LMA!Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***426***

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

monn, ai PM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Novus, nu mai stiu cum a fost Ada cit era mica, la noi a fost nasol in sensul ca si noi eram stresati si vroiam sa facem totul ca la carte, plus colicile, plus copila mea care ziua dormea numai pe mine si numai in reprize de 25-30 de minute, noaptea sugea de 100 de ori, la plimbare nu statea decit in brate...
Eu inca cred ca noi am fost de vina pt starea aia de lucruri, ca acum, cu experienta acumulata, am avea alta atitudine. Ma rog...



Si eu zic ca acum v-ati descurca mult mai bine asa ca pica grija asta de pe lista !

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

CHATO, stai sa bag o conferinta telefonica si apoi te anunt... Maine iti zic ceva sigur, da?

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Pisigri,

buna. Am deschis si azi forumul special pt tine, eu, in general, deschid 1/2 datt pe sapta, dar acum simteam ca totusi e important.

Fetele dinaintea mea au scris in mare, cateva idei de baza, cum va fi relatia vostra DUPA, cine a cui optiune e mai importanta etc. Parca doar georgiana a pus accent pe "doi", si da, ideal asa este, un copil ar trebui si dorit de amandoi, si crescut de amandoi.

Insa.., cum bine au punctat cateva fete, ati fost DOI, cand l-ati conceput, ATUNCI a fost momentul 0, nu cred ca l-ai violat, deci, ideea ta [cumva groaza ta] ca i-ai tranti un copil in brate nu e deplin justificata. Si mie mi-a fost groaza ca toti, inclusiv daddy, vor spune ca m-am cramponat sa-i trantesc un copil, peste voia lui [si multi asa au zis, si poate inca mai zic], dar, cand am reluat in gandul meu tot ce a fost, cand am vorbit eu cu inima mea, am descoperit ca acea viata mica din burtica e un DAR. Un dar legat de un om pe care il iubeam, nu era vreo noapte nebuna cu sex la prima vedere, nu era viol, etc.

Si simteam si acea stare de "bine", pe care o pomenea dyana.

Deci, eu zic sa iti focusezi gandurile spre alte puncte de vedere, asta cu "trantitul copilului in brate" nu tine. Cel mult, poti gandi ca amandoi v-ati trantit un bb in brate... Edit: oricum, bb deja ESTE la voi, si daca urm analize arata ca e sanatos, mi se pare greu sa zici: ok, hai ca ai stat tu bebisor la mine in burtica bine merci un pic de timp, dar acum gata, noi/eu m-am razgandit, as aca jap, afara. Chiar tu ziceai ca nu e ca la pisoiul de pe strada. Asa e, pisoiul inca e pe strada, nu in casa ta, inca mai poti sta pe ganduri sa-l iei, sa nu-l iei, dar bb e DEJA e la voi.

Dar cel mai tare m-au frapat 2 chestii:

1. postarea lui monn, cand ti-a vorbit despre argumentele anti-bebe-2, aduse de gabi.

edit: specific ca postarea m-a frapat pozitiv [mi-a placut cum a explicat f limpede], ca nu era clar cand am recitit :).

Sincer, pe langa faptul ca acele argumente sunt incorect puse [ar insemna ca niciodata vreun om iubitor de bb1 nu va mai face vreun bb2 etc..] DAR mi se par ALESE/GANDITE special in defavoarea ta, pentru ca Gabi te stie "sensibila" la subiectul Ilinca. Si atunci, deturneaza discutia de la ACEASTA sarcina cu perioada EI de regasire dintre voi doi catre "posibilele chestii negative ale vietii mai multor copii".

Sigur ca parintii nu ofera identic copiilor, pt ca ei nu seamana, nevoile lor nu seamana, caracterele lor nu seamana, etc... dar isi iubesc toti copiii, si incearca, pe rand si alternativ, sa fie parinti buni pt fiecare in parte.

De ex, daca pun pe hartie, in ultimul an, in fiecare luna am platit MULT mai mult pt vero, pt ca vrea haine, mall, etc, si pt ca da treapta, am zis ca poate asa o fac mai multumita "de colaborarea cu ma-sa" si invata la mate si romana macar. Pt tudor si bb3 cheltuiesc f putin. Dar, pe Tudor il dau la mai multe tabere, cu el mai joc sah, etc. BB3 inca mai cere brate, cand vrea el sa stea pe umarul meu, il dau la topogan, merg cu el de manuta sa-si cumpere barny, si il pup pe gatisor cand cere si face la olita :).

Fratii mai mici se cresc mai usor, cel putin psihic, nu vorbesc material [desi, cam minim vreo 7-8 ani, tot mai poti pastra de la un copil la altul haine, obiecte, etc]

Si chiar de ar fi sa fie diferente, propun o intrebare, mai ales catre monn si alte fete ce sunt "frati mai mici":

Cu toate diferentele inerente, poate chiar defavorizari, ati fi preferat sa nu vi se dea sansa vietii deloc, doar ca sa fiti "ferite" de "suferinta produsa de diferente"?

Sincer, mie asta cu "diferentele" mi se pare ULTIMUL motiv la care m-as putea vreodata gandi...

2. Printre randurile lui pisigri, mi s-a parut ca intrezaresc o frica de "mama singura cu 2 copii, cum se va descurcara".... Exista o astfel de frica? Pun intrebarea asta pentru ca imi amintesc exact ce mi-ai raspuns tu cand a fost vorba de mine si daddy, si acum, fac aceasta legatura intre parerea lui gabi [legata de subiectul meu] si gandul tau repetitiv la "nu esti financiar independenta, deci cum sa impovarezi pe ALTUL cu mofturile tale"... Ca sa scriu pe scurt, parerea lui gabi fusese, atunci, ca nu i-ar fi iertat niciodata "cramponarea" acelei anca de a pastra sarcina peste hotararea lui. Cumva... in prezentul tau de acum, exista inca aceasta temere a ta, ca gabi ar putea gandi la fel?

Nu vreau sa te necajesc, sau sa iti racai sufletul, insa vreau sa te ajut sa iti raspunzi singura la intrebarea: ce anume te-ar motiva sa vrei acest copil si ce anume te-ar impiedica, daca, prin absurd, gabi ar pleca pe alta planeta, in expeditie de cercetare, de maine, pt 20 de ani.

edit: am bolduit pisica si intrebarea :).



Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 3 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Olga:

jovani 158467 (nu mi se deschid detaliile si nu stiu cum sa pun link)

jovani 9494 (dar fara pietrele de pe centura)

sherri 2807

Ti-am spus care imi plac mie, fara sa stiu daca te descurci cu alaptatul si fara sa ma gindesc la tematica; doar a 3-a ar merge cu tematica oarecum. DAR: de cind mi-ai spus de tematica, mi-au si venit in minte salvarii tai colorati; ii mai tii minte? Eu mi-as face o tinuta de Alba ca Zapada...actualizata, pornind de la pantalonii aia care sint bestiali.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

olisoara

de cadou pt nasi, o excursie la vreun aqualand din ala misto ar fi ok pt nasii cei tineri? sau vreo excursie undeva, pt 1 zi, daca au copil de 2 ani parca asa am retinut.



Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 3 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

simonapro

dupa ce am citit mesajul de la tine, am vazut ca acea mamica are si inca 2 copii mai mici, 1 si 2 ani, asa ca am pregatit acasa un pachet [cam maricel] cu haine pt 1,5 - 2,5 ani.
Maine dimi sper sa ajung la posta, apoi la ing :)

scriu maine ce am facut.



Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 3 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

ok, astept, multuu


Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

CHATO, stai sa bag o conferinta telefonica si apoi te anunt... Maine iti zic ceva sigur, da?

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Anca, nu imi amintesc daca mi-am permis sa scriu cum ar fi reactionat sotul meu la gestul tau de a-i face un copil in ciuda dorintei sale. Dar nu asta e important. Cred ca am spus cum a spus ca ar fi reactionat daca atunci, la inceputul relatiei noastre, eu m-as fi incapatinat sa fac acel copil.
Nu, nu imi pun problema ca va pleca si ne va parasi, am discutat despre asta de altfel si a spus clar ca sintem doi in povestea asta, indiferent cum se va termina. De dragostea pt noi, pt mine si Ilinca, si de simtul sau al datoriei nu ma indoiesc...deci nu asta e motivul pt care vorbesc de independenta mea financiara. Dar nu numai divortul e de luat in calcul...nimeni nu e nemuritor, si orice ni se poate intimpla, oricind, oricaruia dintre noi...de exemplu. Plus ca pt mine e si o chestie de principiu, asa am fost si mica, acasa, cind erau perioade de probleme: mama avea "obligatia" de a ma hrani si a ma trimite imbracata curat si decent la scoala, atit; restul erau mofturi...si nu mi s-a spus asta, asa am simtit.

Monn, ai mare dreptate cu nevoile diferite, mie mi-e teama de...dragoste. Sau de lipsa ei. Sau de invinuiri pentru cind nu e totul roz.

Fetelor, nu ma incurca discutiile despre moda chiar ma simt nasol ca am acaparat asa de tare discutia..



http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

pisigri,

legat de "lipsa dragostei" de mai sus, te refereai la tine sau la gabi? si lipsa iubirii fata de bb2 sau a lui gabi fata de tine?

Despre bb2 si tu, nu ma indoiesc nici o clipa ca ai putea sa nu-ti iubesti un puisor, cum il vei vedea prima oara. Si chiar si legat de gabi..., daca ar fi un om total rece fata de copii, poate, dar el o iubeste pe ilinca, si atunci, ma intreb: oare atat de mult sa conteze, DUPA nasterea lui bb2, optiunea lui "ignorata", atat de mult cat sa nu indrageasca un copilas? Nu cred.

Si chestia cu "nimeni nu e nemuritor"... e prea pesimist si face parte din categoria lucrurilor necuantificabile/nematematice/nepredictibile/neinfluentabile, deci, de ce sa ne batem capul cu ele...?

Aaa, daca ar avea gabi 95 de ani, poate.. dar asa? Eu l-am vazut un om activ, parca e de-o seama cu zari, asa mi se pare, zari are vreo 57-59 de ani, nu stiu exact [pt mine era suf ca am acceptat o dif > 15, nu am retinut cu cat ]. Si vreau sa-ti zic ca linistit zari mai traieste min 20 de ani, lejer [bine, el e si total indiferent, gol sufleteste, deci nu-l macina nimic ]. Iar daca e vorba de calcat de masina, si noi, astea mai "tinerele si suave" putem avea nesansa.

In plus, lumea s-a schimbat de cand eram noi mici. Acum, tinerii incep sa se descurce de mult mai devreme, pe la 16-18 ani deja "se misca", ba isi iau cate 1 job, ba pleaca cu bursa... Eu deja am vorbit cu vero si a zis ca la 16 ani vrea sa se angajeze la mac, 4 ore sau cat o fi programul ala special pt 16+, om vedea.

Si eu m-am gandit ca doamne fereste, sa nu patesc ceva ca raman 3 copii singuri, mai ales ca noi nu avem NICI o ruda! Dar tot eu mi-am zis ca sa nu concurez cu Ion Creanga, asa ca m-am potolit si mi-am zis: cat ne-o iubi si pe noi Dzeu, ne-o ajuta, mai departe, om vedea...

Si eu ma mai panichez cateodata ba de vreo alunita, ca poate am cancer si-l depistez prea tarziu, ba de riscul de recadere a bolii mele precanceroase de colon [boala pe care o am din 2007, dinainte de bb3], ba de diverse... insa, ma incurajez ca poate nu o fi chiar asa, o sa mai merg si eu la analize, macar 1 data pe an...

pentru unele lucruri in viata asta nu putem decat spera, atat.

****

intrebarea cu "mama singura" ti-o pusesem legat de temerea ca gabi nu te va ierta, se va indeparta sufleteste de tine, nu ca va divorta [nici o clipa nu m-am gandit la asta]. Si, totusi, incerci sa iti raspunzi la intrebarea cu "expeditia de cercetare"?

Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 3 anisori

Mergi la inceput