Ce viitor ni se pregateste?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

Deceneus, am mai zis prin alte subiecte am avut onoarea sa lucrez in fosta Regie a Petrolului ajunsa Petrom OMV astazi la vremea cand apartinea statului 100% si de omv se auzise doar in filme. Cunosc extrem de bine binefacerile lucrului la stat, cum se scurgeau banii si inca imi amintesc cu placere cum mi s-a desfacut contractul in primul an de munca pentru ca nu il salutasem cu respect pe Dl Liviu Luca pe care de altfel nici nu-l cunosteam la acea vreme. Daca ma uit inapoi la cariera mea ceea ce imi reprosez cel mai tare e ca nu mi-am luat jucariile si am plecat ci m-am dus la sefu' speriata sa-l rog sa rezolve problema. A rezolvat-o si am mai rezistat inca 2 ani in sistem, e drept ca de atunci am ocolit partea de cladire cu sindicatul de la mare distanta.

Suntem in romania nu in Argentina, stiu ca e frumos si lacrimogen sa plangi de mila viitorului tarisoarei dar hai sa vedem realitatea de la 2012.

Marina

@Marina - situatia din Romania are multe elemente comune cu situatia prin care a trecut Argentina si alte tari din lumea a treia, pentru ca BM Si FMI au dus o politica similara.
Este o afirmatie pe care o face si fostul director la BM www.ted.com/talks/lang/ro/peter_eigen_how_to_expose_the_corrupt.html" target="_blank">Peter Eigen: in "Cum sa-i expuneti pe corupti" (16 min)
Tari in care democratia nu functioneaza, sunt spoliate de avutie cu concursul celor de la putere, lucru posbil pentru ca societatea civila este apatica si inexistenta.
Atata timp cat guvernantii mai au ce vinde si ofera mita si circ cetatenilor, au liniste si pot fura. Problema este ce se va intampla cand se va trezi populatia.
Posibil cand ne vom trezi sa fim o natiune imprastiata prin lume fara tara, sa migram ca tiganii, pentru ca nu ne-am aparat tara, natiunea si proprietatile, si am acceptat manipularea cu "fiecare trebuie sa se descurce".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Ok - pace

Marius, f. intelept din partea ta pt. ca ceea ce a vrut Nati sa spuna eu am inteles altfel, adica asa ca ea si cum mi-a confirmat prin raspunsul ei.
Banditismul celor de la Monsanto de ex. , merge pana acolo incat te pune sa platesti numai daca te invecinezi cu un camp insamantat cu seminte de la ei.Cica s-au fecundat plantele tale cu "minunile" lor!
Bine macar ca am scapat de Fuia ca era scolit de ei!

Mergi la inceput

Citat:

Deceneus, am mai zis prin alte subiecte am avut onoarea sa lucrez in fosta Regie a Petrolului ajunsa Petrom OMV astazi la vremea cand apartinea statului 100% si de omv se auzise doar in filme. Cunosc extrem de bine binefacerile lucrului la stat, cum se scurgeau banii si inca imi amintesc cu placere cum mi s-a desfacut contractul in primul an de munca pentru ca nu il salutasem cu respect pe Dl Liviu Luca pe care de altfel nici nu-l cunosteam la acea vreme. Daca ma uit inapoi la cariera mea ceea ce imi reprosez cel mai tare e ca nu mi-am luat jucariile si am plecat ci m-am dus la sefu' speriata sa-l rog sa rezolve problema. A rezolvat-o si am mai rezistat inca 2 ani in sistem, e drept ca de atunci am ocolit partea de cladire cu sindicatul de la mare distanta.

Btw!Lasand resentimentele personale, hai sa vedem ce este cu privatizarea asta!
http://www.kmkz.ro/investigatii-2/ancheta/stringem-semnaturi-pentru-anularea-contractului-de-privatizare-a-petrom-partea-a-doua/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Semnati ce vreti si spalati-va pe cap. Cultivati si canabis ca asa vrea muschiul meu si in general uitati-va la america latina ca la un exemplu demn de urmat. bafta multa , argumentele voastre au invins!!!!

Mergi la inceput

Multumim Marina, dar cand ne vom ridica precum tarile din America Latina si vom respira liberi aerul curat din tara mi-as dori sa vii alaturi de noi si sa recunosti ca te-ai inselat!

Nu crezi ca mizeriile facute tie si altora la Petrom erau intentionate?

P.S.De ce am impresia ca nu ai vizionat filmul recomandat in acest subiect!
Este uluitor, necazurile prin care trecem acum sunt identice cu acelea prezentate in documentar!
Faptul ca acele tari sud-americane au reusit sa iasa din impas, sunt o speranta de care avem mare nevoie ca sa supravietuim!

Mergi la inceput

Bafta! O sa-mi pastrez oricum pasaportul romanesc pe vecie, am proprietati in tara sau brrrr ar trebui sa ma ingrozesc ca le nationalizati si pe astea.

Mergi la inceput

Marina, de acolo de unde esti provine "shea butter" sau in franceza, "beurre de karite d'afrique"?
Este miraculoasa!Eu o folosesc la greu!
Poti sa o folosesti personal, dar poate o comercializezi si pe aici!Asa, apropos de spalat pe cap!

Mergi la inceput

Shea tree nu creste in Angola decat extrem de sporadic in nord. De asta nici nu are o denumire portugheza ci una franceza. Este specific tarilor din africa centrala foste colonii franceze in majoritate.

Mergi la inceput

Citat:

Shea tree nu creste in Angola decat extrem de sporadic in nord. De asta nici nu are o denumire portugheza ci una franceza. Este specific tarilor din africa centrala foste colonii franceze in majoritate.

Nu am inteles Marina! Sunt convinsa ca este disponibila acest "shea butter" in Angola!
Trebuie sa intelegi ca este f. mult apreciata de firmele de cosmetice din Europa!

Mergi la inceput

Shea tree nu creste in Angola ci in tarile africii centrale, l-am vazut in ghana si uganda. Nu am vazut nici un shea butter pe aici si oricum daca vedeam nu cumparam. Luanda e cel mai scump oras din lume, un exemplu clasic de tara extrem de bogatab in resurse in care totul este manageriat de stat.

Mergi la inceput