Petele galbene de clor mai ies cu ceva?

Petele galbene de clor mai ies cu ceva? | Autor: ralucutza77

Link direct la acest mesaj

Am nevoie de ajutor, am stricat una din bluzele preferate ale fiica-mii. Nu stiu de unde se alesese cu o pata care nu a iesit la spalat; asa ca am turnat putin clor, direct pe pata. Pata a iesit, dar putin mai jos a aparut o mare pata galbena, care nu iese nici moarta (banuiesc ca nu am clatit eu suficient de bine bluza). Am incercat cu Vanish, cu otet, cu apa in care am dizolvat bicarbonat... Fara succes. Am vreo sansa sa scot petele alea? Multumesc!Mami de Miruna si de Vladut

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

care este compozitia materialului din care e facuta bluza ? e posibil ca pe eticheta sa fie chiar semnalata interdictia de a folosi inalbitor pentru a curata materialul respectiv...
stiu ca exista solutii speciale, parca dr. beckmann se numesc, le gasesti in supermarket, in raftul cu inalbitori.
ai mai putea intreba la o curatatorie daca pot scoate ei acea pata.
si pe viitor nu mai folosi clor, ataca tesatura, iar materialele sintetice se ingalbenesc. mai bine folosesti vanish (e pe baza de apa oxigenata).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

care este compozitia materialului din care e facuta bluza ? e posibil ca pe eticheta sa fie chiar semnalata interdictia de a folosi inalbitor pentru a curata materialul respectiv...
stiu ca exista solutii speciale, parca dr. beckmann se numesc, le gasesti in supermarket, in raftul cu inalbitori.
ai mai putea intreba la o curatatorie daca pot scoate ei acea pata.
si pe viitor nu mai folosi clor, ataca tesatura, iar materialele sintetice se ingalbenesc. mai bine folosesti vanish (e pe baza de apa oxigenata).Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Bluza e bumbac 100%. Am incercat cu Vanish si nu a iesit, de aia am folosit clor. O sa ma uit prin magazin daca gasesc vreo solutie ce m-ar putea ajuta, dar deja incep sa cred ca nu mai pot sa ii fac nimic. Offfff!!Mami de Miruna si de Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Din pacate, petele de clor nu mai ies.
Incearca sa-i lipesti/cosi ceva gen floricica, fluture, gasesti la mercerii si mascheaza frumos locul respectiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelique_19 spune:

Petele de clor nu mai ies cu nimic din pacare.Raza de soare are dreptate, poate ii poti coase ceva sa arate bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Eu pentru petele naravase, pe langa Vanish, Ariel, bicarbonat, am 2 solutii de rezerva: un spray de la Amway special pentru pete si o solutie de la Lifecare. Eu sunt multumita de ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaDance spune:

DAca tot e ingalbenita zona, as zice sa incerci sa puiVanish + Domestos peste. Eu asa amm mai albit diverse lucruri, desi nu a mers chiar intotdeauna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui IoanaDance

DAca tot e ingalbenita zona, as zice sa incerci sa puiVanish + Domestos peste. Eu asa amm mai albit diverse lucruri, desi nu a mers chiar intotdeauna.

Este bluzita preferata a fetitei si trebuie cumva reparata, nu deteriorata mai tare. Orice material pe care pui clor...si iar clor...si inca o substanta de decolorat...si inca una...se duce, se rareste si intr-un final, cedeaza...

Apropos, exista Domestos pentru haine? Eu il stiu doar pe cel pentru baie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Incearca la o curatatorie profesionala.

Mergi la inceput