Sindrom dispeptic? Oare?????

Sindrom dispeptic? Oare????? | Autor: BlackCat4evR

Link direct la acest mesaj

Fie-mea tocmai ce s-a capatuit cu acest diagnostic. Are 6 luni, 64 cm si numai 6,500 kg. Ea s-a nascut mititica, dar la termen. Avea 2,700 kg. In primele 3 luni, in ciuda faptului ca regurgita foarte mult, a castigat excelent in greutate (intre 0,900 si 1,300 kg / luna). Dupa aceea, relativ brusc, aceasta crestere s-a diminuat. In luna a patra a luat vreo 500 gr, in luna a cincea 200, iar in luna a sasea nimic.
A fost hranita exclusiv cu lapte matern pana pe la 4 luni jumate, cand pofta ei ne-a invins, si am inceput diversificarea cu fructe, apoi fructe cu cereale, o singura masa. De vreo doua saptamani am mai introdus o masa cu legume.
Dar: - vomitza s-a diminuat pana aproape de extinctie.
- colici nu a prea avut niciodata;
- kk face cu interventii, relativ taricel;
- mie mi se pare perfect proportionata, nu e slaba, nici pufoasa;
- este foarte, dar foarte vioaie, nu sta locului nici un pic, mereu alerta, tot timpul interesata de ce-i prin jur;
- in ultima luna jumate a facut niste progrese insemnate din punct de vedere cognitiv, iar motor este echivalenta unui copil de 9 luni;

Am ceva dubii, pentru ca, din cate am citit despre sindromul asta, disconfortul gastric este mare, diareea este printre simptome, copii sunt apatici, chiar nu stiu ce sa zic...

Ca tratament am primit Biocin, un sirop zice-se natural.

Astept opinii de la minti mai luminate, oare sa iau diagnosticul asta in serios?
Si ce-i cu siropelul? Ati folosit? A functionat?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Nu stiu ce sa zic. Trebuie mers la mai multi medici.

Sunt spe mii de copii care se comporta ca al tau si-s sanatosi tun fara sindroame.
Fii-mii la 1 an si ceva i-au zis sindrom de malabsorbtie, i-au dat siropele si medicamentzele cu nemiluita... Pina la urma era intoleranta la ceva din lapte, deci au zapacit-o degeaba.

Mai cercetati!
Sanatate,
Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlackCat4evR spune:

Mda, stiu si eu, am constatat ca multi copii au in jur de 6 luni o perioada de crestere mai lenta... si-s sanatosi tun. De-aia zic ca am dubii legate de diagnostic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Io nu inteleg de ce spui ca are numai 6500 grame la 6 luni. Fiul meu, nascut cu 3100 gr la termen, avea 6700 grame la 7.5 luni si 8.00 kg in cap la 12 luni. Acum, la 3 ani si 3 luni, are fix 13 kg. Si este perfect normal. Deci????

Nu, nu as lua absolut deloc in serios diagnosticul (ati facut si ecografie abdominala sau alte analize?) si nu, nu as lua nici siropelul fara vreo analiza inainte care sa ateste ceva carente in minerale.

Si faceti analizele specifice intolerantei la lactoza, caci nu se stie. Ceva manifestari de dermatita atopica aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

cum alearga la 6 luni?

Mergi la inceput

Am spus asa pentru ca si la 5 luni avea tot atat. Pentru ca nu a mai luat nimic.

A avut pielicica uscata o perioada si se descuama, asta pe la 5 luni, dar acum a trecut. Dam cu ulei de bebelus dupa baie.

Nici vorba de alte investigatii.

Inca o chestie, tipa nu e prea fan alptare naturala, sau ma rog, cam asa mi s-a parut mie, pentru ca de la 4 luni eu am inceput sa ma agit pe chestia cu greutatea (dar am dat pest epostarile lui SUNSHINE si mi-am revenit) iar ea, de fiecare data zicea sa o trec pe lapte praf, ceea ce am refuzat!

Ori zicea asta ca sa o las in pace, nu stiu...

Acum eu m-am impacat cu ideea, dar a lovit-o pe ea, ca zor nevoie are sindrom dispeptic...

Nu stiu ce sa cred, eu zic totusi ca e ok.
Oricum, acum mi-am luat siropul, am citit ca are drojdie, lecitina si maltz. Pare ok, asa, dupa eticheta...
Nu stiu, am dubii...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cristinuk@

cum alearga la 6 luni?

ha-ha-ha-ha!

Eu am scris ca e alerta, dar da, in patru labe pot spune ca alearga! E prin tot locul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ReginaMaria spune:

Citat:
BlackCat4evR Posted - 11/05/2012 : 11:55:54 Fie-mea tocmai ce s-a capatuit cu acest diagnostic. Are 6 luni, 64 cm si numai 6,500 kg. Ea s-a nascut mititica, dar la termen. Avea 2,700 kg. In primele 3 luni, in ciuda faptului ca regurgita foarte mult, a castigat excelent in greutate (intre 0,900 si 1,300 kg / luna). Dupa aceea, relativ brusc, aceasta crestere s-a diminuat. In luna a patra a luat vreo 500 gr, in luna a cincea 200, iar in luna a sasea nimic.
A fost hranita exclusiv cu lapte matern pana pe la 4 luni jumate, cand pofta ei ne-a invins, si am inceput diversificarea cu fructe, apoi fructe cu cereale, o singura masa. De vreo doua saptamani am mai introdus o masa cu legume.
Dar: - vomitza s-a diminuat pana aproape de extinctie.
- colici nu a prea avut niciodata;
- kk face cu interventii, relativ taricel;
- mie mi se pare perfect proportionata, nu e slaba, nici pufoasa;
- este foarte, dar foarte vioaie, nu sta locului nici un pic, mereu alerta, tot timpul interesata de ce-i prin jur;
- in ultima luna jumate a facut niste progrese insemnate din punct de vedere cognitiv, iar motor este echivalenta unui copil de 9 luni;

Am ceva dubii, pentru ca, din cate am citit despre sindromul asta, disconfortul gastric este mare, diareea este printre simptome, copii sunt apatici, chiar nu stiu ce sa zic...

Ca tratament am primit Biocin, un sirop zice-se natural.

Astept opinii de la minti mai luminate, oare sa iau diagnosticul asta in serios?
Si ce-i cu siropelul? Ati folosit? A functionat?

Buna ziua,

Buna ziua, din pacate din relatarile dumneavoastra nu pot stabili un diagnostic precis. Sfatul meu este sa mergeti cu fetita la un control medical. Va asteptam cu drag.

Mergi la inceput