Bobocei de sept-oct 2012 (11)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

Citat:
citat din mesajul lui m_m51981

Buna fetelor. Nu am mai scris de ceva timp, dar citesc cu interes tot ce povestiti.
Eu am 19 sapt si nu am simtit nimic..bebe nu a miscat:D..ori sunt mai nesimtitoare..ori e stratul de grasime suf de mare, ori s-o fi intamplat ceva pe acolo:(...Sper in 2-3 sapt sa ajung la o ecografie.
As vrea totusi sa va intreb, chiar trebuie sa stau acasa dupa nastere 42 de zile? Eu sincer as vrea cum incep sa pot sa merg sa ma duc la munca..ma pot descurca si am si alte interese in a merge imediat la munca.Si cele 42 de zile sunt lucratoare sau calendaristice?Si daca nu imi iau prenatal trebuie sa le iau pe toate dupa nastere??? Mi se pare o tampenie sa ne oblige..daca ma simt in stare psihic si fizic..de ce sa nu ma lase sa muncesc.?
Pupici!!

din cele 128 de zile de concediu esti obligata sa iei 42 de zile postnatal. Nu esti obligata sa iei restul de 86 de zile prenatal dar de cele 42 de zile nu scapi. Dar de ce vrei sa te intorci la serviciu dupa cateva zile? Eu sunt la prima sarcina, dar stiu ca bb trebuie hranit primele 2 luni noaptea din ora in ora si tot cam asa si pe timpul zilei.

+ 16 Tudor si Stefan

Mergi la inceput

Anca nici eu nu am facut DD si TT dar cu TORCH nu e de gluma. Sunt intradevar scumpe (eu am dat 700 de lei) dar sunt utile caci scot in evidenta boli care ar fi putut da malformatii bbului, existenta anticorpilor tai pt anumite boli (nu stiu sigur dar cred ca e important sa ai anticorpi la toxoplasmoza), rubeola e importanta si herpesul tip 2 daca vrei sa nasti natural. Legat de analizele astea nu cred ca se industrializeaza sarcina....altele sunt inutile dar cerute de catre dr.

patric cred ca ai facut histerosalpinografie

Tzuki aseara am visat ca imi alintam un baiat "tzuki" . Nu am inteles niciodata de ce copiii vaccinati impotriva rubeolei, fac boala asta. Am retinut detaliile legate de concediu. Merci

+ 16 Tudor si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bob_Pixel spune:

Buna dimineata, bulinici !
Noi suntem matinali ca de obicei, tati a plecat la munca deja si noi mai lenevim in pat cu laptopul. Am o tona de treaba de facut : curatenie, sa calc rufele, sa gatesc (tati a dat comanda de chiftelute de curcan, sa vad cu ce le asortez).

Aseara am avut o surpriza atat de frumoasa. Ne-am intalnit dintr-o maxima coincidenta cu una din cele mai bune prietene ale mele si mi-a zis ca e graviduta si ca abia au aflat de cateva zile. Am plans de m-am umflat, sunt asa fericita pentru ei, ca incearca de ani de zile, cu probleme, cu interventii. Si mi-a zis ca deja faceau demersuri pentru FIV. Ce sa mai, am ciripit de bucurie toata seara. Daca vine barza si la cealalta prietena a noastra, pot sa ma declar cea mai fericita prietena din lume.

Apropo de interventii, Patric, ai facut histerosalpingografie (HSG)? Aia am facut si eu in 2010 si Bob al nostru a venit imediat dupa interventie

Referitor la intorsul la munca dupa nastere. Eu mereu am crezut ca o sa ard de nerabdare sa stau 35467 ani acasa cu bb, dar acum descopar ca vreau sa si lucrez, vreau sa stau si cu beib. Nu stiu cum voi simti dupa nastere, probabil nimic nu ma va misca de langa , dar ma voi intoarce, totusi, dupa un an la birou. Stiu ca sunt si cazuri mai incalcite in care mamicile cu functii importante au contracte grele semnate si sunt cumva obligate sa se intoarca la munca sau au salarii foarte mari si chiar nu-si permit sa ramana la plafonul stabilit de lege (degeaba unora dintre noi ni se pare ca 40 mil lunar sunt suficienti pentru a creste un bb, nu poti stii ce obligatii materiale, ce rate bancare au unii)...eh, ma rog, variante sunt multe si, din pacate, unele mamici chiar se intorc foarte curand la munca.

Asaaa, si ca tot vorbesc de munca, sa si aplic! Va pup, sa aveti un weekend frumos !

Bebe dragonel Andrei sau dragonita Mia la bord !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patricbebe spune:

buna dimineata!!! Da aia e analiza, aseara imi era prea lene sa stau sa gasesc din nou numele complet, am zis doar ca nume lung si e lung rau Oricum nu e o procedura foarte placuta asa ca am am pus in lista din cap doar ca nume lung dar cu folos ca dupa a aparut bebe.

Si sotul lucreaza sambata ( liber a doar duminica si vineri zi scurta) si de obicei are mult de munca si vine tarziu, asa ca sunt doar eu cu domnul catel si papam ce ne trece prin cap si mai facem ceva educatie care sa fie stricata de sot cand ajunge acasa.

Abia astept marti ,asociatia romanilor din Liban in parteneriat cu facultatea de argonomie si alimentatie din cadrul unei universitati organizeaza o zi roamanasca cu papica inclusa. Deja m-am pus pe lista macar sa prind si eu o sarmaluta, acum cu ditamai burta cred ca ajung sa gust una ca la petrecerea de 1 decembrei organizata de ambasada nu prea prind ca e prapad.

Avem o saptaman plina pentru ca pe 12 mai avem bielte la CIrque du Soleil, cumparate de 2 luni ca sa fim siguri ca prindem
Asa ca in concordanta cu saptamana plina care ma astepta azi ma odihnesc

Pupicei multi

20 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

Citat:
citat din mesajul lui m_m51981

Buna fetelor. Nu am mai scris de ceva timp, dar citesc cu interes tot ce povestiti.
Eu am 19 sapt si nu am simtit nimic..bebe nu a miscat:D..ori sunt mai nesimtitoare..ori e stratul de grasime suf de mare, ori s-o fi intamplat ceva pe acolo:(...Sper in 2-3 sapt sa ajung la o ecografie.
As vrea totusi sa va intreb, chiar trebuie sa stau acasa dupa nastere 42 de zile? Eu sincer as vrea cum incep sa pot sa merg sa ma duc la munca..ma pot descurca si am si alte interese in a merge imediat la munca.Si cele 42 de zile sunt lucratoare sau calendaristice?Si daca nu imi iau prenatal trebuie sa le iau pe toate dupa nastere??? Mi se pare o tampenie sa ne oblige..daca ma simt in stare psihic si fizic..de ce sa nu ma lase sa muncesc.?
Pupici!!

sunt 42 de zile calendaristice minime dupa nastere. nu o sa fii apta de munca timp de 6 saptamani. doctorul iti recomanda repaus fizic 42 de zile, deci el considera ca nu esti deloc in stare nici psihic, nici fizic :)

Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

si eu am zis la primul copil ca o sa ma intorc la munca in cateva luni....si am stat un an. si la al doilea la fel, si iata ca se fac 2 ani acum si o sa prelungesc pt al 3-lea sederea acasa. :)
dupa ce apare bebe iti revizuiesti atitudinea in multe privinte, inclusiv in ceea ce priveste intorsul la munca.

Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Elfica multumesc pentru aprecieri, mi-a fost greu sa ma gandesc la bb2 intr-adevar, insa cu timpul mi-am facut curaj si am zis sa incercam, cum o vrea dzeu, doar anul asta daca mai am un bb, mai incolo nu ma mai risc. Anul asta ne-am si mutat, avem mai mult spatiu si e mult mai bine.

Anka la ce medic ai fost de s-a comportat asa? Stai linistita, du-te la altul si gata. Torch-ul il poti face si acum, la Praxis am dat 460 lei.

Eu la bb2 nu m-as mai grabi sa ma intorc la serviciu, ma gandesc ca e ultima data cand ma bucur de bblushie si vreau sa ma bucur de perioada asta si chiar as pierde ceva bani stand acasa. La David am stat acasa pana la 8 luni si imi pare rau ca n-am stat mai mult, desi l-am lasat cu tati, in perioada aia se stricase treaba la serv lui si a intrat el in cic. Si eu ma gandisem sa incep pe la 4-5 luni dar l-am alaptat exclusiv si manca f des si nu m-am indurat, apoi am inceput diversificarea, el avand dermatita atopica, trebuia sa incerc fiecare aliment cu atentie sa vad la ce e alergic, etc. Abia la 8 luni am reusit sa incep, asa ca nu se potriveste tot timpul cu ce ne propunem noi... important e sa fie bb sanatos ca altfel nu mai stii ce o sa faci dupa. Acum la 1 an cam tre sa te intorci ca altfel as fi stat si mai mult cred.

La David a fost o perioada asa frumoasa, am nascut in sept si toata iarna aia nu am stat o zi in casa, toata ziua eram la plimbari si prin parcuri, ne facusem o gasca de mamici care ne vedeam zilnic in parc, tare frumos a fost...

*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
sapt. 20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bob_Pixel spune:

Ooo, Patric, ce bine suna Ziua romaneasca Nu te jena, baga bulinica in fata, sa se dea norodu' la o parte.
Pariez ca bebelina iti va salta in bulina la circ. Entuziasmul si animatia ii intarata sa se agite si ei

M-a sunat acum sotul sa-mi spuna ca ne inmultim azi. Un nenorocit ne-a aruncat peste gard la tara un pui de catel, l-a gasit sotul azi. Zice ca e fantomatic, slab, speriat (poate o fi si ranit), murdar si puricos. A zis ca nu poate sa-l lase acolo, il aduce aici si il ducem la vet. Si apoi ne descurcam sa-l punem pe picioare si sa-i gasim casuta. Sunt asa dezamagita inca o data de ce oameni haini ne inconjoara. Nu e prima oara cand gasim un catel la noi la tara. Avem gard inalt, de beton si merge sotul acolo in fiecare sambata, mai trebaluieste cate ceva. Deci lumea stie ca, daca arunca peste gard un sufletel, moare sigur acolo, ca nu are de unde bea apa macar...

Bebe dragonel Andrei sau dragonita Mia la bord !

Mergi la inceput

bob ai grija cu catelul. Si eu sunt iubitoare de animalute, dar in perioada asta ai grija. Lasa-l pe sot sa aibe grija de catel, sa-l tina in brate, sa-l duca la vet. Nu stii ce purici sau ce boala transmisibila are. nu te supi

Patric, ce tare ca te duci la Cirgue de Soleil. Eu nu am prins bilet la bucuresti si de aceea te rog sa-mi povestesti si mie cum este spectacolul.

+ 16 Tudor si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patricbebe spune:

Buna seara!!

Anne Mary pentru Cirque du soleil am luat bilete de 2 luni se anuntasera 4 zile de spectacole si au mai lungit cu inca 3 zile, cerere mare! E acelsi spectacol cu care au fost si in Romania, Saltinbanco, cam mari preturile la bilete, nu le-am laut pe cele ami ieftine dar nici cele care ajungeau la 200 de dolari, am luat cu 50$ biletul.

Bob ce ma bucur ca mai sunt oameni care au grija de sufletele parasite, e asa de simplu sa sterilizezi/castrezi animalul care il ai in curte dar asta e o cu totul alta discutie si nu isi are locul aici. Eu fac parte ca membru si voluntar in cadrul unei asocitatii de protectie a animalelor de aici sisunt si acum foarte prezenta la adapost sa ajut la catei chiar daca am fost retrogadata la grupa mica din cauza burtii.
Cat despre boli si altele care le pot tramsmite se rezolva super usor cu o baita buna si o pastila de deparazitare.Iar cutzu care vine la tine o sa fie oricum mult prea speriat si in loc nou ca sa stea la gigiuleala sau alte tandreturi.
Chiar si noi am intrebat atat medicul meu cat si veterinarul daca e nevoie de ceva analize suplimentare pentru catelul Tomas, au spus ca nu e nevoie mai ales ca e la zi cu tot ce trebuie, precizarea a fost daca aveam si pisica, atunci unii veterinari recomanda un set de analize pentru toxoplasmoza. Dar si asa e mult mai usor sa o contactam din carne care nu a fost gattia suficient sau legume si fructe care nu sunt spalate bine. Pentru asta medicul meu mi-a recomandat o solutie speciala pentru curatat legume si fructe.

Si cum eu imi programasem un weekend plin de lene si stat cu burta in sus, uite ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, maine e "parcata" la noi bunica sotului plus surorile lui, 2 bucati, adolescente plus verisorul, plus catelul, deci 7 oameni si 2 catei. Bine ca socrela trimite papica la caserola eu nu mai trebuie decat sa mesteresc chestiuni minore.

Hai ca m-am intins ca o placinta, pupicei multi

20 cu

Mergi la inceput