Strugurasi de Sept-Oct 2011 *57*

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna dimineata, nu ma dati disparuta ,doae am avut foarte multa treaba,am umblat prin oras de nebuna zilele astea,ca a venit caldura si Paul nu mai avea nici tricouri,nici pantaloni scurti care sa ii vina bine . Am fost si pe la tatal meu, o fuga,cu Teodora, acum e musai sa asez hainele in sifonier,ca ma asteapta trei masini de rufe uscate! Si mai trebuie sa fug si pe la o prietena aproape de pranz. Minunat,nu?

Recuperez eu mai pe seara,si vin cu o autostrada nou-nouta!

Creola,as papa un tiramisuuuu si cu ochii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna_mika spune:

Neatza de la noi si poftiti la cafelutza, lapte cald...orice mai doriti pe asa o dimi innorata!

Lena - multumesc frumos. voi da si eu mail azi.

Mikka - m.am mai documentat reg la carnita, am discutat si cu medicul. Raspunsul lui m.a luat putin pe nepregatite. Mi.a placut reactia lui cand i.am zis ca nu vreau sa ii daj carne. a fost f ok, insa mi.a zis ca sistemul muscular se formeaza datorita proteinelor de origine animala si daca nu ii voi da ou si carnita va avea un aspect filiform, subdezvoltat, iar acest lucru este destul de dificil de indreptat apoi. Asta m.a cam pus pe ganduri. Eu eram pregatita sa discut despre aportul de Fe si de complexul de B.uri, dat nicaieri nu citisem despre dezvoltarea musculara. Astfel ca dupa cateva zile si nopti de gandire mi.am trecut peste hotararea mea si i.am dat carnita. Spre ciuda mea, Inez a fost absolut innebunita...se intindea la castron sa manance singura...Azi ii voi da si galbenush de ou.
Sper ca vei lua decizia cea mai buna ref la asta. Eu una nu stiu care este aceea :-(:-(:-(
Iar referitor la faptul ca vrei sa renunti tu la carne iti pot spune ca eu am renuntat, nu complet mananca destul de rar, ocazional. Imi este f bine asa.

Ooka - i.am spus nasei sugestia cu numele Ecaterina langa Zoe ;-). Pe Zoica ta o cheama si Ecaterina?
Cand povestiti de copilasi ca isi fac sila de mancare parca o vad pe capritza mea cea mare. Asa este de aproape 9 ani....si acum la gel isi face...doar ca reuseste sa se abtina sa nu mai vomite una.doua. Ma dispera chestia astaa ea. Nororc ca Inez nu es asa ca o luam razna.
Si Inez mananca de la Indra fara zprobleme si mie imi mai face figuri.

Scuze daca am scris cu greseli sunt pe tel.

Iris - ai incercat sa fai fetei cereale cu lapte de la aceeasi firma cu LP? Inez bea lapte Humana si cereale ii dau doar Humana ca m.am gandit ca au kn clmpozitite acelasi lp si deci stie gustul. Poate merge si la voi asa.

Michella - pe unde mai esti? Sapt viitoare o fi vreme mai frumoasa sa facem marea intalnire.

Va pup fete dragi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salu

Bunny, nu mananca nimic dulce numai acrituri mai gusta cite putin. Am cumparat un piure de mar cu vanilie de la organix super bun si l'am mancat eu

Nanna, pe Zoe o mai cheama Anastasia (inviere, invierea lui Hristos) as fi vrut Ecaterina, dar sotul inca nu s'a obisnuit cu Zoe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michella78 spune:

buna dimineata !
creola buna cafeaua, cu tiramisu .... ce sa mai spun! rasfat deja!

cand va aud cu facutul sila la mancarea solida, gandul meu e numai la cate am patit cu Teodora! la un moment dat garantam ca stie mai bine sa vomite decat sa manance. ea nici nu simtea bine in gurita alimentul nou ca hopa, culegeam de pe jos toata masa anterioara, inca stationata in stomac. va zic, ajunsesem de uram mirosul de voma, Doamne, inca mai am probleme in sensul asta!
bine ca Stefan nu face parte din categorie! ooka, garantat si Teodora aprecia gustul acrisor, erau alimentele cel mai bine tolerate! cu muulta rabdare, trecem peste toate. mamicile de bebei nemancaciosi!

multumim de felicitarile pentru Stefan miscaretul. a luat si cateva cazaturi ca tot vrea sa se ridice sprijinit de diverse de prin casa. dar e perseverent plange un pic, si o ia de la capat!

nanna, sper ajungem si noi la urmatoarea intalnire!

va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kora_B spune:

Buna dimineata, fetelor! Va invit si la o cafea tare-tare de sta lingurita drepti in cana!
Eu am cu siguranta nevoie ca am dormit azi noapte doar vreo 3 ore jumate Am google-it la greu sa caut info ref la tulburarile de crestere.
De aproape o saptamana mi-am pierdut somnul! Am fost cu Ianni iar la dr endocrinolog- revenire la controlul de 6 luni- si vestile nu sunt prea bune I-a crescut SDS-ul (deviatia standard de crestere) de la -1,8 la -2,2, iar de la -2,5 ar tb sa intram pe injectii cu hormoni de crestere Dar inainte de asta tb sa-l internez sa faca niste teste mai complicate si mai neplacute''-dozare cu insulina si inca-ceva, pus branula in manuta, sa nu manance nimic cu 10-12 ore inainte, luat sange la intervale regulate (30,-60-120min) ptr a masura cantitatea de hormon de crestere.

Caut sa merg si la alt dr endocrinolog, sa mai am inca o parere.

Si cand ma gandesc ca cei din jurul meu -inca de cand avea Iannis 7-8 luni si ziceam ca a stagnat in crestere - imi ziceau ca sunt eu nebuna, sa las copilul in pace. Si la fel imi ziceau si dr la care mergeam cu el sa-l vada

Imi pare rau ca vin cu posturi din astea triste da'm-am descarcat si eu un pic.

Va pup si revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zubi spune:

neatzaa

Marryan, daca sunteti hotarati sa plecati si sitautia sta astfel, aveti nevoie de bani, pai accepta postul

Sei?
Hellena? nu ne-ai mai zis de Petru nimik?
Hayat draga mea?nu ne mai povestesti nimik? ce face Razvannel?

azi noapte ayan s-a tezit, pt prima oara de cand ma stiu, si plangea mititelul,adik era f marait si nu mai vroia sa adoarma la loc, si facuse diareee....de vreo sapt imi face foarte foarte moale,de iese prin scutec, dar doar o data pe zi, am incercat sa fiu mai atenta la alimentatie , dar degeaba, ieri mi-a facut de vreo 3 ori...eu am pus pe baza dintilor,ca tot ii es,avem 3 deja, al 4-lea e pe vine..azi ma duc cu el la doctor.sutn f suparata din cauza asta

despre el ...sta singru in picioare pt cateva momente bune, apoi se pune in fundulet, ar face si cativa pasi isngurel dar vad eu ca ii este teama.

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Neata fetelor

May si Anastasia tot asa face.Pana sa adoarma se pune pe burta, in cap, se da peste cap, se salta in innd, se agata de mine se salta in picioare si pica de somn dar nu vrea sa doarma.Cred ca o juma' de pora face asa si apoi somnik.Dar eu vreau sa se culce mai tarziu si nui la 20, 30 sai 21.

Kora imi pare rau pt asa vesti cum ti-ai dat seama?Sincer si mie mi se pare ca Anastasia nu creste in picioruse si imi fac o mie de ganduri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kora_B spune:

Nanna, am o vecina care este ovo-lacto-vegetariana in principiu - dar mai mananca doar peste, ca si carne, si destul de rar. Acelasi tip de alimentatie il are si baiatul de cand a inceput diversificarea. Copilul are acum aproape 4 ani si este foarte bine dezvoltat ptr varsta lui.

Si eu m-am gandit sa nu insist cu carnea, mai ales ca Ianni nu se innebuneste oricum dupa carne, asa ca am cautat alternative. Astfel ca am gasit ca semintele decorticate de canepa sunt proteine complete, au Omega3 si Omega6 in cantitate mai mare si decat pestele.

Eu am gasit diverse retete cu seminte de canepa si am si facut cateva din ele, iar Iannis a fost foarte incantat

Ce sa mai zic de Dimitris, care pofteste si plescaie de cate ori ne vede ca mancam, i-am dat si lui o lingurita dintr-un serbet din seminte de canepa (adica am pus la blender o lingurita de seminte cu 1banana si 1 mar). Se intindea sa-i mai dau

Dimitris a gasit o noua distractie: sa arunce jucariile pe jos si le priveste asa uimit cum cad dupa care imi atrage atentia sa le iau de jos sa i le dau: pai el ce mai arunca,nu?

Vb de 'lup' si 'lupul' s-a trezit

Va si revenim curand

Citat:
citat din mesajul lui nanna_mika

Neatza de la noi si poftiti la cafelutza, lapte cald...orice mai doriti pe asa o dimi innorata!

Mikka - m.am mai documentat reg la carnita, am discutat si cu medicul. Raspunsul lui m.a luat putin pe nepregatite. Mi.a placut reactia lui cand i.am zis ca nu vreau sa ii daj carne. a fost f ok, insa mi.a zis ca sistemul muscular se formeaza datorita proteinelor de origine animala si daca nu ii voi da ou si carnita va avea un aspect filiform, subdezvoltat, iar acest lucru este destul de dificil de indreptat apoi. Asta m.a cam pus pe ganduri. Eu eram pregatita sa discut despre aportul de Fe si de complexul de B.uri, dat nicaieri nu citisem despre dezvoltarea musculara. Astfel ca dupa cateva zile si nopti de gandire mi.am trecut peste hotararea mea si i.am dat carnita. Spre ciuda mea, Inez a fost absolut innebunita...se intindea la castron sa manance singura...Azi ii voi da si galbenush de ou.
Sper ca vei lua decizia cea mai buna ref la asta. Eu una nu stiu care este aceea :-(:-(:-(
Iar referitor la faptul ca vrei sa renunti tu la carne iti pot spune ca eu am renuntat, nu complet mananca destul de rar, ocazional. Imi este f bine asa.

Va pup fete dragi!

mamica de 2 fetite iubite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Reteta de biscuiti pt cei mici :
2 banane coapte
1 cana faina (eu am pus de hrisca fara gluten)
zeama de la 1 jumatate de portocala.
se amesteca toate pana rezulta o pasta lipicioasa. se formeaza fursecurile cu mana si se baga la cuptor 20 min la foc mic.
Fiica mea abia e la stadiul de molfait insa le-am testat eu si ies mega bune!:)

Oana, mami de Eca 18.09.2011

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

fetelor, din cate am citit in perioada cand bebelusii fac achizitii noi, au somnul agitat, e normal sa fie asa intr-o perioada in care invata sa se ridice in picioruse, pun primii pasi etc...

creola, multumim pt sustinere si pentru tiramisu.
Lali, ce program incarcat ai, eu de cand cu vremea asta urata lancezesc prin casa, ma joc cu Maria care insa nu prea ma mai baga in seama, vrea sa stea doar in picioare si atat...ieri am fost la fina sa mai socializeze bebelusii, sunt tre dragalasi cum se joaca ei unul langa altul si isi mai smulg jucariile din maini din cand in cand

Nanna, iti multumesc mult pt inf despre carnita, si eu citisem de B-uri, fier, surse alternative insa despre dezvoltarea musculara nu. Sotul insista sa ii dau, mereu imi spune ca daca fata seamana cu el, atunci nu imi va manca legumele in veci si o sa ii placa sa manance carnita...probabil ca ii voi da si eu, macar sa vad daca ii place sau nu...si ou la fel...
Eu chiar sunt f hotarata sa renunt, acum chiar imi fac o lista cu nuci, cereale si alte chestii de genul pe care intentionez sa le cumpar si sa le consum zilnic...
Kora am pus pe lista si semintele de canepa

kora imi pare rau ca are problemute IannisE bine ca tu ai intuit ca ceva nu este in regula si ai mers la medic, in urma tratamentului situatia trebuie sa se rezolve. Pupici multi, multi si numai bine va doresc!

zubisa se faca bine Ayu mititel. Poate este totusi din cauza dintilor sau o fi ceva la stomacel cum baga ei toate alea in gurita la varsta asta..

Sei pe unde o fi? Hayat?ce mai faceti voi, cum se simte Razvan?

Eu m-am uitat pe listuta de inceput, cate fete eram si ce putine am ramas...mi-a venit sa plang

Mergi la inceput