IQ de dezvoltare

IQ de dezvoltare | Autor: histamina

Link direct la acest mesaj

salutare,

vreau sa imi explice si mie cineva ce inseamna acest IQD, am inteles ca se cheama IQ de dezvoltare.

strumf a fost testat.
are 1 an si 9 luni varsta biologica.
mentionez ca a fost prematur de gr II, dismatur, si oprit din evolutie la 29 de sapt corpul, 31 de sapt craniul.
i s-au repetat testele, dar rezultatele au coincis.

multam fain

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Cu ce a fost testat si de catre cine?

In general un rezultat de genul asta arata unde se situeaza fata de ceilalti copii de varsta lui (inteleg ca are 1 an si 9 luni).
In mod normal dupa testare se explica parintelui rezultatul si se fac recomandari, daca e cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

aici e problema, recomandarile sunt diferite.rezultatul testul a fost acelas peste tot.

habar nu am ce inseamna acest IQD.
apana acum o saptamana eram convinsa ca stiu.acum,dupa ultimele recomandari,se pare ca nu mai stiu.
ce e cu el,cum se interpreteaza cifra aia.

Mergi la inceput

Ce test Histamina? Cum se numeste?

Un rezultat la un test se interpreteaza conform manualului testului respectiv, deci interpretarile musai sa fie la fel pentru acelasi test cu acelasi rezultat. Recomandarile pot diferi, sunt mai subiective.

Mergi la inceput

initial i-au facut ASQ, insa existau mari nepotriveli, in sensul ca la 20 de luni,de ex, noi deja depasisem destul de 30 de luni.au facut apoi portage.
la asta a iesit IQD 178, varsta mentala 3 ani si o luna, varsta emotionala 3 ani si 9 luni.
ideea e ca asupra acestui copil nu s-a intervenit nicicum.nu l-am invatat nimic ,culori, litee, s anumere etc.
bun,atentia mi-a fost atrasa de faptul ca nu se juca deloc cu cei de varsta lui.
intotdeauna mergea la cei de la 4-5 ani in sus.
aceia il primeau,dar nu sunt f incantati de el, pt ca mic si nu poate face multe activitati fizice,de ex e prea mic sa ajunga la pedale,dar suficient de mare incat sa mazgaleasca asfaltul cu creta sau sa dea pase cu mingea, sa se joace lego, sa mestereasca la biciletele lor.
cand nu tine pasul la alergat ,vine si se joaca numai cu adultii.

un psiholog mi-a spus ca trebuie sa fac activitati specifice pt 3 ani,altul mi-a spus sa il duc la terapie pentru dezvoltare personala pt ca va avea probleme de comunicare!!!!!!!!!!!!

eu nu as iesi din programul lui:citim povesti,tataia sau mami, ne jucam cu animalutele,ascultam muzica, exploram natura, mesterim, lipim,desurubam,insurubam,ne cataram.ii plac cartile, le rasfoieste cu mare placere.ii plac mult animalele.

mi-a adus doua furculite cand am cerut.m-am mirat. am cerut 3,a adus trei.

nu vreau sa fac nimic,nici sa fac activitati pt 3 ani, nici dezvoltare personala sau cum i-o mai fi zicand.

de unde sa isi dea ea seama ca va avea probleme de comunicare?

cum sa-l fac sa se joace cu cei de varsta lui?
nici nu vrea sa vada jocuri pt varsta lui.
are o cutie pe care o trateaza cu cea mai mare indiferenta.
cum sa-l fac sa treaca peste refuzul celor mari de a-l primi in jocul lor?
si au dreptate.el e asa micut de statura,pur si simplu se impiedica de el.

este adevarat ca are o personalitate f puternica.
este adevarat ca isi mestereste masinile, le schimba rotile, ca se joaca lego cat se poate de mult,ca e nedezlipit de cartuliile lui cu animalute si poezioare.tot adevarat e ca nu am de gand sa-l invat vreuna inainte de 3 ani.

stiu f bine ca a spune o poezie pe de rost e semn de o memorie buna si atat.

Mergi la inceput

Histamina ce motiv ai avut sa testezi copilul si inca de doua ori? Ce te preocupa?

Testul Portage e mai degraba destinat identificarii ariilor ramase in urma, care au nevoie de atentie si suport, nu identificarii supradotarii. E disponibil si online dealtfel.
Are si o sectiune de socializare, asta relativ la ideea ca va avea probleme de comunicare.
La varsta asta nu se masoara IQ-ul.

Majoritatea copiilor de varsta lui sunt atrasi de copii mai mari sau adulti. Nu sunt inca capabili de joaca impreuna, se joaca mai mult unul langa altul deocamdata. Nu vad de ce ar trebui sa il faci sa se joace cu cei de varsta lui.

Mergi la inceput

ma preocupa faptul ca aproape niciodata nu s-a putut integra intre cei d evarsta lui.
atat.
dupa evaluarea initiala, mi s-a parut nepotrivit sa incep cu el activitati pt 3 ani.daca le face el voluntar,ok,altfel nu-s de acord.
chestia cu dezvoltarea personala si probleme d ecomunicare chia rm-au enervat.

Mergi la inceput

Daca asta te preocupa, te poti linisti. Nu e inca la varsta integrarii asteia, e inca foarte egocentric si e firesc sa fie asa. Cati copilasi de varsta lui ai vazut tu integrati in grup si colaborand?

Mergi la inceput

cei d epe strada,se joaca macar.

ce sa fac?
sa ii raspund pe masura solicitarilor sale?
sa incerc sa il mai temperez?

am uitat sa spun c anu avem TV si s-a vb cu el f mult.

acum e f mandru ca urca si coboara scarile fara niciun ajutor.
insa, in aceeasi masura, trece la lucruri mult mai compleze.
l-am surprins imbinand diverse bucati de la diverse masinute, jucarii sau pur si simplu facandu-si din diverse o jucarioara.
mestereste,lipeste,surubareste, exploreaza tot ce se poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Din exterior mie mi se pare ca ai un copil destept si stimulat, nu in sensul ca a fost invatat lucrurile cu dinadinsul, ci in sensul ca nu a fost uitat in fata televizorului in timp ce adultii isi vedeau de treaba. Si din prisma unei mame de copil de 1 an si aproape 11 luni care merge la gradinita, mi se pare ca este perfect adaptat varstei lui. Si am sa si explic de ce:

1. Pana acum vreo luna nici a mea nu se dadea in vant sa se joace cu copii de varsta ei, veneau la ea colege de gradinita si ea le intorcea frumos spatele. Educatoarele mi-au spus ca e normal, cam pana in jurul varstei de 2 ani sunt self-centred. In schimb e foarte bagata in seama de baietei de vreo 4 ani, culmea, numai baietei, si cand se intampla lucrul asta in parc, imediat ii lucesc ochii si se ia dupa ei. De ce? Pt ca fac exact activitatile care o incanta si pe ea in parc: se catara si se dau pe topogan.
Dar de vreo luna a inceput sa se joace cu vreo 2 colegi de grainita de varsta ei, incepe sa descopere jocurile in grup, deci exact asa cum zice teoria.

2. Lego, puzzle si jocuri de constructii face si a mea cu mare pasiune, jocuri destinate copiilor mai mari de 3 ani. Dar asta e cumva "vina" noastra, ca am cumparat jocurile respective. Pai ce era sa facem, iarna cand ploua si e urat afara, mai ales ca nu baga in seama papusile, plusurile si masinutele? N-a avut niciodata un obiect de atasament. Sa o lasam sa se joace cu un puzzle simplu cu 4 animale de lemn, pe care le tot punea la loc in exasperare? Asa ca am inceput sa tot cumparam puzzle-uri mai complicate. Dar e clar ca daca n-am fi cumparat n-ar fi stiut sa faca. Pana la urma copilul trebuie sa urmareasca ritmul copilului.

In schimb pentru carti a fcaut o pasiune foarte recenta. Daca nu ii placeau ce era sa-i fac, sa o oblig? Eu cred ca trebuie respectat ritmul copilului. Daca vrea jocuri de 3 ani, OK, daca nu nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

cam toti copiii mici sunt atrasi de cei mai mari e ceva instinctiv pt ca au ce sa invete de la ei
ai mei clar ii prefera pe cei mari iar pe cei de varsta lor doar daca se cunosc foarte bine si se vad des
niciodata nu intra in joc cu cineva pe care nu l cunosc

Mergi la inceput