refluxul gastro esofagian la bebelusi

refluxul gastro esofagian la bebelusi | Autor: neaguada

Link direct la acest mesaj

Buna mamici am si eu o nelamurire mare si sunt putin speriata. am o bebelusa in varsta de 2luni si de cateva zile are saliva mai abundenta in gurita de uneori da sa se inece si face balonase la gurita si pe langa treaba asta dupa masa da laptic afara uneori putin alteori cantitati mai insemnate, dar nu este voma . nasa mea mi.a spus ca ar putea fi vorba despre acest reflux. astept pareri si daca ati trecut si voi cu bebeii prin astfel de experienta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

nu stiu la ce te referi cand spui " saliva mai abundenta"!
se ineaca cu saliva sau dupa ce mananca face asa?
unii bebelusi dau inapoi dupa ce mananca , il ridici ,il bati pe spate ,unii sug lacom...regurgiteaza(asta inseamna aceasta cantitate care o dau inapoi,surplusul de lapte)
refluxul inseamna cand vomita in jeturi ,poate face diaree(mult timp ,cu al meu m-am chinuit o luna de zile cu diareea)
poate sa verse toata cantitatea care a mancat-o,il doare burtica ,e agitat
dar mai usor iti dai seama cand vomita in jeturi,mult, si asta se intampla dupa fiecare masa
eu m-am confruntat cu refluxul intestinal,daca e la fel cel esofagian poate iti explica vreo mamica
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns costyhunny spune:

SALUTARE!!!
in primul rand sa-ti traisca micuta sa fie sanatoasa si sa va aduca numai bucurii si impliniri in viata!!!
acum referitor la ceea ce ai scris tu nici eu nu am inteles prea bn ce ai explicat dar iti pot spune ca eu am avut pb.cu refluxul gastro-esofagian(sper ca asa se cheama)cu al meu baietel_(acu are 1an si 1 luna)pe la 2-3 luni doar ca el manca si dadea aproape tot afara si tot asa uneori mai putin si alteori mai mult(mie pediatra mia zis ca papa lacom si deasta se intampla asa si stomacelul e prea plin)....te sfatuiesc sa mergi la doct.pediatra si iti va spune ce e de facut...mie mia dat un siropel pe care il dadeam de 3 ori pe zi si dupa 1 luna nu am mai avut pb....tin sa mentionez ca al meu avea si colici...
sanatate si mai astept raspuns ce ai mai facut??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neaguada spune:

bina mamici multumesc frumos pt rasp. cat despre a va lamurii da are multa.saliva.si da sa se inece din cauza ca este asa abundenta. nu vomita cu jet doar da laptic afara dupa masa si este agitata dupa ce papa ne chinuim pana adormim da ma voi duce cu ea la pediatra sapt viitoare facem si vaccinul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neaguada spune:

si are colici si mai avem probleme si cu constipatia am luat acum un alt siropel alinan baby se numeste si ii dau 12 picaturi inainte de fiecare masa ast sa vedem ce efect are

Mergi la inceput