Din nou listeria - luna a 8-a!!!

Din nou listeria - luna a 8-a!!! | Autor: georgy

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

Din nou am probleme cu listeria! Ultimele doua dati mi-a iesit la analize 1/320! Desi am facut tratament cu antibiotic in luna a 4-a si in luna a 7-a!!! Sunt disperata! Dr. microbiolog mi-a spus sa stau linistita si sa o repet peste 3 saptamani. Dr. ginecolog a spus ca nu mai trebuie sa fac tratament cu antibiotic, ca nu crede ca va fi o problema! Ambii medici sustin ca nu vor fi probleme, dar eu sunt in luna a 8-a de sarcina si totusi am inteles ca infectarea poate avea loc in aceasta perioada!!! Sunt eu paranoica?

Va rog mult cele care ati avut probleme cu listeria pana in ultimele luni ininte de a naste, spuneti-mi ca a fost bine BB la nastere! Nu exista nici un loc in care sa se confirme probleme inainte de nastere dar nici dupa! Eu asta vreau sa stiu...voi avea un copil sanatos sau care sa traiasca? Nu po trai inca o luna cu aceasta dilema!!!

Multumesc,
Georgy.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Draga mea, te inteleg perfect dar sfatul meu este sa incerci sa nu te stresezi prea tare. Eu, cand eram insarcinata cu baietelul meu (acum are 3 ani si 10 luni) mi-a descoperit la Cantacuzino titrul de listeria 1/160. Pana am nascut mi-am repetat periodic analiza si de 2 ori a crescut la 1/320+ (+ insemnand ca nu e valoarea clara ori e 1/160 ori 1/320). Mi-a spus ca nu este nevoie de tratament si nu am luat nimic. Dupa nastere, a 2-a zi i-au luat copilului un pic de sange cu care sotul meu s-a dus la Cantacuzino si analiza a iesit negativa. Am nascut la termen si copilul nu a fost afectat.
Acum o luna am pierdut o sarcina (la 10 saptamani - oprita in evolutie). Am mai postat subiectul asta si la Clinica virtuala, asa ca nu are sens sa reiau aici.Ideea este ca, dupa ce mi-am facut diverse analiza(toxoplasma, CMV, clamydia, listeria, urocultura) mi-a iesit infectie urinara (cu bacili coli) si titru de listeria 1/640. Mi-am facut mustrari ca nu am repetat listeria, inainte de a pierde sarcina dar dr. de la Cantacuzino mi-a spus ca nu asta a fost cauza. Am luat tratament cu ofloxacin pentru infectie urinara si dupa 2-3 saptamani am repetat si listeria (chiar azi am luat rezultatul T=1/320+ - de data asta + este mai aproape de 1/640). Dr. de acolo mi-a spus ca aceasta valoare de 1/320 poate rezista mult timp, chiar daca fac tratament (semnificand o infectie trecuta) si mi-a zis ca nu e nevoie de tratament. O sa merg luni sa discut acolo, pentru ca imi doresc sa raman iarasi gravida si vreau sa lamuresc situatia asta. Dar mi-a spus ca majoritatea oamenilor au aceasta pb. cu listeria pentru ca exista nu numai in lactate nepsteurizate ci si in legumele care cresc la nivelul solului (cartofi, morcovi). Deci nu te stresa, anunta ginecologul si anunta neonatologul copilului dupa ce nasti. O sa vezi ca o sa nasti un copil sanatos si totul va fi bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hopeto spune:

Draga mea,

nu sunt cea mai in masura sa iti dau sfaturi, dar te rog nu iti pune problema copilului pentru ca indiferent ce ai face tu nu ai nici o putere. Mie de exemplu mi-au zis drii ca se pare ca inima copilului ar avea malformatii si ca ar fi bine sa fac avort si prostii din astea, cu toate astea eu inca cred cu tarie ca voi avea un copil absolut sanatos........deci eu zic ca in cazul tau, in care bebeul e mai mult decat bine, sa fii cuminte si sa nu il superi cu gandurile astea, te rog. O sai ai un bebe grasut si frumos minune mare, totul e sa crezi cu taria asta!!!!!

Te pup,
Hope - de la o ultima speranta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Buna, Georgy!
Iti pot povesti de o prietena de-a mea care a nascut anul trecut, in decembrie si toata perioada sarcinii a avut valori mari la listeria. A facut, la fel ca tine, tratament cu antibiotic si tot mare i-a iesit la analize. Pana la urma a renuntat sa-si mai faca analiza si a lasat totul sa mearga firesc catre nastere.
A nascut un copil perfect sanatos, zdravan, intreg si fara nici cea mai mica problema. Asa ca nu te mai panica, ca nu se va intampla nimic rau!!!
Iti urez multa sanatate si o nastere usoara.
Adriana in 29 de saptamani

Mergi la inceput