LMA!Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***424***
Raspunsuri - Pagina 8
denisamada spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui Monnvas Pai lumina exista pur si simplu. Iar intunericul nu e decat lipsa luminii.
|
Io'l credeam pe Blaga...
Fetelor, spuneti-mi unde fac io maine shopping in Timisoara, ca am avion abia la 4, iar acasa ma asteapta Adela sa mergem la "cumparaturi albastre".
Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )
www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute
denisamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Monnvas Cine mai are chef de filosofeala? Zau, io n-am baut nimic azi... |
Si nu vrei?
inapreda spune:
citat din mesajul lui Monnvas Mi-ar parea rau sa nu mai comentam filmul. PAY IT FORWARD (da-o mai departe) Io am retinut de aici 2 chestii: a. ca iti trebuie suflet de copil ca sa schimbi lumea. E greu, ne descurajam; iti trebuie acea credinta incapatanata si naiva a unui copil; b. ca daca incerci sa schimbi lumea, pana la urma o incurci io vad in moartea pustiului un fel de reluare a sacrificiului purificator. Adica si Hristos a murit ca sa schimbe lumea. Ca tot vorbiram de bine si rau. Mie mi se pare un film optimist, fiindca iti dovedeste ca se poate. Si se pupa cu crezurile mele existentiale, anume ca nu trebuie sa fii un supererou ca sa schimbi lumea. E de ajuns sa schimbi ceva in coltul tau de existenta si binele facut de tine va iradia, va molipsi. CRISTIAN (7.03.2009) -------------------------------------- Where there's a will there's a way |
"Poti sa fii un om minunat fara sa faci nici o minune".
Monnvas spune:
Tufete, io m-am referit numai la continutul filmului.
Vi s-a parut vreun aspect al ecranizarii deosebit?
- joc actoricesc
- muzica
- decoruri
- replici memorabile
- intertext (cu alte filme sau cu alte carti sau pur si simplu cu idei)
- tehnici de regie (succesiunea cadrelor, unghiuri de filmare...)
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
simplyana_m spune:
citat din mesajul lui Monnvas Cine mai are chef de filosofeala? Zau, io n-am baut nimic azi... Io nu vad necesitatea existentei raului ca sa existe binele. Daca nu ma insel, ideea asta a stat la baza bogumilismului, care, vorba ceea, fu condamnat ca erezie. Bine, si ce cred eu tot eretic si tot ne-canonic e. Io cred ca raul este doar absenta binelui. Opacizarea la lumina. Nu cred ca raul e o fiinta. Exista doar fapte rele, ganduri rele, vorbe rele, nu rau in sine. Faptele rele sunt cele care nu te duc spre bine, nu instaureaza starea de bine (scuzati definitiile, cica-s lexicograf ). Adica eu nu cred ca exista o esenta a raului, ci ca exista doar fapte individuale (fapte, vorbe, ganduri, intamplari...) care nu merg in acea directie a binelui, atat. CRISTIAN (7.03.2009) -------------------------------------- Where there's a will there's a way |
Mai filozofez eu oleaca!
Ideea o fi stat la baza unei erezii, dar nu inseamna ca nu e profund ortodoxa. Sau? Ca nici nu stiu prea bine despre ce e vorba. Si mai recunosc si ca rezonez mai mult cu partea slava a crestinismului (a spiritualitatii in general), sau ma rog, nelatineasca. Cu toate ca eu, prin "nu e lumina fara intuneric", ma refeream la aspectul pur ilustrativ, in care, fara umbra, nu percepi lumina ca fiind lumina. In miezul luminii, fara fir de umbra, nu vezi nimic, ca-n cea mai neagra bezna. Adam si Eva umblau goi pusca pana sa manance fructul oprit, si sa cunoasca binele si raul, cand brusc s-au rusinat de goliciune, si s-au ascuns: asa i-a prins Dumnezeu cu fofarlica :))).
Nici eu nu cred ca raul e o fiinta. Diavolul e mai mult o personificare. Asa cum Dumnezeu personifica binele. Insa nu se rezuma la atat.
http://www.lucamic.blogspot.com/
simplyana_m spune:
citat din mesajul lui Monnvas Tufete, io m-am referit numai la continutul filmului. Vi s-a parut vreun aspect al ecranizarii deosebit? - joc actoricesc - muzica - decoruri - replici memorabile - intertext (cu alte filme sau cu alte carti sau pur si simplu cu idei) - tehnici de regie (succesiunea cadrelor, unghiuri de filmare...) CRISTIAN (7.03.2009) -------------------------------------- Where there's a will there's a way |
Despre setup, eu am zis deja ca nu-s impresionata. Nici la idei nu ma convinge cu nimic. Dar emotional, ma misca profund.
http://www.lucamic.blogspot.com/
denisamada spune:
Buna dimineata! O cafea!?
andiaroro spune:
Eu...Chiar sunt cu una langa mine si asta se intampla atat de rar ca nu-s fan cafea, dar sunt adormita de la vremea asta.Cica azi ploua rau si vor fi iar doar 13 grade (Gazulina nu esti singura)
Ilinca_M. spune:
Halou!
Nebunie curata cu acest cantar, hihi;)) Ieri m-am cantarit cum stiam din teorie ca nu e bine: seara, dupa ce am balotat haleala destul de redusa dpdv caloric si fara riscuri ingrasatoare, dar in cantitati impresionante, ca asa-s io, mica, da' incap o groaza in mine:))). M-am pus si io pe cantar dupa ce dadusem gata un castronoi de cartofi noi cu patrunjel si unul de salata de castraveti cu ceapa:)) Si in plus eram in prima zi de mosh cand cam acumulez apa prin tesuturi.
In fine, m-am trezit io azi de dimineata, m-am dus la oglinda: burta nu, formele destul de ok...zic: nu se poate ca realitatea sa fie atat de dureroasa ca ieri! Fac ca la carte, ma cantaresc dupa shushu:)), pe stomacu' gol: exact, da' exact cu un kil mai putin ca aseara!
No, acum io pe care sa o consider greutatea reala?:))
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.