Gravidute cu tromobofilie -cap 19-
Raspunsuri - Pagina 7
MeAlex spune:
Mami, si eu zic la fel, ca doar daca exagerezi fac rau alimentele din lista.
Musette, cum o fi, o sa fie bine, asta conteaza!
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
valy27 spune:
buna dragele mele.in afara de contractii-nu prea am ce sa raportez...va citesc si cam atat.mi-a iesit un pic TGO-ul marit dar gunecoloaga nu mi-a zis nimik de el.sa iau liv de capul meu???
musette-mai ai putin
alex-
_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.4.utrogestan200mg 3/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+26 sapt, doamne ajuta in continuare.
MeAlex spune:
Valy, . Cred ca in mod normal cresc TGO si TGP, nu trebuie tratament. Asteptam sa vedem ce mai zic celelalte fete.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Musette_1982 spune:
Fetele care ati nascut sau aveti mai multa experienta si vechime pe forum, poate ma ajutati cu o parere. I-am scris d-nei U sa ma sfatuiasca cum facem cu epidurala in caz de nastere naturala. Mi-a raspuns d-na Viorica Taru:
"daca este cezariana se opreste trat cu 48 ore inainte si e ok. daca nasterea e naturala nu ai cum sa stii ........cind opresti. dupa 12 ore de la ultima injectie ......NU mai aveti nici urma de trat."
Eu inteleg ca dupa 12 ore de la ultima doza pot face epi, dar totusi de ce in caz de ceza oprim cu 48 h inainte? E diferenta marisoara. Mi-e sa nu raman tzeapana la doar 12h.
Iar daca nu reusesc natural si tot la cezariana ajung? Eu stiu ca anestezistii pot rezolva problemele legate de anticoagulant in cazuri de urgente. Sper sa dau de unul ok.
Vreo parere?
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000X2/zi, 3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000
in 37+ cu Marin Constantin
Musette_1982 spune:
balanta, sunteti ok? Tot in patutz sper...
amary, ce vesti mai ai? Sper ca nu mi-ai luat-o inainte.
Fetele cu sarcini marisoare, mai dati cate un semn ca am impresia ca am ramas singurica pe aici!
Tratament: Fragmin 5000X2/zi, 3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000
balanta_tm spune:
musette, suntem ok, multumesc. avem 28 sapt + 1 zi si imi e tot mai greu dpdv deplasare. chiar si cei maxim 5m pe care ii am de facut pana la baie mi se par greu de parcurs, fiindca burta e tot mai mare si au aparut fel si fel de dureri de simfiza & company. da, stau in continuare doar in pat si imi doresc sa mai pot duce sarcina inca 8 sapt.
aseara ma pregateam sa fac un dus scurt si m-a luat ameteala in baie . noroc ca m-am sprijinit de pereti. de aici inainte, voi face dus doar cu sotul in preajma, ca mi se pare riscant sa fac neasistata.
clexane intrerupt cu 48 de ore inainte de ceza???? si mie mi se pare cam mult, dar sa vedem ce zic fetele.
deci cata tot spre ceza te directioneaza - o tine pe-a lui.
Musette_1982 spune:
Balanta, Cata (medicul) mi-a propus ceza pe 24 mai ca are el garda la clinica si ca implinesc 39s. Mie nu mi se pare ok, daca bebe creste inca sa nu stam macar pana la termen. In al doilea rand, si daca depasim, de ce ceza si nu declansare medicamentoasa. Nu are niciun argument doar faptul ca a fost o sarcina sub tratament si e pretioasa. Eu cred ca la fel de pretiosi sunt toti copiii din burticile mamelor lor indiferent daca sunt tinuti cu tratament sau nu. Mergem azi din nou la el pentru testul non stres si vb. sotul cu el. Poate il lamurim. El poate sa ma programeze la 39s, eu nu ma duc... Poate sunt dusa. Daca ma programa la 41s intelegeam, desi in Italia se asteapta pana la 42s. Cu cat ma grabeste mai mult cu atat ma streseaza si ma face sa dau inapoi mai tare.
Cu dusul nu e de gluma. Eu nu am problemele tale si nici gemenei si sotul ma asista de vreo 3 luni la fiecare dus dupa ce si eu am ametit o tura rau de tot. Ideea e ca ei nu patesc mare lucru ca au amortizoare, tu sa nu dai cu capul de ceva. Ai grija de tine.
sper spune:
Fetelor eu stiu de la ginecoloaga mea ca face cezariene la 24 ore de la clexane si fetele reiau clexane la 9 ore de la ceza. Nu stiu ce anestezie face dar dc s-a exprimat asa banuiesc ca la oricare din ele aplica metoda asta.
Cat de sarcina pretioasa, am o prietena stabilita in Anglia cu sarcina obtinuta prin FIV la noi la Giulesti, toata sarcina a luat progesteron si nu i se declansa nasterea. Englezi nu voiau sa i-o provoace si nici sa-i faca ceza iar ea depasise de mult termenul. Mi-a spus ca daca iei progesteron mult timp nu ti se declanseaza nasterea. (asta aflase ea citind pe net).
<hr noshade size="1" />
albinuta83 spune:
Musette, am fost eu joi la hematolog pt scrisoare medicala- sa o duc anestezistului. Scrie ca pt ceza e recomandat sa opresti cu 12/24 h inainte anticoagulantul pt ca doza e profilactica. In cazul in care se declanseaza travaliul mai repede de 12 h si se doreste cezariana, atunci se poate recurge la anestezie generala.
Daca am omis ceva..pls ask.
De reluat dupa ceza, ramane la latitudinea lor, in functie de cum a decurs cezariana si daca a existat vreo sangerare importanta.
Alte recomandari:
- mobilizare precoce.
- continuam cu supliment de acid folic pe toata perioada alaptarii. ( ea mi-a zis ca merge orice combinatie de vitamine care are ac folic si B-uri, cu o mica atentionare pt magneb6 care schimba usor gustul laptelui si s-ar putea ca cel mic sa nu-l tolereze).
38+ cu Rares-Iustin
AMR ...vreo saptamana !
Mutatia MTHFR C677T homozigota- tratament cu Clexane 0.4, Cetebe, Magnerot si Folowise.
suzieq spune:
Musette, la mine a fost cezariana programata la 38s jumatate si ultima injectie cu clexane a fost seara la 20 si am fost operata a doua zi la 12. Din punct de vedere al anesteziei nu a fost nicio problema (oricum am facut injectiile la recomandarea medicului anestezit), dar ginecologul spunea ca am sangerat un pic mai mult, de aceea s-a cam grabit la recoltare pentru stem si la cusatura.
Eu mi-am dorit f mult sa nasc nartural si am fost putin mirata cand mi-a zis din start cezariana, dr mi-a explicat ca exista un risc foarte mic sa mi se declanseze nasterea la mai putin de 12 ore de la clexane si sa fie o problema si sa trebuiasca sa intervina chirurgical si el a zis ca nu si-ar asuma acest risc si ca lasa la latitudinea mea ce vreau sa fac. M-am refacut destul de greu dupa cezariana, dar pentru binele copilului nu regret ca am ales cezariana. Daca vrei la noi la odisee este o tipa care a nascut natural dupa clexane, numai ca a oprit injectiile cu vreo 3 zile ininate, iti pot trimit pm cu id-ul ei.