Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (8)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Noi am facut pregatitoarea si la gradi... un mare fas... lipsa de experienta a educatoarei care venise suplinitoare fix in ultimul an de gradi si-a spus cuvantul si in "caietele speciale" si la ultima serbare. Pe mine debandada aia m-a facut sa-l dau pe copil la pregatitoare si la SCOALA. M-am gandit ca in primul rand il disciplineaza, cum zicea si DANA IONELA il invata sa iasa la toaleta cand are nevoie nu cand are el chef sa se joace si multe altele... Apoi la gradi abia daca faceau 30 min. de activitate pe zi ...era mare lucru. Nu vreau sa-mi imaginez ce balmajeala era pe-acolo. Caietele alea speciale erau completate FARA INDRUMARE. Unul era la nu stiu ce liniuta, altul la nu stiu ce semn, unul era la cifra 5 altul la 7 ... Efectiv NU LE ARATA NIMENI care-i "miscarea corecta". Asa am descoperit ca al meu copil facea liniutele de jos in sus, la fel si literele de tipar...Daca mai pun la socoteala si semnul ala de seamana oarecum cu E mic de mana (epsilon)... care trebuie facut pe o linie si incadrat si intr-o casuta pai acolo a fost cel mai mare "PORC" din tot caietul.
Asa ca pentru mine este o BINECUVANTARE pregatitoarea la scoala...Fetele care inca nu v-ati convins de lucrul acesta... o sa vedeti in clasa I-a.. asta daca aveti noroc si-aici sa aveti un cadru didactic bun precum ati avut norocul sa aveti in gradi.

Si da... singurul inconvenient pentru parinti este treaba cu "mancatu' si dormitu'" dar haideti sa fim seriosi ca nici de la anul nu putem sa-i lasam cu cheia de gat.

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Voi duceti copii pana in clasa, sau ii lasati la poarta?
Noua ne-a spus la inceput invatatoarea ca timp de 1 luna o sa-i ducem pana in clasa. Dupa 1 sapt. m-am trezit ca ma opreste portarul, ca nu mai au voie parintii ca au facut scandal invatatoarele de la alte clase (1-4) ca dece noi intram in scoala.
Nu am timp dimineata sa ma cert cu portarul, asa ca am lasat copilul singur. Ieri a nimerit clasa, azi s-a ratacit pe holuri si cred ca o fi inceput sa si planga la cum il cunosc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Anul trecut puteau merge singuri in clasa. Anul asta nu ii lasa sa intre pana la ora 8 fara zece...Il lasam in curte si plecam la serviciu! Nu stiu de ce nu ii mai lasa sa intre in clase pe masura ce vin, cert e ca pe noi ne termina chestia asta. Acum e cald, dar la iarna ce o se le faca, sa ii tina in curte la -15 grade? Pe cei mici ( a intaia si pregatitoare) - vin doamnele si ii ia, astia mai mari, se duc singuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RO ANA spune:

La noi la scoala parinti au intrat doar in prima zi, apoi a coborat invatatoarea si ori ii ducea ea in grupuri mici ori ii trimitea pe ei singuri in grup de 2-3 copii. Regula a tinut doar saptamana trecuta, saptamana aceasta parintii au tot intrat dar eu l-am trimis singur(astazi era fericit ca l-am lasat singur de la poarta scolii)
PS Clasa lor e la etajul I.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mari-Mariuk spune:

Buna seara.
Va ,,vorbeste'' o invatatoare (relativ tanara) de la o clasa pregatitoare.
Citind ce ati scris, m-au ingrozit sumele cerute pentru diverse materiale... Sa va spun situatia de la clasa mea:
-rechizite de genul penar, creion, pensula, rigla, carioca, creioane cerate, creioane colorate, hartie glasee si creponata au luat individual;
-dulapurile le-am ,,gasit'' in scoala, adica am batut la usa administratorului pana s-a rezolvat. sunt vechi dar bune;
-covorul l-a cumparat scoala, ca am sustinut cu putere ca ne trebuie din primele zile pentru intalnirile de dimineata/jocuri;
-calculator inca nu avem, insa avem promisiune ca maine sau luni il primim+ videoproiector (tot scoala ne ,,ofera'');
-fondul clasei l-au stabilit parintii cum au vrut ei. din ce stiu: 60 lei/copil. din acesti bani au luat o imprimanta multifunctionala (decizia a fost a lor nu le-am cerut eu, ca sa nu ma chinui cu plimbarile la copiator cand avem nevoie de fise decat atunci cand se termina tusul) si vor achita si caietele speciale (eu am ales sa lucram cu cele de la Delta Cart: 31 lei-5 caiete pentru tot anul nu pe semestru) plus ca au luat bidoane de 0,5l cu acuarele, coli de xerox, solutie pentru sters mesele, lavete, panouri de polistiren. Slava Domnului ca am la clasa parinti care se implica si s-au interesat de ceea ce le trebuie pe unde au putut
-optionalul TIC trebuie sa il faca invatatorul!!! asa e la noi si mie imi convine;
-avem schema orara pe nr maxim de ore, adica 20, tocmai pentru a nu fi zile in care nici bine nu ajung la scoala si trebuie sa plece deja;
-daca unii au doar 18ore/saptamana, TIC, ed. fizica, religie le fac profesorii, invatatoarea ramane cu 13 ore...si oare salariile nu sunt uneori pe masura???-parerea mea, nu dati cu rosii...(eu am 17 ore/saptamana+orele de consultatii cu parintii)
-din fericire am dubla specializare, asa ca al doilea optional l-am hotarat cu parintii: lb engleza-planificare pe 3 ani
Daca doriti, putem vorbi mai multe despre ceea ce ,,se face'' la clasa (din pdv al programelor, jocurilor, metodelor interactive)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mari-Mariuk spune:

A, ca sa nu uit: referitor la caietele speciale, se ofera discount substantial in caz de comanda de peste 20 buc, la orice editura...daca banii ii dati invatatoarei si ea achita factura, aveti idee cu cati bani ramane in buzunar (nu vorbesc aici pentru a jigni, dar sunt multe cadre didactice care nu aduc un marker la scoala, asteapta totul de la parinti)? Ar fi bine sa solicitati o copie dupa factura sa fie la un dosar cu cheltuielile clasei... Tot eu le-am spus parintilor cat ne costa ce am comandat, si le-am spus ca se ofera 25% reducere, iar daca sunt de acord, din acea reducere, sa mai iau cate ceva pentru clasa, tot de la acea editura. Au fost foarte incantati si de aici cred ca ,,se trage'' si imprimanta, ca se incadra perfect in diferenta de bani. Asa ca, fiti atenti pe ce dati banii!!!
Ar trebui sa invat sa fiu mai ,,tacuta'' in ceea ce priveste aceste treburi, dar nu pot, e prea multa nedreptate pe la noi prin ,,romanica'', prea multe se ascund si se profita intens de pe urma unora si altora... As fi putut profita si eu, ca am copii ,,de bani gata'' in clasa, dar este oare corect??? Ma imbogatesc? NU!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

Nu a mai scris demult. Mihai este si el la grupa preagatitoare 5 ani si 6 luni. stiti ce este ciudat? Toti imi spun ca este mic pentru grupa pregatitoare, dar pentru clasa 1 la 6 ani si jumatate zic ca nu este asa mic. Stiti cat ma enervez? Este si mic, are 105cm. Norocul meu este ca e la privat si daca vad ca pana la sfarsitul anului nu merge bine il mai las sa repete inca o datA pregatitoarea. Am o Invatatoare extraordinar de buna, si imi spunea ca se vede si 6 luni diferenta la ei. Asa este. Am fost in seara asta la un curs de engleza demostrativ, Mihai fiind cel mai mic, ceilalti 6 ani impliniti. Se vede diferenta, Mihai cel mai putin rostea corect cuvintele. Si eu raman de parere ca dupa 7 ani trebuie dati. Cum stau ei 50 minute in clasa 1, nemiscati in banca?Nu au rabdare, sunt mici. Mai am un baiat care e nascutt la 2 ani si 2 luni diferenta intre ei. Am tinut neaparata ca la scoala sa aiba tot 2 ani diferenta intre ei. Si pe cel mic ar fi trebuit sa il dau la grupa mijlocie ca sa intre la pregatiotare la 5 ani si 3 luni. E prea mic, nu facea fata activitatilor.Nu stiu ce o sa fac, vad la timpul potrivit, ca mie mi se pare totusi mare la 7 ani si jumatate. Sunt confuza, o sa vad la anul si evolutia lui cum o sa fie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

Am deschis capitol nou:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=174835&nm=Clasa-PREGATITOARE-20122013-9

----------------------------------------------
O mamica fericita!
M.A. (21.06.2006) si R.G. (23.07.2012)
----------------------------------------------

http://www.pediatrics.org/cgi/content/full/115/5/1360
http://www.fabresearch.org/view_item.aspx?item_id=103

http://www.omega3forchildren.co.uk/default/default.aspx
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=266
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=250

http://www.equazen.co.uk/default.aspx?pid=116

Mergi la inceput