Intrebare adresata medicilor Regina Maria, primita pe mail:
Cum se poate stimula ovulatia? In urma unui control s-a descoperit ca nu am ovulatie. Care ar putea fi cauza lipsei ovulatiei? Mentionez ca am o viata foarte stresata, muncesc mult pana la ore tarzii.
O zi frumoasa tuturor!
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Buna ziua,
Inainte de a se recurge la stimularea ovulatiei, sunt necesare investigatii hormonale si imagistice. Se recomanda un consult la dr ginecolog ptr a se stabili planul de investigatii.
dr Craciun
Trebuie sa alegi un ginecolog si un endocrinolog care sa lucreze in echipa (sa fie din aceeasi clinica ar fi suficient ca sa poata vedea rezultatele analizelor impreuna). Se incepe cu stimulare ovariana usoara cu Clomid (Clostilbegyt sau Ovamit) de regula si daca aceea nu merge se recomanda apoi injectii (gen Gonal-F, Menopur) si daca nici asa nu se obtine sarcina se incearca inseminari, FIV, ICSI...
Sunt variante, nu trebuie sa disperi. Ti-am zis cam ce se face in linii mari dar trebuie sa isi faca si sotul o spermograma, trebuie sa iti faci si tu o histerosalpingografie sa se verifice permeabilitatea trompelor si apoi se incepe tratamentul de stimulare.
Sunt in aceeasi situatie ca si tine si iti recomand sa te inarmezi cu rabdare, sa fi pregatita de cheltuielile pe care le prespun tratamentele si sa intrii la forumul aspirantelor optimiste unde poti gasii multe info utile.
Success!