Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (11)
Raspunsuri - Pagina 12
adc spune:
Buna dimineata!
Pt noi zilele astea libere au fost obositoare, pt ca m-a mancat undeva sa iesim afara, sa nu stam in casa, etc. Desi pe puiut l-am ferit de soare, tot nu i-a prea placut caldura. In schimb sora-sa a fost in al noualea cer, a topait intr-una si abia am tinut-o sa nu intre in rau, era apa rece si murdara de nu-i adevarat, pana la urma tot si-a udat chiloteii alergand dupa minge, si cu picioarele era mereu in apa.
Ma gandesc eu asa, daca e dintr-o data mai cald ca de obicei, cum a fost acum, cum isi potolesc setea bebeii cand transpira? Ca eu tot aia ii dau, aceleasi supturi, aceleasi cantitati... oare stie organismul nostru sa faca laptele mai slab ca sa isi potoleasca ei setea? M-au apucat dilemele, dar cred ca nu e necesar sa le dam apa nu?
Fetelor cu bebelusi cu secretii la ochi, nici la noi nu a trecut cu ser fiziologic nici cu lapte matern, doar dupa 5 zile de picaturi prescrise de oftalmolog. Si nu avea canalul lacrimal infundat, si nici bacterie din spital, de acolo am iesit "curati".
Pt scama intrata in ochisor, eu stiu ca se pune ser fiziologic, doctorita mi-a arata cum sa trag de pleoapa pt ca picatura sa "intre" unde trebuie. Nu e dureros pt bebe, poate doar se sperie.
Mai, dar trage al meu la san ca disperatul, cred ca ii e sete. Na, revin la tampenia mea, cand sa ii dau apa? Daca o vrea, bineinteles, ca inafara de lapte de la san e o aventura sa ii dau chiar si remediile pt colici
suzieq spune:
Mihaela, cred ca Lalitzuza a zis de aparatul ala de facut iaurt.
Adc, eu cum am lapte muls si mai ales cum a fost racit i-am ot dat lapte tot timpul, cam la 3 ore ii scoteam o sticluta ziua, dar am observat ca de cand cu caldurile cere mai des. Am fost si noi ieri la terasa si s-a trezit brusc si nu stiam de ce, ii era sete si a dat pe gat 40-50 ml rapid. AM zis si eu ca o sa incep sa-i dau apa sau ceai, nu m-am hotarat inca.
Apropo de apa, voi ce apa dati bebelusilor? Apa asta plata din comert trebuie fiarta intai?
georgia_c spune:
adc, componenta laptelui matern depinde de multi factori;io stiu ca nu trebuie data apa atata vreme cat tu alaptezi;da ,e posibil sa ceara mai des san , nu de foame ci de sete ,si sa traga 20-30 ml si gata;inca o chestie -e de evitat sa dai apa unui bb care nu papa bine (stiu ca nu e cazul vostru) din 2 motive..primul este arhi cunoscut ,prietenia lui bb cu bibe si apoi daca umfla burtica cu ceai cere mai rarut tatica
uite mai jos link-uri cu info
http://scoala_mamei_galati.ablog.ro/2009-06-09/variatii-in-compozitia-laptelui-matern.html#axzz1thXc94X3
http://www.pcfarm.ro/articol.php?id=295
suziq,da , apa plata trebuie fiarta si racita caci nu este pura ;eu si baie i-am facut maimuticii pana acum vreo 2 sapt cu apa (de la robinet) fiarta si racita
mihaela , multumesc pt user si parola,insa nu eu le cerusem;sar'na oricum
<hr noshade size="1" />Mamica fericita de fetita cu fundita<hr noshade size="1" />
<hr noshade size="1" />Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein<hr noshade size="1" />
Vladut vrea sa traiasca!Sa-l ajutam si noi!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=168191&nm=Vladut-vrea-sa-traiasca
georgia_c spune:
nah ca ziceam ca stau mai putintel pe net si azi nu ma opresc din scris..dar am si io o dilema apropos de supraincalzirea bblusilor
cum ii tineti voi imbracati in casa si afara..acum pe vremea asta calduroasa?
sara_ spune:
Mamicutelor chiar nu e ok laptele pt tratat ochisorii, nici pt bebici nici pt adulti.
Ileana, asa e dr Ciubotaru e o dr ff buna.
suzieq spune:
Georgia, ultimul pediatru la care am fost cu Vlad racit imi zicea ca in casa e bine sa-l tin cu un body cu maneca luna si un pantalonasi subtiri amandoua, acum afara eu il scot tot cam l fel, dar ies cu el seara dupa ora 7.
georgia_c spune:
sara, eu sunt chiar curioasa de ce nu e ok lapticul pt ochisori..stii de ce ,pt ca si eu am fost ffff sceptica ba pot spune ca usor ironica , doar disperarea si pot spune intamplarea a facut cand ii puneam ceva laptic la bebita in gurita sa tasneasca si in ochisor si zau ca nu am crezut ca se poate..dar uite ca nu mai are nika..nu , nu indemn pe nimeni sa faca asa,sa nu iasa iar discutii
sara_ spune:
Anca. Uitasem, daca intra ceva in ochisor trebuie spalat bine cu mult ser, pici atunci cand il tine deschis, torni de la coada spre coltul intern al ochiului. Daca freci risti sa zgarii corneea cu corpul strain si sa agravezi problema
sara_ spune:
Georgia, lapticul e un mediu propice de dezvoltare a bacteriilor care sunt deja prezente in ochii cu conjunctivita. La bebelusi cea mai frecventa cauza de conjunctivita este obstructia de canal lacrimal si pana nu se rezolva cauza aceasta nu dispare nici predispozitia la conjunctivita. Picaturile cu antib amelioreaza problema temporar, eventual pana se dezobstrueaza de la sine canalul. Cred ca asta s-a intamplat la voi, a coincis dezobstructia spontana a canalului cu faptul ca ai pus laptic. Sa nu te superi ca imi spun parerea, si eu accept parerile diferite de ale mele
Eu am scos-o ieri pe Sara pe la 3 in tricou si pantalonasi subtiri din bumbac si in. Palariuta i-am pus numai cand mergeam pe la soare. Oricum am stat aproape numai pe la umbra.