Weekend In Thassos :)
Raspunsuri - Pagina 6

maria_alexia spune:
Hello, tocmai ne-am intors dupa 10 zile de vis in Thassos.
Citat: |
citat din mesajul lui anya Drumul e bun pe serpentine. Tocmai ce a fost facut acum doi ani. Benzile sunt inguste in portiunea serpentinelor, dar sunt doua si exista si loc de tras pe dreapta (parcare e mult spus, dar noi ne-am oprit la tufisuri ![]() In august am ajuns doar spre sfarsit. La noi e invers, sotul meu nu poate niciodata sa-si ia concediul in august. Presupun ca e putin mai cald ca in septembrie, dar singura parte proasta e ca preturile sunt mai mari, ca peste tot dealtfel. Eu zic sa mergeti linistiti. Pana atunci faceti o revizie la masina ca sa nu aveti necazuri functionale. Anya |
Pe drumul asta ne-am dus: trecut granita pe la Zlatograd (via Ruse-Veliko-Tranovo - Haskovo - Zlatovrag - Thermes - Xanti). E o nebunie de drum, plin-ochi de curbe stranse, ingust... O fi el cu 150 km mai scurt decat varianta estica - paralela cu drumul cu Turcia, dar ne-a secat mult mai tare. Sunt vreo 40 de km de strabatut prin munti, drumul e ingust, mergi cu maxim 30km/ora. Iar pana la bucata din munti treci prin sate pierdute in sudul Bulgariei, e greu de tinut directia, iar la iesire idem prin sate grecesti. Scutesti ceva benzina, dar timp si efort categoric nu.
La intoarcere nu ne-am mai dorit sa repetam experienta, am luat-o pe autostrada/drum european : Alexandroupoli, Orestiada, Svilengrad. Mult mai civilizat si mai usor de tinut directia.
Sfatul meu e sa nu va bazati pe GPS la traversarea Buldariei, era plin de romani pe care i-a dus ba spre Turcia, ba prin coclauri bulgaresti in constructie. Facut traseul de acasa, cumparata harta Bulgariei si tinute in primul rand indicatoarele. GPS-ul ajuta la orientare pe harta si intrari/iesiri din orase, dar nu e de lasat in seama lui.

maria_alexia spune:
altfel, drumul greu a meritat din plin, am avut o vacanta superba.
ne-am cazat la o vila in Skala Potamia, plaja multa la Golden Beach si la Marble Beach de care ne-am indragostit, vizitat Paradise, Aliki, apoi mai departe spre Potos, Limenaria, Tripiti Beach, am facut turul complet intr-una din zile... Ne-am fript intr-o dupa-amiaza ultra-torida pe pietrele din Teologos, cateva seri ne-am bucurat de tavernele si "dulcegaria" din Panagia, altele in Limenas...
Din Potos recunosc ca n-am inteles mare lucru, e drept ca eram secatuiti de soarele amiezei si nu ne-am descurcat prea bine prin aglomeratia de pe plaja si statiune.
vacanta placuta celor ce mai merg, sper sa reveniti cu impresii si tip-uri!

OanaRusu spune:
Maria - ca-mi faci dor de duca
Noi am mers cu GPS - si a fost super ok. Traseul a fost setat de acasa.

mariana90 spune:
imi aduc si eu aminte de greutatile drumului dar per total merita :)
eu ma pregatesc acum de Zakynthos ! :)

simis spune:
Hello!
Si noi vrem sa mergem in septembrie la inceput vreo 8 nopti tot in zona Skala Potamia. Numai ca noi o sa plecam din Arad si nu stiu ce traseu sa alegem. sa mergem Serbia-Macedonia-Grecia sau Serbia-Bulgaria-Grecia. Copilul are 1 an jumate si nu ii prea place in masina, asa ca ma gandesc sa meregm din 2 bucati sa vedem pe unde o sa dormim o noapte.
Maria_alexia cum erau preturile prin zona aceea la mancare/bauturi? Sotul zicea ca i-a zis cineva ca o apa minerala era 10eura, dar eu am zis ca nu il cred.
Oricum abia astept sa plecam!

maria_alexia spune:
Simis, din Arad aveti si voi o bucatica buna de mers. Nu cunosc nici una din variantele de drum, dar pot spune ca traficul la bulgari e ok., drumuri largi, foarte putin circulate. Dar cam trebuie respectate limitarile de viteza, si sunt destule de 60. Ati putea lua o cazare intermediara pe undeva.
Apa o luam cu 40-60 de centi 1.5 litri din supermarket, la taverne ne ofereau din partea casei sau ceream tap water.
Cu mancarea am gasit 3 variante pe care le-am tot combinat: comparat din supermarket (la preturi pe la *1.5 fata de noi - e totusi statiune pe insula) si gatit ceva minimal, apoi fast food (frigarui, gyros, sandvich etc.) sau taverna, unde pentru 2 portii puteam iesi pe la 20-25 eu (limita superioara n-am testat-o ).
se mai platesc umbrelele si sezlongurile pe plaja, dar nu te obliga nimeni. in Skala Potamia, in dreapta intrarii la plaja primesti setul de sezlonguri si umbrela gratis daca faci o consumatie minimala de la bar, in alte locuri cam la fel, dar in general cam platesti 5-9 eu pentru ele.

simis spune:
Multumesc mult!
Cred ca cel care i-a zis sotului ii pare rau ca nu vine de data asta cu noi Ca i-a mai spus ca nu e nici un supermarket si din astea.Eu i-am spus ca parerea mea e ca pe 8 zile ne vom incadra in 400euro fara sa exageram cu ceva.
Inca odata multumesc!

maria_alexia spune:
in Skala potamia e plin de super-marketuri, chiar pe drumul de intrare la plaja. de-acolo, pe drumul spre skala panagia paralel cu faleza, mai mergi vreo 200 de m si e o macelarie excelenta.
in directie inversa (spre sud), la capatul falezei cu tavernele e piata de peste.
gasesti absolut tot ce iti doresti, e o zona foarte buna pentru mers cu copil mic.
va incadrati cu brio in suma, mai ales ca voi n-aveti 2 copii care sa va traga spre sucuri, inghetata, plase de pescuit si alte acareturi toata ziua

lavi02 spune:
Simis, din Arad ai o singura varianta de drum viabila, si anume Arad-Timisoara-Belgrad, drum bun si apoi urci pe autostrada si in principiu te mai dai jos la ferry boat. Nu vad de ce te-ai complica sa traversezi Romania si Bulgaria pe drumuri nationale.
Te incadrezi in 50 eur pe zi daca vrei si daca mananci o singura masa la taverna pe zi. Pe plaja poti sta pe cearceaf sau prosop linistit, este spatiu destul, noi preferam asa.

simis spune:
Lavi, pai nu stiu din Belgrad mai departe pe unde va fi drumul Ca pe viamichellin imi da doua variante si nici una nu e cu autostrada din belgrad pina la ferry. Ar fi super ce zici tu acolo!