Alaptand la 4 ani - pe coperta
Raspunsuri - Pagina 19
caro spune:
Nelia, nu tu m-ai luat la misto, era un comentariu 4-5 "randuri" mai sus.... si cum am mai spus, m-am referit la remarca nu la context. Dar stiu ca este un "sport national" rastalmacitul si despicatul firului in 14....si mai ales "pozatul in victima" (si aici nu ma refer la tine)
si ca sa ma incadrez in subiect:
Intrebare(i): daca o femeie alege sa nu alapteze, este mai putin mama decat cea care alapteaza pana la un 1 an? Cea care alapteaza pana la 1 an este mai putin mama decat cea care alapteaza pana 2 ani? Cea care alapteaza pana 3 mai putin decat cea care alapteaza pana la 4? si pot sa continui asa... Ce este considerat "normal" (din punct de vedere psihologic, sociologic, etc)?
Pfiiii.... mom enough!
caro spune:
Articol din Today's Parent (revista canadeza de crestere a copilului) pe marginea acestui subiect
http://www.todaysparent.com/time-magazine-breastfeeding-cover?utm_source=_BPsNn6B8i8s2no&utm_content=tpd21&utm_medium=email
a_alinta spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui nelia
Dragostea pentru un copil sta si in alaptat. Mie, care la doi ani inca alaptam si mi se parea minunat, iar cel mai mare voia si el si nu l-am refuzat, noroc ca nu a fost decit o incercare, caci nu stiu daca ma tineau puterile, nu pot sa vad decit un gest de maxim altruism. Deci, vezi, ca si acest ciudat este tot social limitat. Si vine de la experienta proprie... Si cum, filozofic se exprima un medic pe la televiziunile romane, daca 9 oameni spun ca e ciudat si unul simte minunat, consideram ca cei 9 au dreptate si acel unu il punem pe lista de asteptare la institutiile unde se trateaza ciudatii, mai sus era scris deraiatii... Cornelia <hr noshade size="1" />Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité. Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung) Me comprends-tu, au moins en ce moment toi? Non, tu me juges fou; tu m’examines; tu te gardes de moi. Mais si tu parviens à saisir un jour ma souffrance, viens me le dire et je serai heureux une seconde, peut-être. (Maupassant, Solitude). |
dragostea nu sta doar in alaptat am spus. ce spui despre femeile care nu pot alapta? ele nu isi iubesc la fel de mult copilul ca cele care alapteaza?
referitor la normalitatea fiecaruia.... cred ca ar trebui deschis subiect separat.
edit : cel mare al meu nu a vrut ca altfel cine stie , daca vroia si ii placea poate ma vedeati pe coperta vreunui ziar cu adolescentul la piept. dar nu , nu cred ca as fi putut sa fiu atat de altruista.
iulia_b spune:
Unii incearca sa fie autentici si nu le reuseste. Una din persoanele credibile si ferm convinse in ceea ce faceau (desi nu nu eram de acord in anumite aspecte) era o persoana care activa de mult pe forum, Gazella . Se vedea frate ca simtea orice lucru care-l spunea, se transmitea la receptor. Mai sunt si altii, dar cred ca sunt si multe persoane care fac/spun anumite lucruri doar de dragul audientei (fie pe forum, Time sau aiurea).
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alex_andra[/ Iar "blonda" pe care o aparai tu este exact opusul decentei si bunului simt. Dialogul in contradictoriu, pentru ea, este de cele mai multe ori - birjaresc. Altfel nu prea stie sa-si exprime opinile. BAZAR UMANITAR |
Eu sper ca exista moderatori pe faza; daca nici asta nu-i un atac la persoana josnic, nu stiu ce sa mai spun, ca eu am fost sanctionata "de-a lungul veacurilor" pentru chestii mult mai nevinovate. Macar daca i-as fi adresat vreun cuvintel pe topicul asta sau oriunde pe forum in ultima vreme...degeaba...inteleg sa ai o obsesie dar devine obositor cand o tot fluturi in public.
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
cruis spune:
Eu am tot cerut, cat se poate de sincer si serios niste linkuri inca de la primele postari. Eu tot gugal si numai de bine imi zice.
Analizand mai in amanunt realizez ca totusi, trebuie sa recunosc ca (,) copiii alaptati indelungat pot dezvolta probleme cu adevarat cand sunt adulti: daca decid sa nu tina secret faptul asta si ajung sa fie ridiculizati de oameni care gandesc si se exprima in asemenea fel... Asa ca eu cumva inteleg de ce ar fi mai bine sa nu isi aminteasca nimic.
Nelia, you go girl! Fiecare parinte face ce crede ca e mai bine pentru copilul lui in limite legale. Astept sa vad acum ce zice protectia copilului si daca s-a autosesizat... ;)
Nothing is worth doing unless the consequences may be serious. --G.B.Shaw
nelia spune:
citat din mesajul lui caro Nelia, nu tu m-ai luat la misto, era un comentariu 4-5 "randuri" mai sus.... si cum am mai spus, m-am referit la remarca nu la context. Dar stiu ca este un "sport national" rastalmacitul si despicatul firului in 14....si mai ales "pozatul in victima" (si aici nu ma refer la tine) si ca sa ma incadrez in subiect: Intrebare(i): daca o femeie alege sa nu alapteze, este mai putin mama decat cea care alapteaza pana la un 1 an? Cea care alapteaza pana la 1 an este mai putin mama decat cea care alapteaza pana 2 ani? Cea care alapteaza pana 3 mai putin decat cea care alapteaza pana la 4? si pot sa continui asa... Ce este considerat "normal" (din punct de vedere psihologic, sociologic, etc)? Pfiiii.... mom enough! Mama mandra de Dan Andrei (24/03/1996) si Thomas Adrian (18/01/2004) http://community.webshots.com/user/lidia67 |
Oricum am intoarce-o, a fost aiurea paralele, zau...
Si ca sa raspund la intrebare, am si facut-o cind am criticat titlul din Time... NU!
Cornelia
Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité. Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
Me comprends-tu, au moins en ce moment toi? Non, tu me juges fou; tu m’examines; tu te gardes de moi. Mais si tu parviens à saisir un jour ma souffrance, viens me le dire et je serai heureux une seconde, peut-être. (Maupassant, Solitude).
nelia spune:
citat din mesajul lui cruis Nelia, you go girl! Fiecare parinte face ce crede ca e mai bine pentru copilul lui in limite legale. Astept sa vad acum ce zice protectia |
Nu am inteles daca ma injuri sau ma complimentezi.
Ma indoiesc ca protectia copilului se va auto-sesiza, e debordata de dosare cu abuzuri crunte si reale... culmea este ca acestea vin tot din partea parintilor, ale caror alegeri trebuie sa le acceptam.
Cornelia
Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité. Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
Me comprends-tu, au moins en ce moment toi? Non, tu me juges fou; tu m’examines; tu te gardes de moi. Mais si tu parviens à saisir un jour ma souffrance, viens me le dire et je serai heureux une seconde, peut-être. (Maupassant, Solitude).
DarkBendis spune:
Cruis, pai daca e sa o luam asa, copiii pot fi ridiculizati daca admit ca au baut din sticle cu biberoane pana la 3-4-5-6 ani, sau au renuntat la suzeta la 3-4-5-6 ani, sau ca la 3-4-5 ani inca mai mergeau cu caruciorul, sau ca la 3-4-5-6-... ani inca dormeau cu paturica favorita/ursulet/bluza lui mami langa perna si asa mai departe. Nu ? Sau ca la nu stiu ce varsta ii mai da mama mancarea cu lingurita in gura, sau ca ii duce mami in wrap si nu ii impinge cu tricicleta "asa cum se cade cu copiii mari"... si tot asa.
Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
cruis spune:
Nu, vorbeam serios. Ma bucur ca exista cineva care are rabdare si cand discutia e undeva jos de tot. Nu stiu daca e benefic pentru tabara opusa, insa cred ca e un suport moral bun pentru "asediate".
Faptul ca protectia copilului nu intervine este exact dovada ca nu s-a comis nici un fel de abuz psihologic, sexual sau mai stiu eu de care asupra copiilor alaptati mai mult de x luni.
Nothing is worth doing unless the consequences may be serious. --G.B.Shaw