Bobocei de sept-oct 2012 (11)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns veroboroda spune:

Anne' mary si mie imi transpira talpile foarte tare, dar ma dau cu o crema de la oriflame, antiperspiranta si nu mai am probleme.
Pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

Anne, ce grijuliu e sotul tau, sa nu te plictisesti acasa . bine, ce sa zic, mie mi-a prins bine sa merg la munca si intr-adevar m-am plictisit luna aia cat am hotarat eu sa-mi iau inainte. la prima sarcina asta.
la a doua, mi-am luat tot o luna, dar am alergat in saptamanile alea ca la curse, am avut de rezolvat o gramada de probleme administrative, astfel ca plecam dimineata si ma mai intorceam seara, tot timpul pe drumuri eram. mai odihnita as fi fost la munca.

eu zic ca cele 84 de zile sa le calculezi impreuna cu medicul tau, el e cel care recomanda concediul prenatal, cel putin asa a fost la mine, a scris pe o fituica si cu aia m-am dus la medicul de familie care mi-a scris certificatul de concediu medical. asta se ia in fiecare luna, de regula in primele zile. dar cica poti sa te duci si la sf lunii si sa iei pe luna in curs si pe cea care urmeaza, 2 certificate. eu, pt ca aveam medicul de familie relativ aproape de casa si oricum ma duceam cu programare, am preferat sa ma duc lunar. si apoi hartiuta dusa la locul de munca/casa de sanatate.
din cate stiu eu, nu e chiar bai mare sa nu te incadrezi in cele 42 de zile dupa. adica sa zicem ca ti-ai calculat la fix, in functie de dpn si se intampla sa nasti la 42 de saptamani, nu la 40. ca se mai intampla si de-astea. cica nu te plateste nimeni pentru zilele care nu se acopera in cele 42, dar nu ca pierzi integral dreptul la indemnizatie pt concediu postnatal. e normal, pana la urma, fondurile sunt pt cele 126 de zile si primesti plata doar pt atatea, indiferent ca nasti tu mai devreme ssau mai tarziu. 126 sunt maximale, dar nu esti obligata sa ti le iei pe toate, daca te avantajeaza mai mult sa intri dupa 42 de zile in CIC si tu - dupa calcule ai mai avea inca 20 de zile, sa zicem, din cele 126), atunci poti renunta la ele.

nu stiu daca am fost coerenta, daca nu, mai intrebati-ma si raspund si eu din ce stiu.

Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

hello burtici!
mirabela delicioase torturi!
carina am sunat la cas si mi-au spus ca se cotizeaza pentru CRM si tocmai de aceea se ia in considerare la CCC...nu stiu insa daca se plateste si cas si impozit...
nu-i nici una dintre noi economista, sa ne explice ce si cum cu concediile astea?
noi mergem dupa-masa la eco, abia astept, ca iar sunt cu dureri si pete, cand ma gandeam c-am scapat...
va pupam!

18+ Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

Tzuki, intelesei ce spui dar, cu riscul de a parea paranoica, am sa spun ca nu vreau sa risc nimic. Noi ne chinuim de 4 ani sa avem un bb, cu dr, tratamente, operatii si FIV-ul care a fost crunt. Cand ma gandesc ca am ajuns la jumatatea sarcinii, nu-mi vine sa cred. In plus sarcina cu gemeni are un risc ridicat. Sunt femei care au dus sarcina pana la 40 de saptamani, sunt femei care s-au dus la birou pana in ziua nasterii, dar astea sunt exceptiile de la regula. Gemenii se nasc in cel mai fericit, subliniez cel mai fericit caz la 36-37 de saptamani cu multe saptamani petrecute la pat. Eu de la inceputul anului am fost, cred, cam 2 saptamani la birou. Am facut slalom printre concedii medicale si concedii de odihna. Nu vreau sa risc nimic. Stau linistita, ma menajez, ma monitorizez caci numai asa ma simt impacata cu mine. SOra mea la 8 luni dadea cu aspiratorul si spala cainii dar eu nici nu ma gandesc sa fac ceva ce mi-ar pune sarcina in pericol. Nu mi-as ierta-o niciodata daca s-ar dovedi ca din vina mea bbii ar pati ceva. Ca se pot intampla multe, total de acord...
Sotul nu este asa preocupat ca eu ma plictisesc. Eu banuiesc ca stand acasa, observ ceasul, il sun daca trece de ora 6 si uite asa nu mai poate el pierde timpul cu toate proiectele in care se baga. Dar ieri, cand am simtit contractiile nedureroase mi-a cazut cerul in cap. Poate sa se dea de 3 ori peste cap ca eu tot imi iau concediul ala prenatal ca-i convine lui sau nu.

Vero, te-am confundat cu Daniela.
Simona ce mai faci? Nu te-am auzit de mult.

+ 18 Tudor si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veroboroda spune:

Tzuki, multumim pentru lamuriri!Parca tu spuneai ca baietelul tau cel mare e de-o seama cu fetita mea, nu?
Anne'mary, nu-i nici o problema ca m-ai confundat.Nici eu n-am reusit inca sa va stiu dupa nume pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

Eu aveam (am) obiceiul sa ma uit si peste odiseele celor care nasc acum si am realizat astazi ca a inceput odiseea mai-iunie, urmeaza iulie-august si apoi noi, vaiiii, cand a trecut timpul, nu imi vine sa cred .

carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004) +
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Chiar ca ne-ar trebui o economista... Intrebarea mea este din ce moment se considera acele 12 luni de venit din care se calculeaza indemnizatia? Citisem undeva ca din momentul nasterii. Asta ar fi bine, pentru ca atunci s-ar considera si prenatalul care se plateste 100%.

Voi ce ziceti?

-= Love life, live love =-

Mergi la inceput

sunt 12 luni anterioare lunii in care se naste bebe. de ex. daca nasteti intre 1-30 sept, cele 12 luni se calculeaza in urma incepand cu august (luna anterioara lunii septembrie). deci intra si suma incasata in prenatal.
uitati si aici - desi adiacent, un raspuns dat pe avocatnet:www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_182061/Concediu-medical-dupa-CIC.html" target="_blank">AICI
(eu am dat o cautare, ca nu aveam legea la indemana pt situatia care ma interesa pe mine concret).
o sa caut si legea, o am pe un alt calculator si o s-o pun spre studiu celor care sunt interesate

Vero, da, D al meu cel mare e nascut pe 2 sept. 2007 .

Anne, nu trebuie sa te justifici, Doamne fereste. sa stii ca pt orice mama, un copil dorit e f pretios, indiferent ca sarcina e obtinuta usor, greu, natural, fiv...prima sau a 15-a. e firesc sa dorim sa ne protejam puiul/puii si facem pentru ei ceea ce credem mai bine . desi n-am avut placerea, imi inchipui ca sarcina cu gemeni e ceva mai dificila, atat ca greutate fizica de suportat, cat si psihica sau dpdv al riscurilor de nastere prematura. asa ca eu zic sa te menajezi atat cat simti tu nevoia.
eu am fost genul care la 39+ raschetam huma de pe tavan si spalam pe jos...eram in curatenie, ca majoritatea familiilor care asteapta un copil si nu mai terminam odata! eram disperata din cauza asta si cand pleca sotul la munca, preluam eu activitatile casnice.
si caram sacose cu cartofi de la piata, se cam uita lumea la mine, dar eu ma simteam ok...si de nascut am nasut la 41 de saptamani (primul copil), la 40+ am plecat singura cu metroul la control...drum de 50 de minute.
la a doua sarcina, il tineam in brate pe copil cu fundul pe burta mea, statea ca pe scaunel. iarasi, ramanea lumea siderata ca nu ma menajez. dar eu ma simteam bine, deci cumva trebuie sa faci ce-ti zice instinctul si inima ta . nu suntem toate facute pe acelasi calapod si trebuie sa ne adaptam la situatiile personale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

ha! daca toata lumea ar gandi doar "nu suntem toate facute dupa un sablon", traiul nostru ar fi mult imbunatatit. Eu trebuie in permanenta sa ma justific pt ca toate vin si spun "eu la 7 luni umblam pe tocuri cui de 12...tu de ce esti la 3 luni in adidasi?" "eu la 8 luni am transat un porc si l-am pregatit singura...tu la 4 luni de ce nu-ti faci singura 7 feluri de mancare" etc etc etc. Faci fata la inceput si explici cu calm la inceput sa nu se compare cu mine dar o iei razna la un mom dat. Cele mai oribile sunt rudele sotului care nu contenesc cu comentariile/criticile. Degeaba le spui sa-si vada de=ale lor, ca dupa 5 min o luam de la capat. Nu stiu de ce, intuitia imi spune ca am sa fac un circ de botez cand o sa fiu inconjurata de toti si toate. Dar vorbim atunci

+ 18 Tudor si Stefan

Mergi la inceput

eu zic sa nu le mai iei personal. invata replici de taiat avantul pentru intrebari, o sa ai nevoie, ca oricum o sa vezi mai incolo cum TOTI ceilalti stiu mai bine decat tine cum trebuie sa-ti cresti copii, de la unchi, matusi, bunici, vecine, pana la vanzatoarea de la paine .
la noi cu botezul a fost circul maxim, ca noi n-am vrut sa facem, si toata lumea s-a suparat pe noi. in paranoia lor, toti au crezut ca am facut pe ascuns si el/ea in cauza n-a fost printre invitati. la un moment dat nici nu m-am mai ostenit sa neg .

Mergi la inceput