Alaptand la 4 ani - pe coperta

Raspunsuri - Pagina 32

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

nelia, eu aleg sa nu iti mai raspund.

De ce, ce am facut? Am intrebat serios daca esti ironica sau chiar vrei sa afli la modul serios parerea mea, pentru ca mesajul avea o conotatie ironica.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité. Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Me comprends-tu, au moins en ce moment toi? Non, tu me juges fou; tu m’examines; tu te gardes de moi. Mais si tu parviens à saisir un jour ma souffrance, viens me le dire et je serai heureux une seconde, peut-être. (Maupassant, Solitude).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Eu am citit pe sarite acest subiect, precum si subiectul din 2008 in care tu, nelia, ai scris asa de frumos. Subiectul acela la care MissParker era disperata cu alaptatul si nesomnul.

Marturisesc ca NU am reusit sa inlatur sentimentul ca nu am fost mom enough. Ca n-am stiut ce sa fac, ca n-am avut cum sa aflu ce sa fac, ca am cedat prea repede presiunii celor din jur... tot ma simt vinovata. Cand i-am oferit primul biberon de formula copilului meu, la 1 luna si 1/2, ceva s-a prabusit in mine. Si prabusit a ramas.

Iar discutiile aprinse de aici m-au facut sa imi aduc aminte de ce a fost atunci, de cum am ales atunci.

Si ma simt vinovata. Pentru ca nu am avut lapte suficient (da, se poate), pentru ca nu am simtit magia alaptatului, asa cum o descrieti voi.

(Ilinca, am rugamintea sa nu spui nimic. Multumesc.)

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

uof Selene!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

eu am alaptat 5 luni, din care m-am muls vreme de 4 luni si am hranit fata cu biberonul. Daca insistam mai mult cu mulsul, probabil ca dura mai mult timp.
Si nu m-am simtit mai putin mama,sau ca o iubesc mai putin.

astea sunt niste aberatii cum ca nu esti suficinent de buna decat daca alaptezi pana la x ani.
Eventual pe coperta sau in Parlament.

Am citit la cineva, odata, la semnatura, nu mai stiu cine, ceva de genul ca niciodata nu vei fi mai aproape de copil decat atunci cand alaptezi.

o alta aberatie.

Poti sa-ti iubesti copilul enorm si hranindu-l cu biberonul.
Din pacate sunt persoane mai slabe de inger care pun la suflet si coroborat cu o depresie post nastere ajung la gesturi necugetate.

Alaptatul nu face dintr-o femeie o mama mai buna. Punct.
e exact asa cum scrie szivarvany la semnatura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Selene, tu, din pacate, ai avut mare ghinion sa dai peste niste persoane josnice care nu au facut altceva decat sa-ti adanceasca, cu buna stiinta si rautate, depresia.

Imi pare tare rau. Tu stii parerea mea, despre ce fel de mama esti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Stiu, alex.

Acum ma refeream strict la acest subiect, multa inversunare. Daca mai sunt mame ca mine, adica impresionabile si "punatoare la suflet", numai bine nu le face agresivitatea asta.

Eu, de exemplu, nu sunt de acord cu "fiecare face cum este mai bine pentru copilul sau". Din nestiinta efectiva, din ignoranta (am cum sa ma informez, dar aleg sa nu o fac), din lipsa de ajutor cum trebuie, din multi batatori la cap, poti sa alegi aiurea, sa iti pierzi siguranta de sine, increderea in instinctul de mama.

Ca sa faci cum este mai bine pentru copilul tau, este nevoie de niste lucruri. Ca tu poti considera ca este bine sa ii dai sarmale la 3 luni, ca asa te-au indoctrinat cei care stiu ca asta e singurul drum cunoscut.

Numai in seara asta ce s-a luat de mine o vecina, ca de ce nu merge copila la gradinita, ca ce, e dupa ea, tre' sa tin eu cont de parerea ei?

Da, EU tre' sa tin cont.

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Selene nici eu nu am putut continua cat as fi vrut la al doilea. Ba si la primul m-am oprit de gura altora ... Dar stiu ca am facut ce am putut si crezut eu mai bine. Si judec pe cei care refuza sa alapteze, pe cei care spun ca laptele praf e la fel de bun ca cel matern (al unei mame sanatoase fireste), dar nu pe cei care au incercat si au vrut sa faca acel minim de sacrificiu necesar alaptarii exclusive sase luni. Chiar daca n-au reusit ... conteaza ca in sinea lor sincer pot spune ca au incercat si n-a mers mai mult de...
Si nu le judec (cum se face in acest topic) nici pe cele care continua sa alapteze pana mai tarziu cu conditia ca in afara laptelui copilul sa aiba o alimentatie regulata si sa bea si apa.

a_allinta avand in vedere ca suntem pe un forum romanesc..imi pun si eu intrebari. Imi pare bine ca nu-i asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

Eu revin la poza.
Pentru mine, titlul potrivit este "baiat cu un sin in gura" si nu "mama care isi alapteaza copilul"; de unde si faptul ca nu sint il largul meu;

O mama care alapteaza invaluieste copilul, nu-si trage un umar in spate ca sa-i iasa pieptul in evidenta.
Privirea fixa la fotograf.
Pozitita incomoda a amindurora.

Si, in sfirsit, faptul ca imbracamintea copilului ii accentueaza aspectul de "petit mec" ("barbatel", cred ca e traducerea cea mai apropiata). Pantalonii acestia de camuflaj, cu multe buzunare, au un aspect militar, deci joaca si mai mult pe coarda masculina.

Asta ca sa raspund la intrebarea initiala, "pareri?" (in fond, intrebarea nu era "ce spun studiile despre alaptatul la partu ani?", ci se adresa direct laturii subiective).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

gmmm (mey ce de m-uri ai :)) ) absolut de acord ca poza din time e socanta si facuta sa socheze ... Baietelul meu de sapte ani arata cam asa. La patru ani arata muuult mai bebe....

Dar cred ca majoritatea mamicilor care se identifica ca AP au raspuns din cauza comentariilor initiale cum ca 4 ani e prea mult... ca asta ar fi nesatonos... ca exista limite de nedepasit....
Astea erau comentariile...Si inca ...eu n-am raspuns decat cand am vazut epitete de gretos si dezgustator... ca desprecopii e normal sa scrie incitant... ca ea creeaza subiecte care cresc traficul...

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Alaptand la 4 ani - pe coperta

dragelor,
Cred ca orice mamica isi doresate sa ii ofere puiului ce e mai bun, si desigur fiecare mamica si-ar alapta copilul cat mai mult, din considerente de sanatate ...dar parca pana la 4 ani e cam mult :)
Iata o coperta a faimoasei reviste Time

.........................

... si o subtila aluzie la attachement parenting - latura extrema :))))
Stiu ca avem multe mamici adepte AP pe DC, dar cred, la fel ca oricare lucru din viata, exista masuri si limite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BalMascat spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Ma intreb si eu, la ce varsta se termina alaptatul si incepe abuzul sexual?

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

n-am avut rabdare sa citesc tot ce s-a scris, ca m-am izbit de mesajul asta, asa gandesc si eu.
unde e limita?

as avea o curiozitate, pt ca recunosc ca nu am cunostinte.......cunoasteti animale la care alaptatul se prelungeste peste limita la care se poate hrani cu altceva decat lapte?

Mergi la inceput