Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (14)
Raspunsuri - Pagina 6
iaura21 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carina Acum, ca sa ma defrustrez: mai sunt bebeloi care nu se intorc pe burta/ spate? Dar care nu rad in hohote? Toma e activ si mobil dar nu se intoarce nici de frica. Se misca in pat, pe fund dar atat. De zambit, zambeste toata ziua dar nu rade in hohote cum am admirat-o pe Maria. Si nici jucarii nu apuca - da cu mana in ele uneori dar nu le apuca. Deci, e cel mai lenes sau suntem mai multi? Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Anda, Carina (deja domnisoara) si bebe Toma http://andaoana.com/ http://www.flickr.com/photos/andaoana/ |
flavia nu se intoarce nici pe burta nici invers,rade putin in hohote mici cand o pup pe burta sau pe gat ,dar clar nu ca maria de geanina sau rafael de altesa ,apuca jucariile cu ambele maini ,isi scoate bibi din gura si mai nimereste cateodata sa-l bage la loc ,cam atat ...a ,si sta in fundulet daca o tin de-o mana sau rezemata,iar in carucior(si nu numai) isi ridica capul si tre' sa o tin legata mai nou ca se trage pe fund pana aproape iese din el
My_Lady0091 spune:
am fost s-o cantaresc azi
la 3 luni si o zi avea 5 kg 850
acum la 3 luni si 3 sapt. avea 5 kg 600
si de o sapt.e pe alaptat exclusiv
Alexxa-nu s-a intors.rade dar nu cu glas...ci ranjeste cu gura pana la urechi.gangureste super fain si lalaie cu tine cand canti!are forta in picioare de nu-i adevarat..impinge si se salta in sus, se roteste ca un ceas prin pat...si imi smulge parul din cap cand il prinde!apuca obiecte cu mana daca le dau si le duce la gura.baleste de una...uda ca un robinet!
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
anangel_lexi spune:
Hop si noi.
Alina, foarte frumoase pozele de la petrecere, e o scumpete Sara!
Apropo de chinul cu mancarea, am tras si noi la greu cu Maria cat i-am pasat mancarica. Era un chin, se zbatea, pleca cu tot cu scaun la plimbare, asa tare se incorda in el, televizorul mergea numai pe Etno caci numai cu muzica populara o convingeam sa ia cate o lingurita...ce mai, a fost jaleeee. Dupa ce a inceput sa manance mancare solida a devenit o mancacioasa, acum nu mai avem probleme cu ea, mananca aproape orice, mai putin legume (exceptie facand morcovii, cartofii, rosiile si, uneori, salata verde). E drept ca e super pretentioasa, bananele, de exemplu, trebuie sa fie perfect curate, fara urma de pata maronie pe coaja, altfel nu se atinge. Sta foarte bine cu greutatea, are 22 de kg la 5 ani si 8 luni si nici macar nu arata plinuta, e bine legata.
Johanna mea nu se intoarce de pe spate pe burta dintr-o singura miscare, ci se intoarce intai pe-o parte si apoi pe burta, dar nu intotdeauna, foarte rar. In hohote nu rade inca, dar uneori zambeste cu toata fata si scoate niste sunete ca un sughit, asa cred ca rade ea. Nici de apucat nu apuca lucruri decat involuntar, ma trage de par, sau se agata de tot ce apuca. In schimb gangureste si ne cearta la greu.
Ieri mi-a venit si cantarul de baie comandat si am cantarit-o pe domnisoara. Are 6 kg imbracata, sunt foarte incantata, m-am linistit caci imi faceam griji ca nu ia in greutate.
Lady, eu zic sa nu te descurajezi si sa-ti mentii moralul ridicat caci nici fii-mea, daca-ti aduci aminte, nu a luat in greutate aproape 3 saptamani de eram turbata pe aici si nici nu s-a obosit sa-mi raspunda nimeni la problema mea la subiectul alaptare. Dar pana la urma m-am gandit ca cu cat ma stresez mai mult cu atat risc sa-mi pierd laptele, mi-am luat si eu Galafor, ceai pt alaptat si acum e totul bine si stau bine si cu moralul.
de Maria Cornelia (20.09.2006) si Ioana Teodora (24.01.2012)
Din ce in ce mai mare
Creste si mezina
Perlute de domnisoara
carina spune:
Va multumesc mult pentru raspunsuri
Lady nu stiu ce sa spun. Era acelasi cantar? Sigur incape bine pe el? Noi avem variatii mari la cantarire pentru ca isi pune picioarele pe jos sau se zbate.
adc spune:
Vin si eu intr-o mare fuga, maine avem botezul, nu am citit din urma.
Vreau sa va intreb, fetele care aveti Marsupi, se pot pune bebelusii si invers, cu fata spre "public"? Pt asta e reductorul acela? De ceva vreme Cristi isi tine bine capul si cred ca i-ar placea mai mult cu spatele la mine.
Va mai spun ca babele din bloc cand m-au vazut cu el in pozitia "regulamentara" si-au facut cruce si mi-au spus in cor sa nu-l mai port asa, ca e prea cracanat, ca pe vremea lor se tineau picioarele legate strans, etc, etc .
Deci, pot sa il pun si invers? In instructiuni nu e decat cu fata
Ileana, eu am dormit cu amandoi copiii in pat o vreme, asta pana cand Andra, care dormea la margine, a picat intr-o noapte de s-au zguduit podelele. De atunci n-am mai lasat-o, nu ma mai odihneam eu de teama ca pica iar. Pe tati l-am "pierdut" demult, cam de cand era Andra de varsta pe care o are Cristi acum
CristinaGoji spune:
Adc - nu e indcat sa tii copilul cu fata spre public in Marsupi/wrap/marsupiu clasic. Caut link sa te lamureasca si de ce.
CristinaGoji spune:
http://www.wrapsling.ro/nu-purta-copilul-cu-fata-spre-exterior.html
http://cuibarel.ro/familia-importanta_purtatului_cu_fata.php
georgia_c spune:
sar'na fetele de aprecieri
m-am delectat si io cu toate pozele de pe cont,am vazut ce nu vazusem pana acum,nu stiu cum mi-au scapat (cred ca in perioada PC-ului stricat)..ica, baietelul tau e tot numai un zambet..o sa rapeasca multe inimi
bulinut eu nu o mai vaccinez ,o data din convigere-cred ca f multe vaccinuri sunt interese comerciale,pur si simplu se fac aici iar in vest nu cred ca se fac asa multe..chiar is curioasa fetele din "strainezia" ce vaccinuri faceti la bb?
iar a doua cauza am mai spus-o cand intreba altesa;eu am o boala autoimuna ,si exista probabilitatea sa ma mosteneasca;una din interdictiile clare in boala este NU vaccinurilor (care suprasolicita imunitatea si-asa prapadita)..ok intrebarea este , pe vreuna din voi v-a intrebat medicul daca aveti asa ceva?care se poate "transmite" genetic la bb?banuiesc ca nu...
lady unul din sfaturile esentiale in alaptare este sa stea bb la san 24 ore sa suga cat mai mult sa produci tu cat mai mult;oricum ai zis ca e de 1 sapt pe lm..bine n-a luat sapt aia in greutate dar celelalte 2 in care a avut si supliment?vezi sa nu fie puseul de la 3 luni
ileana ia uite ce link fain a pus cristina
http://cuibarel.ro/familia-dormitul_in_comun.php
anda,tomita tau e mai micut cu cel putin 1 sapt decat maj copiilor care fac cate una alta...iar diferenta asta de cateva zile ,sapt,se vede bine de tot la cei micuti
ce face pisco la aproape 4 luni...s-a intors de 2 ori de pe burta pe spate,iar de pe spate pe burta doar se arcuieste nu ajunge in pozitie;gangureste multtt,dar nu rade in hohote..sosulica zice ca a auzit-o o data ;da ,prinde jucariile si le "gusta",face cunostinta cu lumea din exterior si mai nou isi studiaza mainile de fiecare data cand le scoate din gura ,le suceste pe toate partile