Dilema

Dilema | Autor: mami_stefi

Link direct la acest mesaj

De curand,niste prieteni m-au intrebat daca ii "trag" putza baietelului meu.Le-am raspuns ca nu,ca nu am auzit de asa ceva,ca nu mi-a spus nimeni ca ar trebui sa procedez asa,nici pediatra.
Au fost foarte uimiti.
Acum dilema mea: se face sau nu se face asa ceva? Si care ar fi "avantajele" sau eventual dezavantajele acestei practici?

Sa fii om e lucru mare!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Sunt pareri pro si contra..eu am baiat, are aproape 2 ani..il decalotez la fiecare baita cat sa il pot spala si cam atat..Sunt si pareri contra acestei practici, dar primind acest sfat de la mai multi pediatri am decis sa il urmez..ca o fi bine sau nu habar n-am , dar deocamdata baiatul e ff bine si sanatos..De ce nu intrebi si pediatrul?? Poate a omis sa iti spuna..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_stefi spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

Sunt pareri pro si contra..eu am baiat, are aproape 2 ani..il decalotez la fiecare baita cat sa il pot spala si cam atat..Sunt si pareri contra acestei practici, dar primind acest sfat de la mai multi pediatri am decis sa il urmez..ca o fi bine sau nu habar n-am , dar deocamdata baiatul e ff bine si sanatos..De ce nu intrebi si pediatrul?? Poate a omis sa iti spuna..

Ok,asa fac si eu la baita(un pic numai)dar ma gandeam ca trebuie altfel ..
Da,am sa intreb si pediatra.

Sa fii om e lucru mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lexie_88 spune:

Decalotarea este o practica controversata, dupa cum spunea si oana_lex. Unii medici o recomanda, altii nu. Din ce am citit eu in ultimul timp, legat de asta, studiile recente arata ca nu e necesara decalotarea mecanica a copiilor, caci decalotarea se va produce singura intre 2 si 7 ani.
Argumentul suprem al celor care recomanda decalotarea este riscul de producere al fimozei. Dar, tot in studiile recente s-a demonstrat ca doar putine diagnostice de fimoza au fost si corecte si au necesitat interventie chirurgicala, majoritatea fiind asa numitele "fimoze fiziologice", datorate faptului ca preputul copiilor mici nu este mobil.
Totusi, daca s-a inceput decalotarea copilului, este bine sa se continue cu aceasta, existand riscul de producere a fimozei cicatriciale.

Poti citi mai multe aici:
http://www.pediatrucluj.ro/tag/decalotare/

Lexie de Sebi - 21.01.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

al meu are3 ani,nu este decalotat .nu il decalotez,il las in pace .

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).

Mergi la inceput

Lexie_88,multumesc !

Oanap85,da,si mie asa mi se pare normal.Eu una nu auzisem de asa ceva.Azi-dimineata am sunat pediatra.Mi-a spus ca ea nu recomanda decalotarea,dar asa cum spunea Lexie,daca ai inceput trebuie sa continui.
Si eu am sa il las in pace.

La baita nu ajungem prea departe.Nici nu trag deloc.Numai partea de dinafara am grija sa fie curatata bine. :)

Sa fii om e lucru mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurenta spune:

BUNA,victo,nici eu nu lam decalotat.....il spal foarte bine si atat....nu mi-a spus nimic pediatra dimpotriva ,imi amintesc cand am ntrebat-o de decalotare cand sa nascut Adil,,a ramas cam "socata"....
va pup

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui laurenta

BUNA,victo,nici eu nu lam decalotat.....il spal foarte bine si atat....nu mi-a spus nimic pediatra dimpotriva ,imi amintesc cand am ntrebat-o de decalotare cand sa nascut Adil,,a ramas cam "socata"....
va pup

La fel de socata cum am ramas si eu cand acei prieteni mi-au zis de asa ceva.Chiar insistau sa ii fac asa lui Stefan ca altfel "o sa aiba probleme mai tarziu". ce nu-mi place tipul asta de "sfaturi".
Am intrebat-o si pe mama mea.Si ea mi-a spus ca ea nu i-a facut nimic fratelui meu si iata ca e mare,frumos si sanatos!Nici surorile mele care au baieti nu au facut asa ceva.
Acum ramane la aprecierea fiecaruia daca ii face sau nu.Dar atata timp cat nu e ceva musai,eu una nu am sa o fac.

Sa fii om e lucru mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

N-as stii sa explic de ce decalotarea este necesara. Oricum eu am ales sa o fac. Am facut-o initial incomplet, am ajuns pe la cirurgie sa il decaloteze complet si sa ma invete cum sa o fac (asta pe la 9 luni). Am facut-o tot incomplet se pare, ca de curand am fost la doctor si a verificat si acolo si inca mai are o portiune mica de 1 mm care nu e complet decalotata. Curand iar o sa mergem sa o facem complet. Acum cica e doar de pus o crema si nu il doare. In fine, o intreaga epopee a fost la noi cu decalotarea asta. Nu o data, am ramas cu pielicica aia trasa si nu am mai putut-o trage inapoi :(. M-a ajutat soacra-mea :).

In orice caz, nu imi pare rau ca este decalotat ca stiu ca la o anumita varsta, oricum ajunge la cirurgie sa i-o faca mecanic asa ca ... :)

Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Baby1320

N-as stii sa explic de ce decalotarea este necesara. Oricum eu am ales sa o fac. Am facut-o initial incomplet, am ajuns pe la cirurgie sa il decaloteze complet si sa ma invete cum sa o fac (asta pe la 9 luni). Am facut-o tot incomplet se pare, ca de curand am fost la doctor si a verificat si acolo si inca mai are o portiune mica de 1 mm care nu e complet decalotata. Curand iar o sa mergem sa o facem complet. Acum cica e doar de pus o crema si nu il doare. In fine, o intreaga epopee a fost la noi cu decalotarea asta. Nu o data, am ramas cu pielicica aia trasa si nu am mai putut-o trage inapoi :(. M-a ajutat soacra-mea :).

In orice caz, nu imi pare rau ca este decalotat ca stiu ca la o anumita varsta, oricum ajunge la cirurgie sa i-o faca mecanic asa ca ... :)

Pe bune ??!! Daca nu ii fac eu acum cat e mic cand va fi mai mare va ajunge acolo??

Sa fii om e lucru mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mami_stefi

Citat:
citat din mesajul lui Baby1320

Pe bune ??!! Daca nu ii fac eu acum cat e mic cand va fi mai mare va ajunge acolo??

Sa fii om e lucru mare!

daca nu o faci poate poate o face vreo fata :)..glumesc
dar citeste aici si pe urma cauta singura raspunsul,pe mine m-a ajutat cand am avut aceasi dilema ca

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=45236
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).

Mergi la inceput