Viatza in Germania - cap.78

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina30 spune:

hi,

Firma e mare, suntem cam 2000 in total, adunati si cu muncitorii din fabrina; Kurzarbeit a fost cand eram eu gravida, in 2009, de atunci definitiv nimic; toata lumea se plange de Kapa, ca nu au destui oameni; acum depinde si in ce domeniu si cum, unele parti se fac numai in Frankfurt, noi aici avem cel mai tare know how, proiectele noi se fac tot aici...

Acuma chiar ies, ca azi am muncit mult de tot, am trecut de max de 10 ore.. Nici nu am voie, dar na, asta e.

Se cauta la noi de tot felul Andreia, se merita sa trimiti un bewerbung de vrei ceva.. Vezi pe internet, www. Cntinental. .com ce oferte au...

Noapte buna

Cristina

Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Citat:
citat din mesajul lui puiul11

helbi multumesc inca o data de ajutor au fost foarte utile informatiile date. Sambata am batut Frankfurtul aproape intreaga zi, am avut ce vizita.

Cu placere! Ma bucur ca atzi avut ce vedea!

In legatura cu ferma, sa stii ca am prospectul de la cea la care a fost fata in Klassenfahrt, dar e la 80 km de Frankfurt - Tahlhof in Edertal-Wellen.

http://www.talhof-edertal.de/html/der_talhof.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Puiul, uite inca una mai aproape de Frankfurt, a fost fata si aici de 2 ori, dar zice ca nu crede sa se poata si dormi:

http://www.dottenfelderhof.de/startseite.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RuxandraV spune:

Seara buna
La mine in firma limba engleza e limba oficiala, asa ca absolut toate mailurile, contractele, SAPul etc. sunt in engleza.

Cristina, multa multa bafta cu plecarea, sa fie intr-un ceas bun La fel ca fetele, iti sugerez sa aplici unde crezi tu ca ti-ar placea, te-ai potrivi, pentru ca nu stii de unde sare iepurele.
Iti tin pumnii sa reusiti rapid, insa incearca sa inveti limba, o sa-ti faci viata mai usoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loredana71 spune:

PaulaDaca vrei,putem vorbi,scrie-mi!Stii cine sunt,nu?

Seara buna tuturor,anunt cu surle si trambite ca maine e prima zi de gradi a printesei mele Lara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina30 spune:

Hi Ruxandra,

Cred ca m-ai confundat, Paula vrea in Germania.. Eu deja sunt satula, am 15 ani de cand sunt aici, da m-as duce cred ca ca si expat pe undeva, pentru a -mi favoriza cariera;

Cristina

Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Mazarel ne bazaie de mult la cap ca vrea ba caine, ba pisica, acum i-a casunat pe hamster.
In fine, duminica se uita la mine cu ochi de milog si imi spune ca isi doreste foarte tare o pisica. Eu incerc sa il conving ca o pisica adevarata nu e ca un Kuscheltier, trebuie ingrijita, hranita, etc. La care Maza imi raspunde repede ca el stie si ca o sa aiba grija mare de pisica. Intr-un moment de inspiratie, il intreb, in definitiv pentru ce vrea el o pisica? Si imi raspunde mirat: pai ce sa vreau, vreau sa o sperii. I-am zis ca daca doar asta vrea, poate sa o sperie pe sora-sa, ca ei oricum ii dam de mancare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Multumesc de rapunsuri fetelor.
In principal ma intereseaza cum e viata acolo, vazuta dupa ceva timp, ce trebuie sa facem acum sa ne adaptam apoi mai usor. Sotul deja cauta ceva intensiv pentru limba germana, aici si apoi o sa vedem acolo. Nu plecam pana nu are el serviciu si eu ma gandesc sa nu plec pana nu trece el de perioada de proba si eventual imi gasesc si eu aici ceva.

Da, stiu ca la Continental limba oficiala e engleza pentru ca lucreaza si fratele meu cu cei din Frankfurt. LA fel de bine stiu ca oricum in tara lor se vorbeste germana la sedinte, la fel cum si aici se vorbeste romana, doar la sedintele mixte se merge pe engleza. Evident ca invatarea limbii devine o prioritate dar pentru inceput o sa ne cautam ceva unde sa nu fie un must.

De ce altceva va loviti voi acolo? Avand in vedere ca plecarea nu e de azi pe maine as vrea sa mai pregatim ce se poate.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bpaula
Nu plecam pana nu are el serviciu si eu ma gandesc sa nu plec pana nu trece el de perioada de proba si eventual imi gasesc si eu aici ceva.

Paula esti una dintre putinele aspirante care au fost pe aici pe forum si care e cu capul pe umeri. Imi place ca esti decisa insa realista si prevazatoare. Daca vii aici dupa ce sotul tau a trecut de perioada de proba, vei avea mai multa singuranta si riscul unei surprize neplacute e minim. Fiind aici vei putea invata germana mult mai repede. Iti confirm si eu, lucrand pentru o multinationala, ca limba oficiala e engleza insa la meetingurie interne sau externe unde insa clientul e neamt, se vorbeste exclusiv germana.

Sigur ca sunt multe aspecte care la inceput te vor incanta (ordinea, politetea) sau enerva (cum ar fi faptul ca nemtii sunt ceva mai rezervati, poate iti vor lipsi prietenii..) sau lucruri pe care le descoperi pe parcurs, dupa ce iti cad ochelarii roz (pe care toate ii avem la inceput) insa eu cred ca nu vei avea probleme de adaptare.
Iti va fi mult mai greu sa te adaptezi si sa fii multumita cu tine si cu viata ta, daca privesti sederea in Germania ca pe un rau necesar.
Eu am plecat din Romania pentru totdeauna si Hamburg a fost si este casa mea de cand am ajuns aici.

Iti doresc succes si sunt sigura ca va veti descurca de minune.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Miriluta

Citat:
citat din mesajul lui bpaula
Nu plecam pana nu are el serviciu si eu ma gandesc sa nu plec pana nu trece el de perioada de proba si eventual imi gasesc si eu aici ceva.

Paula esti una dintre putinele aspirante care au fost pe aici pe forum si care e cu capul pe umeri. Imi place ca esti decisa insa realista si prevazatoare. Daca vii aici dupa ce sotul tau a trecut de perioada de proba, vei avea mai multa singuranta si riscul unei surprize neplacute e minim. Fiind aici vei putea invata germana mult mai repede. Iti confirm si eu, lucrand pentru o multinationala, ca limba oficiala e engleza insa la meetingurie interne sau externe unde insa clientul e neamt, se vorbeste exclusiv germana.

Sigur ca sunt multe aspecte care la inceput te vor incanta (ordinea, politetea) sau enerva (cum ar fi faptul ca nemtii sunt ceva mai rezervati, poate iti vor lipsi prietenii..) sau lucruri pe care le descoperi pe parcurs, dupa ce iti cad ochelarii roz (pe care toate ii avem la inceput) insa eu cred ca nu vei avea probleme de adaptare.
Iti va fi mult mai greu sa te adaptezi si sa fii multumita cu tine si cu viata ta, daca privesti sederea in Germania ca pe un rau necesar.
Eu am plecat din Romania pentru totdeauna si Hamburg a fost si este casa mea de cand am ajuns aici. Insa nu exclud mutarea intr-o alta tara si as proceda la fel, as pleca fara sa ma uit in urma.

Iti doresc succes si sunt sigura ca va veti descurca de minune.

Mergi la inceput