciulite la copii. Mai iese cu PAul in parc,intre baieti , sau "palavrageste "cu fata sa ii acord ceva timp individual lui PAul,daca vrea sa faca ceva doar cu mine. Am avut si prieteni care erau asa cum spui tu, credeau ca daca pun mana pe fierul de calcat,se usuca si cade din umar. Prieteni care sustineau pe unde puteau ca femeia trebuie sa stea supusa ,daca se poate cu privirea plecata ,cand sotul urla din toti rarunchii faptul ca ciorba nu are destula sare ! Eu la sotul meu i-am pus pachetul pentru munca de maxim 10 ori in cei aproape 7 ani de cand suntem impreuna (de sase ani si locuim sub acelasi acoperis),de calcat hainele , eu le calc in general dupa ce le aduce de la uscat,dar daca are nevoie de tricouri sau camasi la munca, si le calca singur . Noi nu avem "asta e treaba ta ,de femeie/barbat" . Si asta nu din cauza ca as lupta pentru ceva drepturi egale,ci pentru ca asa ni s-a parut normal amandurora.

LA multi ani tuturor celor ce se sarbatoresc azi !!!

Cand ajung acasa o sa revin si cu a doua parte din autostrada(sau o fi a treia?) ,ca nu am scris nimic unora dintre voi , si nu vreau sa ratez pe ni9meni,ca eu va iube4sc pe toate !

Mergi la inceput