Alaptand la 4 ani - pe coperta

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Ilinca, pentru ultima oara, faptul ca tie "ti se pare" pentru ca tu ai o experienta personala oarecare nu constituie un argument, nu este o dovada a unui fapt de necontestat. Mituri exista destule pe lumea asta, nascute din observatii personale. Spre exemplu faptul ca alaptarea e metoda contraceptiva. Doar fiindca un om "crede" si "asa a observat el" nu ridica nimic la rang de adevar stiintific.

Asa, si colici au si copiii alaptati, daca nu stiai.

Si cu asta mi-am luat si eu bagajul la spinare si autostrada sub roti.

Inseamna ca ginecologul meu, unul dintre cei mai cautati din oras, e un cretin, la controlul de 6 saptamani mi-a spus asa:"DACA alaptati exclusiv cu MAXIMUM 3 ore intre alaptari, inclusiv noaptea- 6 luni alaptatul este o metoda contraceptiva". In brosura pe care am primit-o de la maternitate scria la fel. Ce de cretini, se iau dupa mituri!:)))

Ilinca - mai stau ca s-a trezit sugativa - eu nu ma arunc sa ii pun un epitet doctorului tau, dar daca tu zici ca e cretin, asa sa te auda dumnezeu fiindca exact bazindu-se pe asta a ramas prietena mea insarcinata. Si fiecare moasa aici plus doctori ginecologi iti spun clar - moasa mea taman mi-a repetat acum 2 ore - ca alaptatul nu ofera protectie si sa te protejezi. Aici se da o pilula pentry perioada alaptarii stillpille - andacos cred ca poate confirma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Ilinca,iar exagererzi!

Bebelusii nu prea-si baga in mod frecvent la 4 luni degetzelele de la picoare-n gura!

Eu cred(daca-mi amintesc bine) ca tot undeva in jur de-un an are loc procedeul asta!

Nu vorbim aici de extreme ,ci de medie!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Whaaat?! Ai copil mare si ai uitat, probabil, te asigur ca media de bagat picioruse in gura e undeva la 4-5 luni, eu am poza cu a mea rontzaindu-si ambele picioare la 4 luni si crede-ma ca nu a fost precoce la nimic (ba, la dinti, primul aparut la 4 luni jumate, dar in rest a mers in 4 labe dupa 8-9 luni, in picioare la 1 an si 2 luni, cu vorbitul nu mai zic...)

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

da,tot ce-i posibil sa fi uitat!

Insa am asa un sentiment ca autoarea "zicalei"nu se referea la virsta de 4 luni!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Mie mi-o fo drag de aia mare din filmulet, care o fo alaptata pana la 5 ani cum spune ca nu e nimic mai bun pe lume ca lapticul de la san. Ea avea amintiri.

Ideea e ca e bine sa ne batem capul, macar sa incercam sa ne alaptam copiii. Eu zic Doamne ajuta! ca am citit cata nainte sa nasc, ca altfel nu stiu cat eram de citava dupa sa stiu treaba ca dc nu ai interdicite de la medic, nu exista lapte mai bun ca al de mama si ma pacaleam cumva macar de la pediatra citire sa dau formula, ca tre sa trag de tantiile de la maternitate sa ma ajute sa realizez lucruul asta...Nu mi-am propus niciun termen, visam sa am macar colostrul, macar o luna, macar 6 luni N-am stiut ca voi alapta pana la capiere, nici ca voi fi a mai vaicareata mama care alapteaza, le-am nebunit cred pe mamicile de la odiseea noastra,da imi vad boboaca fericita si da, si pt noi au fost multe situatii cand laptele pupei s-a dovedit mana cereasca.
Stiu o mami care de la durerile nasterii a respins copilul, apoi a regretat ca din cauza asta nu o alaptat-o. Trebuie sa facem alegeri in cunostiinta de cauza, nu pe convingerile eronate ale unora,de trend, cum bine sublinia Cora si Nelia, in functie de copilul nostru si de cat ne tin pe noi balamalele.Si ar fi dragutz sa ne mai schimbam privirea asupra mamelor care alapteaza in public. Nu va mai legati de paiul cu poza asta din Time. Sunt multe alte lucruri reale care oripileaza sau ar trebui. Nu un copil ca isi vede de nevoile lui si nici o mama care incearca sa i le indeplineasca. POza a fost aruncata pe piatza cu un scop: sa provoace discutii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns escu spune:

Majoritatea oamenilor nu se intzarca niciodata. Continua sa bea lapte pana la adanci batraneti. Cand laptele de mama nu mai este disponibil il inlocuiesc cu al unei alte specii. Dar ei nu sunt intzarcati niciodata. Schimba doar forma de administrare - san, biberon, cana, pahar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

cele care au mama,bunici in viatza,pe mine m-ar interesa s avad care era limita "acceptata"de alaptare pe vremea lor?

Eu imi amintesc ca pe vremea adolescentzei mele,aveam o cunostintza care alapta copilul de vreu an si jumatate!Si-mi amintesc foarte clar ca reactziile nu erau pozitive!

Dana

Eu stiu ca mama mea (nascuta in '55) m-a alaptat pana catre 1 an. Si era si studenta, pe vremea cand facea asta. O sa intreb exact.

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

E bine ca mesteca mult, stii cum se zice, digestia incepe in gura, stomacul nu are dinti, deci e bine sa mestecam cat mai mult mancarea inainte de a o inghiti.

La 4 ani un copil nu mai are nevoie de biberon. Deci nici de san. Sau?
Si nu-s chiar acelasi lucru, cred ca alaptatul e mai incarcat de intimitate.

E bine, e bine, dar nu cu exagerare...ori in cazul lui mesteca pan devine puree.

Majoritatea copiilor nu beau la patru ani cu biberon sau canute din care sug. Dar multi o fac.
Si mai bine sanul ca-i mai sanatos.
E incarcat de intimitate pentru noi. Pentru copil orice obiect de supt e la fel. Plange cu lacrimi ca n-are san, plange cu lacrimi ca n-are suzeta su paturica sau orice alt subtitut de san din care suge ca sa se calmeze. Cati copii sug din deget pana tarziu?
Fireste e mai decent din punctul de vedere al moralei actuale, dar atat...

bird70 nici un astfel de substitut sau chiar san nu spune ca avem de a face cu "un copil cu caracter dominant", dar eu trebuie sa-mi ajut copilul sa fie cel mai bun"el-insusi" nu Amelia Earhart sau Rambo. Are nevoie sa se calmeze intr-un mod primitiv prin supt... bun si asa, dupa ce incerc orice alta metoda "mai adulta".
Si nu cred ca-i vina parintilor ca un copil are nevoie sa suga pana mai tarziu. La urma urmei unii isi rod unghiile de nervi la 50 de ani si cred ca li s-a spus sa nu o faca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Io nu m-am lamurit, daca bea din biberon la 3 ani si 5 luni e de rau? Si in ce sens, de rau?

Citat:
Cati copii sug din deget pana tarziu?

Eu sunt unul dintre acesti copii, de fapt, cand am renuntat la obiceiul asta, nu mai eram deloc copil.

O cunostinta de a mea isi sugea dosul palmei.

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Copil care suge din biberon nu s-a intarcat. Pur si simplu ar fi avut nevoie sa mai fie alaptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Am si eu o intrebare un pic off topic

AB_AC, daca puiul meu bea din cana dar la culcare eu ii dau din biberon ...oare nu e bine?
Ii face vreun rau comoditatea asta a mea?
E si o rutina dar si o comoditate, pt ca imi este mult mai usor asa sa-l culc....
Are 2 ani si un pic ...pare inca asa micut parca nu i-as pune inca cana de lapte pe masa inainte de culcare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns escu spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Copil care suge din biberon nu s-a intarcat. Pur si simplu ar fi avut nevoie sa mai fie alaptat.

asta am zis si eu mai sus, daca schimba doar forma de administrare (san, biberon, cana, sticla) nu inseamna ca sunt intarcati

Mergi la inceput