Capusele ...pericol, actiune, tratament
Raspunsuri - Pagina 12
olympia spune:
Am vazut-o si eu pe dr Pop la tv. Nu mi-a placut cum a vorbit despre diagosticul lui Serban Ionescu, adica a aflat initial ce are, toti apropiatii stiau ce are, dar cumva s-a dat vina pe neuroborelioza ca sa i se mai dea sperante. Si apoi odata ajuns la comisia de neurologi, secretul n-a mai fost secret. De parca omul e izolat, nu se uita la tv, n-are contact cu nimeni si atunci putem sa-i spunem orice.
Mi-a atras insa atentia insa altceva din ce a spus, ceva important cred eu: ca sa iei borelia de la o capusa, acea capusa trebuie sa fi muscat anterior un animal infectat si atunci cumva ar aparea intai semne ale unor imbolnaviri in randul animalelor. Nu stiu daca exista vreo cale de a monitoriza animalele salbatice, daca la noi sau aiurea se iau periodic analize de la acestea, stiu insa sigur ca cele domestice sunt tratate periodic impotriva capuselor, vorbesc de capre, vaci, oi. Daca se fac si deratizari periodice, logic ar fi ca accesul unor capuse infectate in zonele populate sa fie destul de redus si aici zic acum de Romania, nu de cartierele rezidentiale din padure, unde vin caprioarele in curte un lucru frumos de altfel, dar se vede potential periculos. AB-AC, tu ziceai ca duci capusele la analiza ca sunteti des muscati, din cate ai dus, cate erau infectate de fapt?
Inca ceva, dr Pop zicea ca si al ei copil ar fi luat de la o capusa, febra butunoasa, am googalit un pic si vad ca se intalneste destul de frecvent la noi aceasta boala si nu-i de glumit nici cu ea.
NUAB spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaela_s Mda, tot nu am primit raspuns unde sa ma "interesez" de boala lui S. Ionescu in afara de presa scrisa |
daca nu ai de unde sa te informezi in afara de presa scrisa (pardon, deseurile jurnalistice romanesti) mai bine iti pastrezi parerea si nu dezinformezi aiurea.
intr-o lume utopica (poate mai sunt state care au astfel de mass medie, nu stiu) presa ar fi trebuit sa fie un adevarat detectiv, sa caute, sa cerceteze obiectiv, sa investigheze, sa fotografieze, sa rascoleasca dosare medicale, sa petreaca ore intregi in biblioteca universitara citind despre boala pe care o discuta si abia apoi sa scrie un articol.
in Romania e de ajuns ca un mascarici sa traga un partz pe facebook ca sa devina stire nationala.
ma bucura faptul ca ai inceput sa cercetezi si sa dai peste sindromul post-lyme, denumire inventata de dr. Steere (cel care de altfel a si lucrat la protocoalele "standard" de tratament pentru boala Lyme) ca sa expliciteze persistenta simptomelor. Un fel de "analizele-s bune, pacientul e mort".
Problema e ca sunt studii care demonstreaza ca in borrelioza exista fenomenul de "relapse" cauzat nu de sindromul post lyme ci de persistenta cronica a agentului infectios. sunt studii pe net, unele-s traduse si in romana.
Aici de exemplu gasesti un amplu studiu asupra mecanismelor prin care borrelia persista in corpul uman:
http://www.lymeinfo.net/medical/LDAdverseConditions.pdf
E un studiu amplu si ca intindere in pagini cat si ca perioada de timp acoperita (1900-2001) insa merita caci ofera f. multe raspunsuri.
Apoi pentru ceva analiza mai detaliata iti recomand si aici:
http://www.lymenet.de/literatur/niches.htm#Bb%20DEFENSE%20MECHANISMS
In rest, foarte util linkul despre DFM. mai ales pentru cei care nu inteleg de ce trebuie sa fie "in camp intunecat" si nu e suficient un microscop clasic.
mihaela_s spune:
NUAB tot nu ai reusit sa ma convingi ca S. Ionescu are borrelioza, asa cum tu si Marius sustineti. Tot presa romaneasca e si sursa voastra de inspiratie, nu? Ca tot nu am primit raspuns desi am intrebat deja in doua postari...
De unde suteti atat de siguri? Sunteti medicii lui curanti sub acoperire? E adevarat ca nu ati dat "cu link-ul" atunci cand afirmati ca are rezultate pozitive de borrelioza din Augsburg, dar nici altceva care sa va sustina afirmatia. Din ce am citit eu recent (da, tot oribila presa romaneasca, ce sa-i faci daca alta nu avem!) medicii! au declarat ca diagnosticul e...SECRET! Si ca actorul e trimis in strainatate pentru a se stabili un diagnostic clar, caci cei din Ro sunt depasiti. Si desigur, pentru tratamentul care se impune in urma diagnosticului. Dar gata, mie mi-a ajuns acest subiect, care nu e decat un razboi de orgolii si fara niciun rezultat. Sper din suflet sa fie sanatos la un moment dat si daca e sa fie borrelia, atunci sa fie o speranta pentru toti care sufera de aceasta boala.
Ma bucur ca te bucuri, dar sa stii ca link-urile ce le-ai postat nu sunt noutati pentru mine. Noutatile sunt in articolele pe care le-am postat, de asta am si facut-o. Multe studii sunt contradictorii si e bine de stiut ca negrul nu e numai negru si ca sunt studii si studii. Cercetarea in cazul Borrelia sp e departe de a se fi terminat.
Despre microscopia in camp intunecat recunosc ca am aflat aici, de la voi. Mi se pare un lucru atat de usor de facut incat nu inteleg de ce nu se practica la scara mondiala. Daca voi avea ocazia, voi pune intrebarea celor de aici care lucreaza in domeniu.
mihaela_s spune:
olympia, eu am postat mai acum cateva pagini un link unde scria toate bolile ce le poate transmite o capusa. Am mai scris asta, dar vad ca nu a bagat nimeni de seama...la loc de frunte e encefalita TBE care nu are tratament, fiind produsa de un virus. Exista insa vaccin impotriva acestuia.
Din cate am citit eu, se studiaza inca cel mai bun "insecticid" impotriva capuselor. Se pare ca nu sunt usor de starpit. Trebuie sa se tina cont ca trebuie sa distruga numai capusele si nu alte insecte sau chiar animale.
In plus, animale care intra in ciclul vietii capuselor sunt soareci, sobolani, iepuri, veverite...rozatoare mici...care ajung si prin curtile oamenilor.
De curiozitate: cum sunt tratate vacile, oile si caprele impotriva capuselor? Noi avem un motan care in fiecare an intre aprilie-octombrie aduce cate 5-6 capuse zilnic. Unele le luam direct de pe blana, le vedem ca se plimba, altele de pe el. Il verificam de fiecare data cand vine de afara. Inca nu s-a imbolnavit, ceea ce ma duce cu gandul ca animalele avand un alt sistem imunitar decat oamenii, au probabil imunitate ridicata impotriva borreliei. Desi am niste vecini ai carui caine sufera de borrelioza.
marius spune:
Hai deconecteaza-te, nu rezolvam noi problema lui. Uite am pus special pe server:
http://www.romleas.ro/antistress/
Enjoy!
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
CorinaDani spune:
pfiu, nu-mi imaginam ca madame pop e asa tzatza...m-a dezgustat teribil modul in care facea spume si ii cerea socoteala d-lui dr. ion.
iar mandruta a dat-o rau de tot cu bata in balta, de data asta (ca sa nu folosesc expresia cu fasolea). mai bine nu facea acele afirmatii, si-a pierdut mult din credibilitate (cata i-o mai fi ramas).
olympia spune:
Mihaela, ,Rickettsia conorii era pe lista?
Animalelor domestice li se fac tratamente cu Ivermectina.(Ivomec, Evomec)
Corina, sotia lui Mandruta e neurolog si probabil prin "telefonul fara fir" s-a transmis diagnosticul stabilit de comisie. E anapoda ca nu se anunta oficial, ca doar e vorba de fonduri publice alocate de la minister si cazul era oricum deja public.
Lo_li_Ta spune:
Marius, ai spus intr-un post anterior ca analiza anticorpilor poate da erori si ca se poate trece la analize cu un grad mai mare de eficienta. Care ar fi acelea? Cu microscopia in testul intunecat ce e de fapt? De ce nu se poate face aceasta prima, vezi daca-i balaurul sau nu acolo (asa functioneaza nu?) si apoi daca e cazul, se fac Ig-urile care se pot considera un fel de tipaj, nu?
Complicata problema!
mihaela_s spune:
Marius, chiar nu am nicio problema, doar ca atacurile gratuite mi se par aiurea. Sincer nu sunt omul care sa scriu aiureli dar in situatia creata nu ati avut dreptate, din punctul meu de vedere, desigur. :) Chiar am incheiat subiectul.
Olympia, tratamentul cu Ivomec e impotriva viermilor, parazitilor intesntinali. Borrelia e in sange, nu un intestine.
Vezi la pagina 9 bolile.
Va las, am examen sambata si am de invatat. Si nu e despre Borrelia :).
mihaela_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Hai deconecteaza-te, nu rezolvam noi problema lui. Uite am pus special pe server: http://www.romleas.ro/antistress/ Enjoy! www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
MORTALE!