Scolari de iulie-august 2004 (97)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui kim222

Daria sanatate multaa!
Io mi-s rupta ..dupa servici m-am trezit cu vecini care au adus rasaduri de rosii..s-a dus vestea in cartier ca Luca sufera dupa gradinarit..asa ca toti 3 am plantat..simt ca ma paste lombosciatica ..daca nu iese nimic nici nu mai fac asa ceva niciodata!

sa vezi tu ce rosii mananci la vara!! Ai grija ca trebuie udate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

La multi ani Ina!! Te mai asteptam!
Liliana felicitari ..ca am uitat!!
Ioana mergeti baf seama la toate concursurile..eu am cam renuntat..mi-a trecut febra concursurilor de cand vad ca sunt ajutati ..nu pomeni de vremurile de la schimbul III!..dau in melancolie
Andries ..pamantul este argilos (desi pe vremuri a fost pamant arabil..deci sperante nu prea am Trebuie udate zilnic..ai idee?Ce se aude cu cafeaua aia?

edit: este de prisos sa va mai spun ca am facut bataturi..ce ti-e si cu fata de Bucuresti ..care pt prima data in viata a pus mana pe sapliga (imprumutata evident ..tot de la vecini )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Normal ca merg pe mana lui Kim:)
Eu am curatat nasul in disperare apa de mare si vibrocil de 3 ori pe zi. Din pacate asa il apuca pe om, suntem in vacanta, am capatat o programare abia lunea viitoare ca deh nu e urgenta, bineinteles ca noi ne intoarcem duminica in Angola si acolo pot sa iau orice reteta numai ca la cat sunt dr de batiti in cap trebuie sa-i sugez eu ce tratament vreau. O sa mai insistam maine pe dr dar nu stiu daca reusim.
Acum ce sa zic copilul nu e tinut la pat ca insistam pe urgenta dar deja avem saptamana cu mucisori si nu se agraveaza dar nici nu se amelioreaza.

Alta mare problema e ca am numai augumentin de adulti ( pastile ) cu noi. Daca nu ma vede dr nu imi vor da augumentin de copii in farmacie. Cat sa-i dau? Maria are 9 ani si jumatate si 23 kg.

Sarumana de ajutor tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amironeanu spune:

Buna seara!

La multi ani dragi mamici, Mitzura si Ina! Un buchet mare de flori si din partea noastra!

Bineinteles si eu am probleme cu sinusurile, cu cele maxilare, de la o deviatie de sept care trebuie operata si pentru care nu imi fac timp. Acum 3 ierni mi-a fost f.f.f. rau, vroiam sa ma interneze pentru punctie, dar am scapat cu urmatoarea schema: antibiotic+ antiinflamator+ antihistamic+ tone de apa de mare+ polidin. Iarna urmatoarea am facut o cura de polidin la primele simptome de raceala si am trecut cu bine, apoi s-a oprit productia de polidin si eu iar am incurcat-o . Iarna aceasta am fost ok, dar sper sa reapara polidinul ca nu mai vreau sa ma operez.

Marina, pe langa ce au spus fetele, eu recomand si un antihistamic (noi folosim claritin, aerius sau clorfeniramin).

Mergi la inceput

Marina nu pre apoti ar trebui sa-i dai mai putin de o pastila impartita la 3 ...ca sa fie la 8 ore..si aceste pastile nu-s facute sa fie impartite..nu stiu cum sa-ti explic..stie Rox mai multe..adica repartizarea substantei active nu este uniforma..ai inteles ceva?
Decongestionantele nazale nu se folosesc mai mult de 3 zile pt ca dau efectul de rebound ...antihistaminicele de generatie veche nu se indica pentru ca usuca mucoasa si ingroasa secretiile, eventual de generatie noua..oricum efectul este inca controversat..deci nu se stie daca ajuta sau nu..
Lichide multe...evitati aerul rece si uscat, asigura un mediu umed mai ales noaptea.. si,,sa treaca repede!

edit: nu uita de Sinupret..pana si americanii il dau acum ,spunand ca europenii il folosesc mai de mult..il poti comanda online din USA.

Mergi la inceput

Am pastile de 875 mg , daca le impart pur si simplu in doua si ii dau de 2 ori pe zi cat rau pot sa-i fac? Sunt constienta ca nu sunt in conditiile ideale dar tb sa ma descurc cu ce am pana vad un doctor daca apuc sau pana duminica cand ajung in Angola si am acasa sirop pentru copii.
Am cantarit copilul, are 25 kg:)

Mergi la inceput

Ma duc in farmacie sa vad de sinupret, cum ii spune in engleza? Daca e un medicament fara prescriptie ar trebui sa-l gasesc

Mergi la inceput

Marina, eu stiu ca Augumentinul este de 625 mg si de 1 g (care contine 875 amoxixilina si restul acid clavulanic). Maria trebuie sa ia 25 mg /kg corp /zi (impartite in 3 prize, deci la 8 ore).

edit: nu-i cam slabuta?

Mergi la inceput
Mergi la inceput

E ala de 1 g :( incerc sa-l impart in 3 si cu asta gata. Oricum se pierde o gramada cand il tai. Se plange in continuare de durere in urechi si nu imi dau seama ce e mai rau, ceva supradoza sau sa o las asa.

E slaba dar arata Ok. E si inalta, mananca destul de prost si mai nou au inceput amundoi sa refuze carnea pe motivul daca eu nu mananc ei de ce ar manca. Din pacate jumatate din chestiile pe care eu le mananc ca si vegetarian lor nu le plac, acum am reconsiderat pestele pentru ca io'st parintele nebun controlez calorii, dulciuri , balantza in mancare. Daca e pe exemplu ma pot fortza sa mananc peste , carne cred ca as ajunge in spital:)

Mergi la inceput