Ghetele (made in China) cu... benzen

Ghetele (made in China) cu... benzen | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Sotul si-a cumparat duminica o pereche de ghete din piele (90 $), f. frumoase, intarite la varf in cazul in care-i cade vreun ciocan pe degete..., da' ce sa vezi cand deschide cutia acasa?... pe capac o inscriptie cum ca anumite substante/componente folosite la fabricarea lor pot fi cancerigene s.a.m.d.

Pe langa asta puteau a... nustiuce de te trazneau. Cred ca pana la urma este vorba despre benzen (am mers pe urma linkului mentionat pe capac. Nu se specifica in link benzenul, dar am gasit pe Internet alte trimiteri, cum ca incaltamintea produsa in China, ieftina (desi mie nu mi se pare ieftina la 90 $...), il contine.
Benzenul inhalat provoaca (in timp) leucemie la copii, defecte de nastere, anemie, etc.
Stiu ca nu le vom tine pe post de flori in camera copiilor, oricum, m-a socat descoperirea. De fapt, nici un pantof cumparat pana acum (nici in Ro, nici aici) nu "pute" precum ghetele in cauza. Le-am scos afara din casa, maine le ducem inapoi.
Asta ca sa stiti, iar aici gasiti siteul minunatelor incaltari made in China:

http://www.carolinashoe.com/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

ML chestiile astea se produc doar daca inhalezi ani de zile...ghetele alea lasate cateva zile la aer isi vor pierde mirosul..si oricum uleiul de motor si toate celelalte contin la fel substante care teoretic pot ataca organismul.Daca au scris pe ele e clar ca nu vor sa ascunda nimic.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Acum, uitandu-ma mai bine pe siteul lor, vad ca exista si made in USA. Ma intreb daca poarta acelasi avertisment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Eu am luat odata o mapa care putea rau de tot a ceva chimic. am tinut-o afara, la aer, am spalat-o de nu stiu cate ori, n-am scapat de miros. am aruncat-o pana la urma, si la multa vreme dupa asta ne intreba lumea ce am varsat pe actele care au fost tinute o zi in mapa respectiva, ca prea miros rau. Asa ca eu nu te-as sfatui sa pastrezi ghetele cu speranta ca dispare mirosul, mai bine schimba-le daca ai ocazia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili_ka spune:

ML - parerea mea este sa le trimiti un e-mail la cei care produc aceasta incaltaminte si sa le aduci la cunostinta aceste probleme.
Si sotul mea si-a cumparat acum doi ani o pereche de bocanci de la aceasta firma. Sotul a fost " obligat " sa cumpere genul asta de incaltaminte ( protectia muncii ) El nu ii poarta tot timpul doar cand merge pa liniile de montaj la verificari. Pantofii sunt de o calitate exceptionala insa sotul imi spnea ca sunt cam rigizi si greoi. Poate si pentru ca nu prea au fost purtati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Le-am schimbat azi. M-am uitat de curiozitate la toate modelele scoase de compania respectiva. Toate proveneau din China, aveau inscriptia respectiva pe capac si, invariabil, miroseau teribil.

Desi 90 % din incaltamintea aflata in magazin era made in China, singurele modele cu "Warning" erau cele de la "Carolinashoe", asa ca am cumparat altele (Wolverine), tot din piele, tot frumos lucrate, tot chinezesti, dar care miroseau... obisnuit, a piele si atat.
Tot ieri am luat alte 3 perechi de diverse incaltari, made in China, fara avertisment si miros... Deci erau singurele puturoase de pe raft.

Acum stiu ca se duce el mirosul, plus purtate pe afara se dilueaza si dispare cu timpul, dar pana sa cotrobai pe Internet dupa explicatii m-am dus cu gandul intai la dermatita de contact. Si nici acum nu sunt 100 % sigura ca pt. benzen au trecut avertismentul respectiv. Asa-i, Lili, iti sugereaza sa-i contactezi, daca vrei detalii. Dar m-am lipsit.

La fel mi s-a intamplat cu un pistol de lipit pt. crafts, made in China. Dupa ce am desfacut ambalajul am vazut ca scrie pe undeva ca firul/cablul la fel, prezinta pericol pt. cancer si altele. Eh, dupa mine ar fi fost mai cinstit sa spuna ca-i plumb pe acolo (asta, la fel, banuiesc), se ia pe degetele celui care-l foloseste (am si eu doi curiosi de 10 si 8 ani in casa carora nu prea le place sa se spele pe maini) si ajunge eventual in stomac.

Te cred, Adita, si mie mi se intampla la fel cu perdelele noi de dus, din plastic, daca le tin langa prosoape. Si ce mai pute in casa cand le agat in baie! La fel protectoarele din plastic pentru paturile copiilor (bine ca nu mai au nevoie acum de ele!), saltelele noi, unele piese de mobila, carpete, mingiute din cauciuc, slapi, permanent markers (chiar asa, cu "cerneala" din cariocile permanente groase aducea mirosul...), pantofii aia superputurosi lipsesc de pe lista :(.

Mergi la inceput