Incepem gradinita....oare ce va fi?

Incepem gradinita....oare ce va fi? | Autor: eumada

Link direct la acest mesaj

Rog moderatorii sa-l lase macar acteva zile la generale,daca se poate....

Eva a fost acceptata la o gradinita foarte buna,selecta ,prima pe lista.Educatoarele sunt ok,locul e ok,Eva e celebra.....chiar se intrebau la ce gradinita va merge fetita oparita?

Cazul ei nu a ramas fara ecou,s-a discutat in sedinte s-au schimbat multe(mna refer la gradinita la care va fi din toamna).
Si acolo educatoarele isi beau cafeaua fierbinte printre copii,pana s-a intamplat ce s-a intamplat....

Acu` vine marele dar..desi psihologul mi-a spus ca incepe sa treaca peste,ca a acceptat ce s-a intamplat,am o inima foarte grea.O parte din mine stie ca de data asta va fi bine ,o parte e zbuciumata si mi-e teama.
I-am pus filmulete cu gradinita respectiva si a intrebat in timp ce urmarera serbarile"pe copii nu-i alde,nu-i asa?nici pe mine nu ma alde,mama,nu-i asa?"

A cazut cerul pe mine....psihologul mi-a spus ca e spre vindecare..e la etapa acceptare ..isi doreste sa mearga la copii,sa danseze si ea,sa invete multe...dar inima mea e tare stransa.Ma uit la ea....temporar o pun la avatar sa o vedeti si voi...si mi se rupe sufletul gandindu-ma ....oare cum s fac sa depasesc momentul?E ceva straniu....mai ales ca stiu si mi-a spus si psihologul ca la ea nimic nu va fi simplu.....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Mada, trebuie sa te gandesti ca de acum incolo totul va fi bine.
La fel trebuie sa ii spui si fetitei tale, ca gradinita veche a ramas in urma si nu se va repeta tragedia.
Sunt sigura ca va fi bine si veti prinde curaj dupa primele zile/saptamani

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Mult succes, Mada, si multa rabdare. Sper din tot sufletul sa nu aiba loc niciodata incidente care sa ii reaminteasca de trauma sa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Sper si eu...e complicat deoarece de cate ori va suna telefonul voi avea acel declic,de cate ori va veni cu vreo vanataie s-ar putea sa asocieze cu ce a fost....mi se pare ata de complicat...

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlackCat4evR spune:

Mada, si tu trebuie sa lasi in spate ce s-a intamplat. Si TU trebuie sa depasesti momentul. Nu poti trai cu teama ca se va repeta istoria, si nici nu poti sa o feresti pe Eva de toate vanataile.
Ai mutat muntii din loc pentru ea atunci cand a fost nevoie, dar acum are nevoie sa-i fi calauza si exemplu pe drumul nou pe care apuca, trebuie ca atitudinea ta sa-i inspire siguranta si confort mental. Si tu trebuie sa-ti vindeci ranile, acum ca ale Evi s-au vindecat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada
"nici pe mine nu ma alde,mama,nu-i asa?"

"Asa este, pui, mami n-o sa mai lase pe nimeni sa iti faca rau". Spune-i acest lucru, fa-o sa aiba incredere, dar fa-o cu convingere. Ca daca ai indoieli in glas sau priviri (desi stiu ca ti-e ff greu), micuta va simti si poate nu va accepta gradinita. Fa-o sa simta din tot sufletelul ei mic ca va fi bine.
Si da-i un pup din partea mea!

Mergi la inceput

Incerc...fata de ce ai scris tu RAZA DE SOARE mai adaug ca "a fost un accident ,regina mea ,nimeni nu a vrut sa-ti faca asa ceva" si i-am explicat de nenumarate ori,insa are momente cand face ochii mari in diverse contexte si intreaba"pe copiii aia nu-i alde la gladinita?""nu fac buba,nu?

Eva e la etapa acceptare,e un copil tare cuminte si intelegator,dar daca va plange asa cum fac toti,inevitabil,oare nu va incepe sa asocieze din nou?Lucrez cu psihologul,el spune ca faptul ca ea a ajuns sa discute despre asta si spune"sunt supalata ca m-a als la gladinita,da` nu ma flica"..inseamna ca a cceptat si incepe sa lase in urma,fara sa uite,s-a intamplat,a trecut.Stie si acum poza"cu eva cu buba male,la spital",a fugit dupa doctorul care s-a ocupat atunci de ea si l-a imbratisat cand ne-am intalnit in Billa cu el..a stat supusa sa se uite la ureche a ei si la obraz...apoi a fugit si l-a luat in brate....
Dar ....oare acolo cum va reactiona?Cat din plansul ei e angoasa de separare si cat faptul ca-si aminteste ce a fost?Iaca aici nu pot eu sa stiu ce fac...cum sa reactionez..ma tem ca la cat de "temperamentala" sunt, sa nu se invineteasca(se intampla,nu casca ochii cand merg unul langa altul,pur si simplu se impiedica pe loc )drept si sa am o reactie fata de educatoare sau de ingrijitoare....o reactie care nu mi-ar face bine..

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Am trecut prin chinuri grele,cumplite,zbuciumate,mi-a luat aproape un an sa fac pace cu D-zeu si cu mine si sa-l las pe Dumnezeu sa fie Dumnezeu,inca mai am izbucniri,dar sunt din ce in ce mai rare,am avut suportul tuturor,colegi,prieteni,sot,familie si i-am chinuit pe toti pana la epuizare.Dar sufletul meu a ramas zbuciumat.E timpul pentru o noua etapa si sper din suflet ca va fi bine,insa sunt "in ceata" ca sa zic asa....oscilez intre un sentiment si altul,e greu,foarte greu.

Madalina si Eva-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlackCat4evR spune:

Hai, curaj, fetelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Eumada, cunosc toate chinurile prin care ai trecut si am fost asa cum am putut alaturi de tine.

Din fericire esti o persoana puternica si sunt sigura ce vei face ca totul sa fie bine.

Eva se va descurca foarte bine, mai ales ca va beneficia de atentie sporita din partea educatoarelor.

Nu uita ca Eva are de partea ei un psiholog si o mama ce si-a redescoperit insusirle morale si taria de actiona cum e mai bine.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Vivi multumesc pentru aprecieri..ma fac sa sper mai mult ca Eva va fi bine,se va integra si mai presus de toate mai mult de vanatai si/sau cucuie...nu va avea......da` io cam greu...macar nu mai am atata furie si ura...dar teama mi-e.Mare .Fara sa vreau.Norocul meu ca am aproape pe cei care trebuie.Si pe voi,acei care trec cumva de prima impresie ..

Da` e nasol....am cosmaruri noaptea,ma trezesc si alerg la fata si o vad linistita,cum rade in somn si ma linistesc si eu.

Madalina si Eva-Maria

Mergi la inceput