Poznasi de ian.-feb.2004 la scoala
Raspunsuri - Pagina 2
arturicii spune:
Adina, Rox, fetelor care vreti sa aflati ceva interesant,
cautati-le pe Imelda / Tania / Anca
Kallista spune:
mamici, si noi suntem mamica, respectiv junior de ianuarie 2004. Ne primiti?
Copiii vostri au inceput sa citeasca? asa, de placere, nu ceea ce se impune pentru scoala. Al meu cu greu deschide o carte , si numai la insistenta mea... Imi amintesc ca eu, la varsta lui, terminasem toate cartile de povesti din casa
ramonaa spune:
Kallista bine ai venit! Mi-e dor si mie de grup, ca nu s-a scris de mult nimic. Si ca sa raspund la intrebarea ta, Robert al meu e clasa a III-a si nu-i prea place sa citeasca. Acum i-am dat "Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai" sa citeasca cate un capitol pe zi-atunci cand are timp. Sper sa-i deschid pofta.
Kallista spune:
ramona, multumesc de primire. Asa se pare, ca nu prea scrie nimeni aici la subiect. Noi intre timp am mai "evoluat" cu cititul... nu de placere, ci impus, bineinteles. Are de citit in fiecare zi cate o carticica de vreo 36 de pagini (jumate numai poze) din colectia Oxford Reading Tree. I-am explicat ca trebuie sa se tina de treaba, el neavand engleza ca limba materna, fata de colegii lui. Si chiar daca la vorbit nu are probleme, la scris se cam incurca majoritatea la varsta asta - acum e fascinat de multele feluri in care poate scrie aceeasi pronuntie. Cititul ajuta tare mult.
ramonaa spune:
Kallista nu stiu de fetele nu mai scriu...mie imi lipsesc. Imi place sa aflu ce mai fac si alti nazdaravani de varsta lui Robert. Ma bucur ca am cu cine schimba doua cuvinte.
Deocamdata tot greu cu cititul si am intrat mai tare in el la engleza pentru ca mereu nu are de invatat. Nu vreau sa ma trezesc cu el ca habar nu are.
Succes cu cititul!
anda141 spune:
Cred ca nici un copil nu se mai omoara de placere sa citeasca. Asta pentru ca au alte mijloace mai usoare de a se relaxa. Eu citeam foarte mult, insa nu aveam desene animate, computer si alte jocuri moderne de astazi. Din pacate, astea isi spun cuvantul si au prioritate in fata cartilor.
Eu insist sa citeasca si citeste zilnic . Insa nu ia de bunoavoie cartea si sa-l vad ca sta o ora la rand sa citeasca.
Roxana_G spune:
Buna tuturor. Pai eu as fi scris cu placere, dar nu prea v-am mai gasit si nu ma pricep sa caut in arhiva.
La noi este ok cu scoala. Dar nu ne inghesuim cu cititul. Un capitol pe zi din Habarnam este chiar bine, sincer. Noi in weekend am reusit performanta constand in 8 pagini din Vrajitorul din Oz. E mare nebunie si presiune cu cititul, si vazandu-i cum se exprima si ce propozitii fac, inteleg necesitatea. Pe de alta parte nu imi amintesc sa ma fi dat nici un in branci dupa citit. Pana la a3a mai citeam povesti (din alea nemuritoare ), iar apoi am prins gustul de SF-uri si carti de aventuri.
Piticii nostri nu se omoara cu povestile, le stiu deja de mici, au vazut filmele, si nu e nici un farmec sa le reciteasca. Poate ceva mai interesant, care sa ii atraga. Nu stiu.
Teoretic Alexa ar trebui sa citeasca si la engleza, apropos de Oxford Reading Tree. Dar nu prea citeste in romana, e dificil sa insist cu engleza (desi profesorul le a lasat o intreaga lista de lecturi).
Kallista spune:
Cred ca vorba Andei - calculatorul e de vina. Al meu la TV nu prea se uita, dar cu joaca pe computer cam avem probleme. Deja am fost nevoita sa-i pun interdictii la multe dintre jocuri, pentru ca incepuse sa aiba somnul agitat. Greseala a fost a mea, ca nu trebuia sa-l fi lasat de la bun inceput. Acum incerc s-o mai dreg, dar merge greu.
In clasa in schimb ii place sa citeasca, Guided Reading e una din activitatile preferate. Si invatatoarea il lauda pentru cursivitate si intonatie. Nu stiu de ce acasa trebuie sa trag de el. Si asta in conditiile in care aici in UK copiii primesc foarte putine teme pentru acasa, comparativ cu Romania, asadar timp este.