Bobocei de sept-oct 2012 (11)
Raspunsuri - Pagina 19
Bob_Pixel spune:
Neata, bulinici !
Patric, foarte frumoase pozele, m-am uitat adineauri. Bine ca ai gustat si tu acum din sarmalute, am vazut ca aveau si mititei. Da' fetele alea "romance" nu prea aveau ele costum traditional Un pic inghesuit si foarte aiurea ca fost expo in soare, dar important e ca te-ai distrat. (n-am putut sa nu observ ca ne-au pus tampon intre Rusia si SUA
Mi-a placut standul UK cu Will & Kate
Kytana, bine ai venit, sarcina usoara ! Nici eu nu am vazut medicul de familie decat o data, cand ne-a luat sarcina in evidenta. Data trecuta mergeam mai des, aveam nevoie de concediu medical, dar acum cred c-o s-o mai vad cand intru in prenatal
De dimineata m-am trezit cu un carcel oribilllll la gamba, abia abia l-am dres cu putin masaj, dar si acum simt muschiul "stresat" cumva.
Asa m-am enervat zilele astea in metrou. De la caldura m-am simtit un pic mai ofilita, as fi vrut si eu sa stau jos, dar n-am avut loc. Scaunele sunt mereu ocupate de cucoane importante sau de "carturarese". Suntem o natie pretioasa si citita, zau. Nu mai e bunul simt sa te uiti in jur poate cineva chiar ar avea nevoie sa se aseze (ma rog, de ce sa mint, ca unii se uita foarte atent si-mi studiaza burta, hainele sau ce naiba or gandi, dar nu se sinchisesc). De dimineata, de exemplu, ne "bateam" pe locurile in picioare eu, o tanti cu sacosi si mana in ghips si un mosulica. Dar acolo am ramas, in picioare, ca nu era loc de doamne, de culturiste si de pasionatii de jocuri pe telefon.
Ma duc sa actualizez lista de bulinici, ca la atata ma pricep.
Bebe dragonel Andrei sau dragonita Mia la bord !
patricbebe spune:
Bob e adevarat nu prea au fost traditionale costumele dar pentru asta e nevoie si de ajutorul comunitatii romanesti de aici dar multi dau din gura dar din maini mai putin. Poate ne organizam mai bine anul viitor si iese ceva mai bine. Cat despre inghesuiala era de asteptat, plin de studenti cu burtiile mai mult sau mai putin goale dupa cursuri plus curiozitatea. Asezare a fost facuta cred ca si in fucntie de situatia politica
Vroaim sa pun si o poza cu mine dar imi e ca ziceati ca am papat toata mancarica de la toate standurile asa ca mai caut pzoa perfecta
Despre drumurile cu transportul in comun, am mancat si eu painea asta ani de zile, nu iti ramane decat sa fii ori nesimtit oir sa dai bine din coate.
Pupici si o zi frumoasa!!!
20 cu
Tzuki spune:
neata
Bob...stiu cum e . eu mai aveam veo 2 saptamani si urma sa nasc (si o burta super-evidenta) si tot nu ma lasa nimeni sa stau jos in metrou/autobuz. se faceau toti ca nu ma vad, intorceau capul, isi puneau capul in maini (vezi Doamne ii durea capul )...asta e, mi-am zis ca nu trebuie sa astept nimic de la nimeni, ca sarcina e a MEA si ca bunul simt si reversul lui nu incepe si nici nu se termina cu mine. asa ca m-am resemnat.
cand chiar m-am simtit f rau - aveam dureri crunte de picioare (edeme), ca in rest eram ok, ziceam cu tupeu ca ii rog sa ma lase sa stau jos, ca nu mi-e bine. n-aveau decat sa bombane, nu prea ma interesa. dar de regula se executau. e drept ca n-am facut-o prea des...
sa stii ca nu multa lume observa burta ta. am vazut-o in poze si mi-am dat seama ca esti gravida doar pt ca stiu. dar in autobuz lumea nu stie si nici nu vrea sa stie ca tu ai un bebe acolo si ca ar fi cazul sa iti cedeze locul. deci daca nu ti-e bine, incearca cu tupeu sa-ti ceri dreptul de a te aseza .
Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3
lulutza_1980 spune:
neatza burticutze !!!
patricbebe mie mi-a placut f mult prezentarea ...am luat parte la ceva asemanator cateva luni in urma ...mi-a placut mult ideea si acum stiu si munca din spatele "cortinei" ...nu e usor sa convingi si nici sa pari mofturoasa ca nu e ca in "original" ...nu prea intereseaza pe nimeni ( adica daca poti face singura e super ok - de nu - neinteresant ) ...
Bob_Pixel e pacat ca nu se simt persoanele din metrou ...pacat , pentru ca parintii au educat , dar cred ca putin a ramas din ce odata insemna bun simt !!! la mine sincer nu se vede tare burtica ( multi spun pentru ca e fata si practic burtica se formeaza sub sani si nu se face gogonet inainte ci doar se rotunjeste - nu stiu cat e de adevarat ) ; ce stiu e ca un motiv pot fi kg in plus ...si eu am mai multeeee ...
aici sunt cu f bun simt ...sunt f civilizati - dar in special cu batranii si cred ca asta ma impresioneaza un pic mai mult decat daca mi-ar ceda locul ...poate pentru ca inca ma simt in forma si nu e musai sa ma asez ...poate pe parcurs voi avea alte nevoi , dar sigur voi cere loc daca nu vede nimeni si daca am intr-adevar nevoie ...
asa ca iti propun sa ai tupeu , pentru ca undeva acolo sub obrazul gros ,au o ramasita de bun simt ...
va pup !!!
22 +
corinuka_g spune:
'neata burtici!
bobisor ai dreptate cu transportul in comun...m-am lovit si eu de asta si efectiv mi s-a facut rau...de-atunci incerc sa-mi fac program de iesit cand merg cu masina personala sau cand ma duce dani...
bun venit burticilor noi! sarcini usoare si fara peripetii!
carinablanca eu sunt in concediu de risc maternal si la mine a fost foarte usor, probabil si dr de la medicina muncii e foarte intelegatoare, am inteles ca astia sunt cei care baga bete in roate...eu am mers la ei si mi-am prezentat cazul - 38 ani, sarcina obtinuta prin FIV si munca in farmacie, adica pozitie ortostatica permanenta - intr-o saptamana m-au chemat dupa referat (in mod normal trebuia sa faca o ancheta in farmacie, sa incercam cu seful o negociere de scadere a nr de ore/zi, dar nu s-a mai facut)...am dus referatul la dr de fam, care imi elibereaza lunar CRM cu care ma duc la vizat la medicina muncii si apoi il predau la farmacie...stau acasa si mi se plateste 75% din brut...in cei 2 ani cand voi sta acasa pentru cresterea copilului voi primi doar 85% din netul de pe ultimele 12 luni, adica mai putin, dar asta e...
sper ca ti-am fost de folos...
v-am pupat burtici!
18+ Multumesc Doamne!
Tzuki spune:
corinuka, stii ca daca optezi pt 2 ani acasa cu bebe iei 85%, insa maxim 1200 lei/luna, da? daca optezi pt 1 an, iei 85%, dar nu mai mult de 3400 de lei.
corinuka_g spune:
tzuki, draga mea, imi vine a zambi amar cand e vorba de salarii...pe mine oricum nu ma afecteaza foarte mult, am 2000 lei brut, 1528 net, 1318 iau acum in CRM, deci nu voi lua mai mult de 1200 oricum...
18+ Multumesc Doamne!
Bob_Pixel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tzuki sa stii ca nu multa lume observa burta ta. am vazut-o in poze si mi-am dat seama ca esti gravida doar pt ca stiu. dar in autobuz lumea nu stie si nici nu vrea sa stie ca tu ai un bebe acolo si ca ar fi cazul sa iti cedeze locul. deci daca nu ti-e bine, incearca cu tupeu sa-ti ceri dreptul de a te aseza . |
Mi-ai adus aminte ca n-am mai urcat poze noi. Asa arata bulina noastra la 21 sapt. Eu zic ca suntem vizibili bine, mai ales ca port mereu haine pe corp, azi cel putin, am bluza de gravidutza din aia elastica. Nu am nicio pretentie sa-mi dea locul mereu, da' cand sunt ofilita sau mi-e rau de-a dreptul, tare mult as pofti sa ma asez, sa stau si eu confortabil, decat sa ma inghesuie restul lumii. Dar de cerut, n-am cerut, chiar sunt de parare ca nu e "vina" nimanui ca sunt eu gravida. Zic doar ca eu asa sunt crescuta si asa simt: daca vad o gravida, o mamica cu bebe in brate, o babuta, un mosulica, ma ridic si le ofer locul. Nu mi se pare nici o mare realizare, dar nici nu cred ca-s fraiera daca las pe altul sa stea in locul meu pe scaun (ca unii asa au aerul, ca "ce, sunt prostii mei?!")
Mi s-a intamplat sa ma enervez sapt trecuta cand am vazut ca unei alte gravidute nu i-a oferit nimeni locul, dar cand a urcat o bunicuta cu un nepotel la vreo 6 ani asa, imediat au sarit ca arsi sa lase "copilasul" sa stea. pai neneee, ala are o energie cat pentru un vagon intreg, p-ala il menajezi tu?!!! Daca o tot tin asa in nervi la metrou, poate ma vedeti la stiri, cand dau cu geanta in cap oamenilor
Aaa si azi m-am pozat in usile de la lift, asa, pe dea-ntregul si imbracata. N-am nicio poza cu totul de cat sunt gravi si e frumos sa pun la album tot felul de amintiri
Edit. am pus in album si pozele de la morfologia de trim 2
Bebe dragonel Andrei sau dragonita Mia la bord !
Mirabelac spune:
Nu luam 75% si maxim 3400 lei? Ar fi bun 85%...
*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
Povestea nasterii lui David
sapt. 21 fff
Tzuki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mirabelac Nu luam 75% si maxim 3400 lei? Ar fi bun 85%... *****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006) Povestea nasterii lui David sapt. 21 fff |
Mirabela, eu m-am uitat pe decizie si cica reducerea aia de 15% din 85% s-a aplicat doar pana la 31 dec 2010.
eu oricum nu stiu cum mi-au calculat indemnizatia, ca nu-mi da de niciun fel oricum as calcula eu. dar din ian 2011 a fost mai mare decat in dec 2010...de unde am dedus ca reducerea a fost intr-adevar doar pana la sf anului.
o sa caut cand am putin timp legea sa vad ce mai scrie...acum am piciul cam bolnavior si nu prea imi arde.
si fiind an electoral, poate renunta si astia la limita de 1200lei/luna, pe mine ma afecteaza, nu f mult, avand in vedere ca as trece din cic in cic (nu chiar direct, dar pe aproape).
Bob, am vazut burtica, e frumoasa :).
sa-ti pun o poza cu mine la 38 de sapt cand circulam nestingherita in picioare cu metroul? ca ocupam juma de vagon, insa lumea era f relaxata in privinta mea. probabil aratam bine, din moment ce lumea se multumea doar sa ma priveasca admirativ .
din fericire acum nu mai sunt nevoita sa circul prea mult cu mijloacele de transport in comun, insa tin minte ca ma frustram si eu cand aveam o zi mai proasta sau era ff cald afara si m-as fi asezat si in fund, numai sa nu mai stau in picioare.