Vrem sa dansam si sa cantam!...
La recomandarea educatoarei si profesoarei de gimnastica, vreau sa duc fetita de 5 anisori la dansuri (eventual si canto). M-am uitat pe site-ul Palatului Copiilor (Bucuresti); frumoase fotografii, costume, e trecut orarul...dar atat. Alte informatii nu prea sunt.
M-ar interesa sa stiu:
- exact de unde pot afla mai multe informatii
- cand se fac inscrierile si pe ce criterii (nu vreau oriunde, unde se accepta copii care n-au treaba cu dansul, pe motiv de "oricum platesc parintii")
- cum se alege grupa in care va dansa/canta (personal, nu imi place grupul de dans Ritm...pozele nu-mi spun nimic)
- la dans, sunt antrenati direct pentru performanta sau doar se batzaie o perioada
- preturi/ora sau luna
Apreciez cat mai multe detalii, din interior, poate imi scapa ceva. Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Raspunsuri
ela_04 spune:
Citat: |
cand se fac inscrierile si pe ce criterii (nu vreau oriunde, unde se accepta copii care n-au treaba cu dansul, pe motiv de "oricum platesc parintii") |
la Palatul Copiilor e gratis
se face o selectie la inscriere unde intra doar copilul si profesorul iar la sfarsit i se spune copilului in fata daca are talent sau nu. Poate fi cam dur pt un copil sensibil.
Cel putin asa era pe vremea mea...
1. direct de la ei.
2. se face o selectie.
3. profesorul alege.
4. se batzaie la greu. Dureaza cel putin 1 an pana iese pe scena si asta doar daca profesorul considera ca merita.
5. e gratis dar...iti platesti costumele, pantofii etc. care uneori sunt facute de ei, iti platesti drumurile prin tara daca copilul ajunge sa intre pe scena..la fel si afara.
Asa era pe vremea mea... acum ...multi ani
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ela_04 la Palatul Copiilor e gratis se face o selectie la inscriere unde intra doar copilul si profesorul iar la sfarsit i se spune copilului in fata daca are talent sau nu. |
N-am stiut... Interesanta "selectie", daca s-a pastrat obiceiul. Adica eu aduc copila sa invete sa danseze, sa faca performanta (ca are aptitudini e altceva) si ei...ce-o pun sa faca, sa le arate ca e apta pentru cutare lucru? La emotii sau la varsta mica, la copiii speriati, se gandesc?
Hait, ca ma ia ameteala!... Dar...multumesc!
E imposibil sa nu avem mamici cu copii la Palat, dati-mi va rog, info recente.
Bee spune:
A mea a fost la Dimanic la Palat, de la aproape 4 ani la 6 ani. Abia dupa aproape 3 ani de dans (si batzait) urma sa se faca o selectie serioasa. Practic la inceput sunt acceptati toti care voiau sa danseze, pe principiul ca se selecteaza oricum in timp cei mai buni si talentati. Pe scena au iesit (cu batzaiala) de Craciun, dupa ce in Octombrie incepusera cu dansul. Cei mai avansati erau superbi (peste 3-4 ani de dans).Pretul pe luna era foarte mic, trebuia sa platim doar costumele si papuceii. A mea nu a mai vrut sa danseze cand treaba a devenit serioasa! Incepusera sa faca exercitii si miscari mai dificile si domnisoara mea se plangea ca nu reuseste si Doamna o punea in mijloc sa se uite la ceilalti. Mie mi s-a parut destul de corecta treaba.
Raza de soare spune:
Multumesc!
Tot n-am inteles, pana la urma cum se face selectia? Iau copilul, il pun sa se batzaie un pic si gata, e acceptat sau cum? Sa stiu, sa explic fetitei ca trebuie sa danseze...ca nu o vad eu dansand la comanda, asa, din prima, fara mami, printre necunoscuti.
Tac-su zicea s-o dam la tenis.
Rufus spune:
Du-te la Palat martea sau joia, intreaba unde are d-na Paula ora (de la ora 17 danseaza fete de varsta fetei tale, (habar nu am unde o bga, poate la cele mai mari, de la 18)) si vorbeste cu ea; atentie, sa fii inainte de ora 17, sa o prinzi in pauza).
Sigur ca o gasesti si in alte zile/ore, dar nu stiu eu cand.
La inceput, e vorba doar de bataiala pe muzica.
E pe gratis. Desigur, tu vei vrea sa sponsorizezi lunar cu 30 lei. Si sa cumperi costum.
Teoretic, inscrierile incep din toamna, dar nu vad de ce te-ar refuza si acum.
Hai, ca in iunie e spectacol pe scena...
Rufus, Tora si iadele
anya spune:
Eu am avut baietii la Dinamic acum doi ani. Inscrierea se face doar toamna, prin septembrie, parca. Mergi inscri copilul si te programeaza in ziua x la anumita ora sa mergi cu copilul. Intra copilul in sala fara mami, doar cu alti copii si habar n-am ce ii pune sa faca. Probabil ii verifica sa aiba maini, picioare si sa poata comunica. La sfarsitul sesiunii comunica parintilor care e programul. Practic ii triaza pe varsta, inaltime. Cotizatia era parca 40 lei/luna si cum eu aveam 2 copii dadeam 30/luna/copil. In plus, undeva prin noiembrie se dau la facut costume. Vor avea o serbare in iarna si una in vara, indiferent de nivel. Baietii mei s-au plictisit si nu au mai vrut sa mearga.
Daca vrei performanta dar mai rapid decat in 5 ani, incearca altceva.
aka spune:
poti face un drum pana acolo sa vezi cum stau "treburile". vorbeste cu mamicile sa afli parerea lor despre cum se desfasoara cursurile.
din experienta mea cred ca e posibil sa nu te mai primeasca, e mijlocul lui mai si o luna e cam putin pentru a intra pe scena la spectacolul de sfarsit de an.
pe fetita mea nu a testat-o in nici un fel. i-am spus eu ca e foarte "elastica" si cam atat. si ma asteptam sa faca balet, asa cum ar trebui. dar n-a fost chiar asa cum ma asteptam. si de 1,5 ani n-a invatat mare lucru :(.
sau poti incerca la dna Anca Roman, la Arabesque.
Raza de soare spune:
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Rufus, e chiar foarte bine 30-40 lei. Am o prietena a carei fetita mergea la dansuri (nu stiu unde) si platea 150 lei/luna; am inteles ca se poate si mai mult. Dar e una din scolile de dans unde se primesc si fetite supraponderale, in ideea de a face miscare si atat.
Cat despre spectacolul din iunie, cred ca e prea din pripa... Dar poate urcam pe scena de Craciun, mai stii?
aka, vreau la Palat, pentru ca este foarte aproape de noi, doar ne facem un pic vant de pe deal si-n 2 min am ajuns. Si nu stiu daca la alte scoli se face performanta cu adevarat...poate doar la cea a lui Mihai Petre.