cum pot gestiona situatia ?
Raspunsuri - Pagina 3
histamina spune:
s epoate sa mergi cu formularul E 112 acolo?
daca da, dati de stire, macar sa ii descarc documentele si sa i le trimit,sa nu mai alerge dupa ele.
eumada spune:
nU CA TURCIA NU E IN UNIUNEA EUROPEANA.
Scriu ca prostu` da` situatia ma bulverseaza.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
andre_ea spune:
Vai Mirela, imi pare extraordinar de rau sa citesc prin ce treceti. Nu renunta la speranta. Putere multa iti doresc.
Te imbratisez.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Nu vreau la doctor, nu stiu cum se spune "a" in franceza.
MIRCLAU spune:
buna seara
scriu cateva randuri in fuga(nu vreau sa ma vada),va multumesc din inima ca sunteti alaturi de noi si chiar sunt emotionata sa am atatea persoane aprope,nu am reusit sa raspund mai devreme pt ca am fost la servici....
el este foarte slabit...nu stiu...maine ia markerii sa vada cum sunt,important este ca tumora principala este la intestinul subtire si a cuprins cam tot pe acolo(jejun ileon,etc)si cu metastaza la ficat dar aceasta metastaza este cu tumori de dimensiuni mari,nu stiu ce se mai poate face.....poate doar D-zeu..
oricum baietelului i-a spus mama sotului ca tati este un pic bolnav si o sa se opereze(nu stiam atunci situatia exact)si ieri eram in curte si fumam,mi-a luat pachetul si mi-a spus"Mami te rog nu mai fuma,daca se intampla ceva cu tati si tu o sa te imbolnavesti de la tigari pe noi cine o sa ne mai creasca?"
Vineri avem o programare la prof.Balanescu de la Fundeni sa ne spuna mai exact situatia pe baza analizelor si pe urma daca este apelez la voi sa ma ajutati cu clinica din Turcia
multumesc mult pt sprijin,chiar am nevoie
revin mai tarziu,scuze daca am scris gresit sau incoerent dar....
CorinaDani spune:
detalii despre clinica anadolu
http://www.anadolumedicalcenter.com/ro/Default.aspx
au si personal vorbitor de limba romana, una dintre doamne se numeste sibel roman, adresa ei de mail este sibel.roman@anadolusaglik.org
ladyJ spune:
Miraclau,
ma tot gandesc de unde sa apuc problema si ce sa-ti spun. Cum stiu prea bine ca nu exista cuvinte magice care sa stearga intr-o clipa toata durerea asta prin care treceti, (oricat mi-as dori asta) ma rezum la a-ti aminti un lucru foarte important, care sta chiar inaintea comunicarii cu copilasii.
Acest lucru foarte important este sotul tau .
Sotul tau este bolnav grav, si presupun ca el stie asta. Trece acum printr-o stare de disperare,sufletul lui este facut bucati.
Ceea ce se intampla de acum este foarte important pentru el si pentru voi,pentru viitor, de aceia acorda o atentie deosebita urmatoarelor aspecte:
-nu iti lasa sotul sa se simta abandonat. Abandonat se va simti daca nu ii rapsundeti la toate intrebarile legate de boala lui, daca evitati sa vorbiti cu el despre boala. Nu ii ascundeti perspectiva realitatii.E nevoie ca el sa se poata adapta la evolutia bolii, din acest motiv trebuie sa fie prezent, acolo.
Fiti deschisi si rabdatori.
Nu va colabora senin, va trece prin diferite stari de disperare si furie, dar si in cele mai negre pronosticuri exista o farama de speranta.
-nu il descurajati dar nu il induceti in eroare. Ramaneti langa el si asigurati-l de toata dragostea si suportul vostru.
- nu va faceti ca nu s-a intamplat nimic (multi fac asta de teama de a nu indurera mai mult bolnavul). daca va vorbi cu tine despre temerile lui, despre copii, despre voi, despre un viitor sumbru, fii acolo si asculta-l, lasa-l sa vorbeasca si sa dea fara ceea ce-i macina sufletul.
-incearca sa obtii ajutorul unui psiholog bun, cu experienta, pentru sotul tau.
Atitudinea sotului tau in fata bolii, va genera atitudinea sa fata de voi si fata de copii.
Cand se va intampla ca sotul tau sa nu mai fie, copilasii vor suferi oricum, orice le spui tu acum. Nu ii incarca acum cu ipoteza viitorului sumbru, ci creaza mediul ca ei sa fie des cu tatal lor, sa aiba o relatie a lor,chiar si acum, fara sa fii tu pod peste . Tu esti acolo sprijin . Baiatul vostru este istet,dragul de el, i s-a spus ca tati e bolnav si sigur va vorbi cu el despre asta. De aceia e importata atitudinea sotului sau, starea lui psihica, pentru ca el e subiectul principal.
Important e ce ramane: asigurarea ca sunteti o familie, ca va iubiti, ca aveti amintiri placute care va vor insoti toata viata.
Desigur, e o idee foarte buna sa duci baiatul sa stea de vorba cu un psiholog care a lucrat cu astfel de cazuri.
Am plans cand ti-am citit postul, si mi se intampla rar sa plang. Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu ceva concret. Informatiile de mai sus nu le stiu din experienta, le stiu de la altii.
Cred ca un terapeut cu experienta va va ajuta sufleteste. Nu va va sterge durerea dar va va ajuta sa-i dati un sens si o perspectiva care sa nu va ingenuncheze.
Iti doresc putere multa. Daca esti un om credincios, Dumnezeu e o adresa buna spre care sa te indrepti. Dumnezeu acolo sus, si terapeutul aici, jos.
oana_lex82 spune:
Doamne...voata asta e atat de fragila...Mi-e teama sa ma gandesc macar la ce se va intampla maine...postarea ta m-a pus tare pe ganduri..sunt ingrozita si ....Va doresc O MINUNE!!!!
Alina spune:
Mirela,am citit si eu cu mare tristete mesajul tau...fetita ta e cu fix 10 zile mai mica decit baietelul meu,oare nu ne stim de la odiseea de zmeurici?
Nu pot sa-ti zic decit ca trebuie sa luptati pina la capat si sa nu va pierdeti speranta.
Poate un chirurg oncolog foarte bun sa-l opereze si sa scoata iar metastazele de la ficat pot scadea dupa chimioterapie si apoi pot fi operate.Stiu pe cineva cu metastaze mari la ficat (tumora de 16cm) de la un cancer de colon si a parcurs drumul cu operatie,chimio si operat tumorile de la ficat (cred ca dr Irinel Popescu a operat-o)si acum e destul de bine,s-a ingrasat(inainte de operatie era slabita de nu se putea tine pe picioare...).
Inca ceva:te rog nu asculta speranta de viata data de medici de 6 luni...stiu cel putin 4-5 cazuri in care medicii au dat mult mai putin decit au trait bolnavii,medicul nu e D-zeu sa stie exact numarul zilelor si nu e bine sa credeti in statistici...
Sanatate,incredere si multa putere!
XIO spune:
Mirclau, ai cumva rezultatele de la analizele recente si bilet de iesire si rezultat de la operatie?
Iti scriu un mesaj pe privat.