Alaptand la 4 ani - pe coperta
Raspunsuri - Pagina 3
Qamar spune:
pai da, dar nu te pozezi cu ea la san si nu pui poza in reviste..sau nu te plimbi cu ea de san prin Parlament:) asta e diferenta
ca in rest, fiecare face cum doreste
Lo_li_Ta spune:
Alaptatul pana la varste de-astea dauneaza dezvoltarii emotionale a copilului. Prin varste "de-astea" ma refer la 3, hai maxim 4 ani. Sunt foarte multe aspecte nesanatoase care intervin intr-o astfel de relatie mama-copil. Pt ca acesta nu este un simplu obicei alimentar, ci ceva care-si pune puternic amprenta asupra felului de relationare a fiecarui parinte cu copilul, a parintilor intre ei. Fiecare varsta cu ale ei.
Nu e vorba ca se intampla in public sau nu. Am vazut documentare cu mame care alaptau preadolescenti, copii de 10, 11, 12 ani. Mi-as dori sa aiba pe cineva langa ele care sa le ia de o aripioara cu tot cu copil si barbat si sa le trimita la psihoterapie. Argumentul "copilul isi doreste" nu tine.
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lo_li_Ta Alaptatul pana la varste de-astea dauneaza dezvoltarii emotionale a copilului. Prin varste "de-astea" ma refer la 3, hai maxim 4 ani. Sunt foarte multe aspecte nesanatoase care intervin intr-o astfel de relatie mama-copil. Pt ca acesta nu este un simplu obicei alimentar, ci ceva care-si pune puternic amprenta asupra felului de relationare a fiecarui parinte cu copilul, a parintilor intre ei. Fiecare varsta cu ale ei. |
Poti sa fii mai explicita? In ce fel ar putea dauna "dezvoltarii emotionale" a copilului faptul ca eu nu-i tai macaroana sa plec de-acasa o saptamana si sa-l las urland dupa mine, din cauza ca "fiecare varsta cu ale ei"? Cred ca mai rau i-ar dauna "dezvoltarii emotionale" o intzarcare fortata.
Ce interesant "evolueaza" si lumea asta, majoritatii nu i se pare nimic deplasat sa vada copii de 8-12 luni cu punga de pufuleti in maini in carucioare, copii de 1 an-2-3 ani hraniti cu cremwursti, "pateutz" si "branzica topita", aceiasi copii de 2-3 ani band Fanta, Cola si alte "bunatati"...dar majoritatea gogoneaza ochii auzind de copii de 2-3-4 ani alaptati si se ingrijoreaza serios de sanatatea lor mentala...
Poate ai vrea si sa ne enumeri macar cateva din "foarte multele aspecte nesanatoase" ale relatiei dintre o mama si un copil de 3 ani care este inca alaptat...BU, ce m-ai speriat!!!
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
XIO spune:
La un congres international de pediatrie a fost o prezentare despre importanta alaptatului, cei acre au prezentat lucrarea spunand ca e bine sa alaptezi copilul pana cand nu mai ai lapte, si ca e perfect ok la 3 ani sa primeasca in continuare si san.
cruis spune:
desprecopii esti dulce rau in opinia mea, nu te poti hotara nicicum. Incepi spunand ca 4 ani e cam mult, dup-aia ca-i un lucru fara masura si dup-aia, pentru conformitate o dai cotita ca de fapt e vorba de poza. Pai ori e ca poza de pe coperta te lezeaza ori e ca esti impotriva alaptatului peste varsta X. Despre ce vrei sa dicutam noi aici, mai exact? :D
Nothing is worth doing unless the consequences may be serious. --G.B.Shaw
desprecopii spune:
Cruis, da mi se pare cam mult sa alaptezi pana la 4 ani dar nu am nimic impotriva. Nu inteleg ce e gresit in asta?
Nu am scris nicaieri ca ma lezeaza :)
Aici insa in aceasta discutie, sunt interesata sa aud opinia altor mamici, indiferent de parerea lor. Este o discutie interesanta si, intamplator, si revista TIME a considerat ca e o tema demna de dezpbatere si loc de coperta. Iar aici e site tematic, deci avem voie sa ne dam cu parerea, nu? ....
Apropo sunt si copii care stau cu parintii pana la batranete - mi se pare ca e cam mult dar nu am nimic impotriva.
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Letitia1 spune:
DC: Apropo sunt si copii care stau cu parintii pana la batranete - mi se pare ca e cam mult dar nu am nimic impotriva. |
Stau din saracie, ca nu au bani sa-si inchirieze/cumpere, nu de drag. Ce legatura are asta cu alaptatul?
Madanic spune:
Nu am alaptat decat pana la 6 luni la ambii copii. Nu ca n-am vrut ci pentru ca nu am mai avut lapte insa cred ca alaptarea trebuie facuta cat mai mult, daca mama poate. Dupa varsta de 2 ani copilul nu mai suge in scop nutritional, ci mai mult afectiv sau pentru calmarea anxietatilor.
Nici o mama nu alapteaza copilul cu forta asa ca atat timp cat suge copilul isi doreste ceva de la procesul respectiv.
Foarte putin copii sug dupa 3 ani, si in cazul respectiv cred ca mama trebuie sa determine ce anume creeaza anxietatea copilului de isi mentine dependenta de sanul matern. Renuntarea e mult mai usoara daca ii gasesti un alt mecanism de "coping".
Poza nu ma scarbeste si nu ma scandalizeaza. Poate ca ar fi facut-o acum 6 ani, dar acum nu. La varsta de 4-5 ani copii nu sunt expusi ridiculizarii, deci trauma emotionala pentru ca inca sug la mama nu exista. In plus articolul spune ca baiatul cel mare este adoptat si il alapteaza cu scopul creearii unei legaturi intre el si mama, pentru indepartarea unor probleme emotionale mai vechi ale copilului. Poate este si un pic de autoconvingere din partea ei, incearca sa se convinga ca ii poate sterge amintirile urate.
Un beneficiu important al pozei asteia este ca poate convinge mai multe femei ca alaptatul nu este o rusine, ca nu exista un moment limita cand trebuie se te opresti, ca este important pentru copil mai mult decat doar nutritional.
cruis spune:
citat din mesajul lui desprecopii Cruis, da mi se pare cam mult sa alaptezi pana la 4 ani dar nu am nimic impotriva. Nu inteleg ce e gresit in asta? Nu am scris nicaieri ca ma lezeaza :) Aici insa in aceasta discutie, sunt interesata sa aud opinia altor mamici, indiferent de parerea lor. Este o discutie interesanta si, intamplator, si revista TIME a considerat ca e o tema demna de dezpbatere si loc de coperta. Iar aici e site tematic, deci avem voie sa ne dam cu parerea, nu? .... Apropo sunt si copii care stau cu parintii pana la batranete - mi se pare ca e cam mult dar nu am nimic impotriva. Sanatate si o zi cu soare va doresc! ************** Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook |
Asta si vroiam, sa aud parerea ta. :)
Nici eu nu vad legatura cu copiii adulti care locuiesc cu parinti...
Deci, la obiect si documentat, un pic mai mult decat "cah" ;)
1. care sunt efectele negative ale alaptatului prelungit?
2. care este acea varsta dupa care apar efectele negative?
Nothing is worth doing unless the consequences may be serious. --G.B.Shaw