Scolari de iulie-august 2004 (97)
Raspunsuri - Pagina 16
g_ioana spune:
Neatza
In primul rand legat de concursuri eu o inscriu momentan la tot ce prindempentru ca este un prilej de a lucra ceva in plus fara sa aud comentarii si de a lucra si altceva decat ce fac la clasa strict din manual...si de a-i creste ambitia si puterea de concentrare...ei fac parte dintr-o generatie de copii foarte destepti iar la un moment dat departajarea dintre ei va fi dificila si va conta mult "antrenamentul" lor...sincer,faptul ca o ora juma la euclid s-a concentrat singura fara sa intrebe pe nimeni si sa se planga ca nu intelege nu stiu ce enunt i-a dat foarte mare incredere in ea...
Mitzusi eu sunt de parere ca cel mai mult conteaza ca notele sa reflecte adevarata valoare a cupilului....pana acum semestrul acesta are numa FB-uri in carnet dar de cand a trecut la caietul de tip II are FB cu bravo pentru rezolvare si B pentru scris.....la mate in schimb cat au fost la figurile geometrice mi s-a parut un pic cam exagerata doamna...pe o fisa de evaluare a luat B pentru ca a desenat un singur triunghi cam stramb...in rest toate exercitiile erau corecte...in concluzie io ma oftic daca nu-i evaluata corect in rest sa fie ei sanatosi....si noi terminam lectiile in maxim 2 ore si afaaaaraaa...
Robi
hai sa avem o zi faina
kim222 spune:
Deci...martea si joia \luca face lectiile cu tati..ieri am fost informata f direct ..ca al nostru copil este fie batut rau in cap fie nu intlege ce i se explica la scoala..i-a dat un ex gen a+ 36 = 74..si nu intelegea tehnica.. La romana suntem numai cu B..in carnet deci oficial..si asta este nivelul lui. Nu citeste cursiv..si mi-e ciuda cand vad oameni simpli|(stiti voi ce vreau sa spun\0 cu copii super destepti..super ambitiosi. Ambitie si la noi..000000...nu ne stimuleaza nimic si nimeni..nu ne este frica de nimeni si de nimic. |Temele sunt f simple si putine..cum vreau sa dau mai mult..aud..nu este voie!..d-na nu ne-a dat!
szivarvany spune:
Mneatza si de la noi.
Am ajuns si eu la scoala si am vb cu doamna :-) Cica ieri si au petrecut pauzele in nisip :D si cica a dat Giulik testul la care a lipsit si cica azi au nush ce concurs. Io ca din plop :D
Ambitie nu are, am mai zis asta, ea merge ca un soldat, din inertie.
Sunt multumita de cum a decurs anul I, a avut noroc cu cunostintele de la gradi si acum cu doamna cea blanda si zambitoare, cred ca ar fi fost cumplit sa nu fie feeling intre ele.
Insa in continuare este foarte tacuta si bleaga ...macar de n ar fi bleaga in relationarea cu ceilalti :(
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
mitzura spune:
Neata,
Ma bucur ca avem discutia asta, ca ma tot framanta zilele astea.
Adica pe de o parte gandesc ca Liliana, Daria si Marina, in sensul ca mi-am propus la inceputul anului sa nu stresez copilul, sa il ajut sa-i placa scoala, sa ii incurajez si alte inclinatii si sa nu ma cantonez numai pe scoala. Sotul meu de ex e clar asa, din punctul lui de vedere ar trebui sa termine temele in juma de ora si atat (sa nu auda de suplimentar, etc.).
Pe de alta parte noi nu suntem in USA unde sistemul e gandit de asa natura incat copilul sa faca in clasa aproape tot si acasa foarte putin. Programa noastra e foarte incarcata, se cere foarte mult si foarte greu. Unii copii au ambitie si sunt consticiosi si le place, fac singuri, etc (cum e Maria si probabil fetele mai degraba decat baietii). Dar si eu pe Tudor trebuie sa-l imping de la spate, inca n-am ajuns in situatia sa vina acasa si sa-si faca temele fara sa zic eu. Problema e ca suntem in sistemul asta (foarte competitiv, cu foarte multe informatii, cu ierarhizare intre elevi, etc) si trebuie sa ne adaptam la el. Si intradevar au de castigat cei care lucreaza mult si sunt in top.
Intre astea doua ma zbat eu cu gandurile mele. Le vorbesc cu voi, cu sotul nu pot sa ating subiectul asta, ca mai mult ne certam ca stresez eu copilul.
Altfel, mie mi-e clar ca invatatoarea merge pe varianta 'nivel real' si nu 'incurajare' in ce priveste calificativele. Adica daca a fost de B, B i-a trecut. Si cum va spuneam, la mate are 3FB si 2B, la romana e la paritate.
Deocamdata filosofia mea e asta, il ajut, facem tot ce putem, dar fara a-l stresa inutil (adica n-o sa fac niciodata teme cu el pana la 7 seara, mi se pare aberant), chiar cu riscul de a avea calificative din toata gama. Pe de alta parte copiii au inteligenta lor, Tudor e increzator, nu se streseaza prea mult la note ('B e bine, nu?') sustine ca face parte din plutonul fruntas
kim222 spune:
eu si sotul suntem pe aceeasi lungime de unda..nu stresam copilul ,dar la el temele se termina in juma ' de ora si nu putem sa lasam lucrurile asa..si de aici circul..ca dn-a nu i-a dat ..Am pretentii realiste..si trebuie ambitionati ..o sa fie cumplit de greu pt ei in viitor si numai cei competitivi vor rezista.
noi nu suntem in \usa (UNDE INTATARE SE FACEA PRIN ALT SISTEM) ..nu sunt 33 in clasa...etc...
scriu haotic din lipsa de timp
cum citesc copii vostrii?
roberta04 spune:
Fetele din Bucuresti, imi recomandati, va rog, un ginecolog bun pentru o cunostinta, 32 ani, probleme de sanatate (fibrom, cervicita etc), se chinuie sa faca un copil, da o gasca de bani la o doctorita care o trateaza la diverse.
Multumesc!
Kim, Matei citeste bine, scrie corect dar urat...
kim222 spune:
Robi ..iti spun ce-a incercat o verisoara..totul! in Cta Timisoara Bucuresti..bani cheltuiti degeaba,..renuntase la idee..pana a aflat de cineva in Ungaria (care are asistenta medicala romanca care pt 20 de $ facilitaeaza tot..traduce etc)..te intereseaza?..verisoara este gravida acum in 6 luni...din prima incercare!
g_ioana spune:
Copii se mai schimba....o sa vedeti ca-n clasa a 2 a se vor schimba.... in mai bine sau in mai rau...apoi in clasa a V a ,a IX a si chiar si ca studenti....ce ma ingrijoreaza pe mine este ca nu mai este ca pe vremea noastra sa fie de ajuns sa-ti mearga mintea si sa te descurci cu ce prinzi din clasa....acum daca pierzi ritmul va fi foarte greu sa recuperezi si sa te mentii in primii 10 de exemplu...
La noi tati este relaxat total in ceea ce priveste scoala,pe el il intereseaza mai mult activitatile extrascolare
Maria lucreaza singura pentru ca altfel stie ca nu iese afara...sa nu credeti ca nu miorlaie,nu protesteaza...nu-si ascute de 10 ori creionul sau isi schimba rezerva de la stilou...nu se murdareste cu cerneala pe degete ca sa se poata apoi sterge juma de ora cu picul
edit: Kim, mandra mea citeste smecheresteadik in clasa doamna este convinsa ca citeste foarte bine,pana ii vine randul sa citeasca deja stie pe de rost asa ca citeste lectia cu intonatie ca o adevarata actrita....in gand citeste repede,pe mine nu ma fraiereste asa ca o pun sa citeasca cu voce tare...eu una as fi vrut sa citeasca mai bine acum la sfarsit de clasa I....totusi daca ma tin de ea si o pun sa citeasca zilnic se vad progrese,daca nu citeste o bucata de timp este cam grea incalzirea
szivarvany spune:
Giulik citeste ok, zic eu, nu stiu prin comparatie ca nu i-am auzit pe altii. Merge in continuare cu cartile de la biblioteca, ce nu citeste in cele 5 zile de scoala recupereaza in weekend sa poata preda cartea lunea.
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
amironeanu spune:
Salut!
Ma bag si eu in seama , desi fac parte din categoria mamelor norocoase, pentru ca Stefi e si desteapta (in sensul ca are o memorie extraordinara si prinde extrem de repede si intelege orice) si ii si place la scoala si invata de placere. Ma bucur ca am ales afterschool, pentru ca in cele 4 ore stau afara, mananca si lucreaza si temele si suplimentar. Au niste culegeri si caiete speciale din care lucreaza, nu doar din manual. Abia de 2 saptamani a inceput sa aiba teme peste week-end, in rest facea totul la after. Si asta insemna ca dupa 16:30 avem timp si de activitati extrascolare si de joaca pe afara. Tot datorita afterschoolului eu nu am parte de scandal ca nu vrea sa faca lectiile. Nu prea vrea sa faca suplimentar acasa, dar nici eu nu insist pentru ca fac la after si eu consider ca este suficient. Si asa, Stefi are colegi care merg la after si care mai lucreaza si in fiecare zi si acasa, dar eu nu vreau asta pentru copilul meu. Din fericite Stefaniei nu ii lipseste nici ambitia, nici dorinta de a o face pe mami mandra.
De citit, Stefi citeste destul de bine, dar trebuie sa insist sa citeasca cu glas tare si sa o ascult, pentru ca are tendinta sa se grabeasca si sa presupuna terminatia cuvintelor, in loc sa le citeasca efectiv. Dar daca trece mult timp in care nu citeste, imediat se observa ca si-a pierdut indemanarea. Din acest punct de vedere mi-e frica de vacanta, sa nu uite ce a invatat.
Liliana, din pacate la noi este acelasi sistem de invatamant invechit. Eu inca mai sper sa se schimbe in bine, la un moment dat.
Mariana, sanatate multa si vacanta placuta in continuare.
Roberta, din pacate conteaza foarte mult sa fie parintii pe aceeasi lungime de unda, sper sa fie bine si pentru voi toti.
Stateam si ma gandeam, oare ne nastem cu ambitie sau nevoia ne invata sa fim ambitiosi? Eu, de exemplu, trebuie sa recunosc, sunt o lenesa din fire, cand trebuie sunt brici si lucrez non stop, dar daca nu am un deadline sunt cam delasatoare, asa ca mi-e greu sa-i cer copilului ceva ce nici eu nu fac ...