Super-Lia revine!
Raspunsuri - Pagina 6
angelp spune:
Ce faci surioara? Nu mai dai nici un semn de viatza?Noi inca mai speram......si te asteptam....cu vesti!
super-lia spune:
In ultimul trimestru al acelui an cred ca ne lovise nebunelea. Nu stiu prin ce imprejurari colegele mele de camera cred ca erau facute cu acelasi tipar de nebunie ca al meu.
Ma lasasem de sport si deoarece avem mult prea mult timp la dispozitie bineintele ca mintea a inceput sa toarca.... si nu... fire de aur ...
Mi-am luat costumul de sport si l-am umplut cu ce am gasit eu prin camera si uite-asa in cateva minute de munca aveam un nou coleg de camera.
Locuiam la ultimul etaj al caminului , cladire compusa din trei nivele. Probabil numarul baietilor era cu mult mai mare si cred ca sau gandit ca am fi mai protejate locuind sus la cucurigu.
Dotarile caminului erau vai de capul lor si fiind si la ultimul etaj utilitatile mai ca nu existau. Aveam dusuri dar nu aveam apa calda, aveam wc-uri dar apa rece se oprea la ora noua seara si nu exista nici un vas de depozitare a apei asa ca dimineata aveai doua posibilitati depinde cat de grava era situatia : sa te tii ne nas si sa incerci sa cauti un locusor curat unde sa-ti faci nevoile si bineinteles sa-ti strici toata ziua , sau sa bati si sa-ti tii picioarele stranse pana ajungeai la liceu unde puteai folosi un wc curat. Acum depindea si cat de bine stateai cu vezica ...
Mai aveam si o sala-TV unde erau cateva scaune , o masa mare lunga de vreo doi metri si lata de un metru si un amarat de televizor care nu mergea decat daca una dintre noi se oferea sa fie antena, asa ca mai mult statea inchis. Aceasta sala era mai mult folosita ca sala de studiu pentru fetele silitoare care isi mai pregateau temele pentru a doua zi in liniste.
Ei bine noi aveam sa stricam linistea caminului si a scolii pentru cateva zile bune cu manechinul nostru.
Dupa ce l-am gatit cum am putut noi mai bine l-am luat si l-am pus pe masa din sala-TV.
L-am acoperit cu un cearceaf pana mai sus de mijloc, i-am pus mainele pe piept , am aprins o lumanare la capul lui si am dat cu ceva tamaie prin camera . Mirosea ca la mort. Am desurubat becul si am last camera numai la lumina lumanarii.
Acum planul era ca una dintre noi sa mearga si sa convinga pe cineva ca in sala tv este un "cineva" mort si ca pedagoga ne-a invitat la priveghi.
Tintele erau bine alese. Asa ca am mers la cele mai cuminte fete , care nu ieseau din camera lor decat pentru nevoi strict personale si nu tineau legatura cu ale lor colege-caministe decat din pura intamplare.
Am trimis-o pe Ana si din cate mi-a povestit ea discutia a decurs cam in sensul asta:
Dupa ce si-a luat o moaca trista si serioasa, a batut sfios la usa lor. A auzit un "intra " si deschizand usurel cu o fata palida si serioasa le spune ca sunt convocate in sala -TV care era si "sala de sedinte". Fetele imediat se executa . Ana le spune pe hol ca a murit cineva din camin asa ca "fi-ti calme si nu va speriati". Deja ele erau ingalbenite si pijamalele incepusera probabil sa tremure pe ele.
In jurul "mortului" am mai adunat cateva demente care "boceau" incetisor. Ana le impinse din spate pe cele patru fete si atunci cand sau apropiat de mort noi care eram sub masa le-am apucat de picioare facand ca toti dracii.
Nu va spun cat de sus au sarit si cat de tare sau speriat. Ne-a trebuit ceva timp sa le calmam si sa mentinem linistea in camin.
Nu ne-am astamparat asa ca planurile noastre sau indreptat spre o alta camera , o alta tinta: Fanica .
Ne-am luat manechinul in spinare si l-am rezemat de usa ei . Usile se deschideau spre interior asa.
- Cine este?
- Eu ,Lia.
-Intra.
-Nu pot! Vino te rog si-mi deschide usa.... imi este foarte rau...
-Hai fata intra!
Nu am mai raspuns asa ca dupa cateva secunde o aud lipa-lipa cum se indrepta spre usa.
Bineinteles ca Manechinul sa prabusit pe ea, care ,saraca nu avea mai mult de 1.55m. SA MOARA! A inceput sa tipe : Ajutor! Ajutor!... iar cand ma vazut pe mine in picioare , in usa a facut legatura ca nu pot fi in doua locuri ( Manechinul purtand costumul meu se sport si-a inchipuit ca eu lesinasem ) si atunci a sarit pe mine sa ma ia la bataie.
Am hotarat ca nu mai putem face glume sinistre si sa speriem fetele asa ca ne-am indreptat atentia inspre portarul scolii care isi facea rondoul din ora in ora in jurul caminului sa vada daca toate ferestrele sunt inchise (dupa ora 20.00), daca cineva care cumva sta calare pe fereastra si bineinteles sa verifice de vreo "oaie indragostita" a ramas pe afara.
Caminul la ora 20.00 de inchidea cu un lacat pe dinafara sau pe dinauntru, dar de obicei era pe dinafara si pedagogul(a) mergea si se culca in birou. Asa ca noi eram cam de capul nostru.
La un capat al holului am deschis fereastra si am pus Manechinul sa respire aer curat. Intre timp i-am schimbat infatisarea furand fesul lui Maricica - fes foarte faimos atat culorii (verde cu banda galbena) cat si pentru faptul ca ea il purta aproape tot timpul cand era frig si deci era unicat.
Ne-am asezat jos rezemate de perete si am asteptat rabdatoare rondoul de la noua seara.
Portarul care era de tura era cunoscut ca fiind cel mai rau ... de gura... asa ca atunci cand a vazut manechinul cu o voce aspra si poruncitoare spune:
-Ia inchide fereastra si fugi la culcare dom`soara ... nu ti-e rusine sa stai calare la ora asta pe geam?!!
Manechinul nimic.
-Mai tu nu auzi? Inchide fereastra!
Manechinul nimic.
Dupa cateva secunde de asteptare vazand ca "domn`soara" nu se executa portarul incepe sa-si piarda rabdarea
- Baga-ti capatana aia verde inauntru ca daca vin la tine te mananc cu tot cu fulgi. Ce ai ai adormit acolo???
Pe noi ne-a bufnit rasul si tupilate langa manechin ne tavaleam pe jos in hohote. De la miscarile noastre si manechinul se misca asa ca el se repede din nou cu o serie de injuraturi si aprostofari
-Iti fac raport la director, tu-ti mama matii de javra... tu iti bati joc de mine!!! Acum ma duc la pedagog sa vina sus ... Cum te cheama? Cum te cheama panarama care esti....
L-am lasat sa se "consume" si dupa o perioada l-am tras pe manechin langa noi si nevazute am inchis fereastra.
Tiptil-tiptil ne-am dus in camera l-am bagat pe domnul manechin in dulap si ne-am bagat in pat. Pe culuoar am auzit pasii pedagogului cum verifica prin camere sa vada daca fetele dorm. La ora 21.00 toate luminile se stingeau asa ca si noi ne-am prefacut ca dormim duse.
A doua zi dis-de-dimineata l-am ascuns in dulap undeva deasupra si am pus teancuri de carti in fata manechinului ca sa nu fie descoperit. in fiecare zi se verificau camerele ca paturile sa fie facute, camera maturata, dulapurile frumos aranjate asa ca trebuia sa fim foarte precaute si sa vedem cum vor evolua lucrurile in ziua respectiva. Nu ne-am indurat sa-l stricam... asa ca manechinul nostru statea bine-merci in dulap.
Probabil ca portarul s-o fi imbatat ca nu a raportat nimic asa ca a fost liniste si pace. Asta ne-a dat curaj ca sa facem si alte nazdravanii cu noul nostru coleg de camera....
(continuare....)
mamica fericita a unui baietel!
valentinag spune:
A,in sfirsit te-ai hotarit sa ne scrii,credeam ca te-ai suparat pe noi si scrii doar dincolo!
Super aventurile
Asteptam continuarea!
Valentina
acina spune:
Buna Lia,
Am citit tot ce ai scris pana acum .
Tu chiar ai talent. Daca vei publica vreodata ce ai scris
sa ne spui ca sigur iti vom cumpara cartile.
Astept continuarea.
Ai grija de tine si sarcina usoara.Pupici.
Acina
adi2003 spune:
Lia, ce idei trasnite aveai! Am ras si eu citind mesajul tau. Cand e continuarea "serialului"?