Bobocei de sept-oct 2012 (11)
Raspunsuri - Pagina 10
anne`mary spune:
Lalu ma bucur pt voi . La cine ai facut eco?
Noi am intrat in sapt 17. M-am interesat despre vaccinul din luna a 7a care este intradevar antitetanos-ul. Se face in 2 reprize si te protejeaza de infectiile intraspitalicesti. Sunt insa f multi medici care considera ca era util pe vremea cand femeia nastea pe camp in conditii insalubre dar acum, cu spitale, echipament steril nu mai prezinta o necesitate. Sa vad ce spune si gineco dar eu am sa insist sa nu-l fac.
+ 16 Tudor si Stefan
Elfica spune:
Si eu sunt anti vaccinuri, fapt pentru care le-am facut doar pe cele obligatorii. Tzuki: tu cum ai procedat, tinand cont ca zici ca esti anti, dar ai si doi copii, iar cand unul s-a dus la gradi, riscai sa ia si cel mic diverse... ai facut si vreun optional si daca da, pe care?
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
16 +
mlhaela spune:
Ma linisteste faptul ca nu toate va simtit bebeii la varste apropiate; cred ca la mine e si nerabdarea :). Macar pana acuma aveam greturi puternice si stiam de unde provin, acum ca nu le mai am nu mai am nici un semn de la bebe, in afara burticii care deja se vede incat niste copilasi de la scoala m-au intrebat daca astept un copilas (e drept ca si eu port bluze mulate ca sunt tare mandra de burtica ce-o am). A fost chiar emotionant :).
Lalu, ala e profilul baietelului tau? Vad bine urechiusa si o manuta bagata in gurita sau e doar imaginatia mea? Sa-ti traiasca si sa fie sanatos!
La ce varsta e recomandata morfologia de trimestru 2 si ce masuratori se fac acolo? Va intreb pentru ca eu merg la stat la medic, dar morfologiile le fac la privat pentru ca au eco mai performante.
Pupici si o zi buna.
mlhaela spune:
Apropo, tot am vrut sa intreb: era o mamica cu tripleti, nu mai stiu care era. Anne, erai tu cumva si fiind mica sarcina a vazut medicul tripleti in loc de gemeni? Oricum, cred ca esti tare binecuvantata si cu gemeni, chiar daca va fi mai greu cu cresterea lor, bucuria si satisfactiile sunt duble :).
madaiulia spune:
Buna burticute!
Nu am mai scris de mult, ma tot chinui sa ajung la zi cu cititul si imi pierd energia pentru scris la final.
Felicitari celor care au primit vesti bune si au aflat culoarea carucioarelor.
Si noi avem inca un carut albastru, motiv de mare bucurie pentru fratiorul din dotare.
V-am citit cu interes discutiile despre alaptat si co-sleeping sau nu. Foarte interesante si igur le vom relua la momentul potrivit.
Eu sunt tare nehotarata unde sa doarma bebe dupa ce apare pe lume.
Andrei a dormit cu noi in camera pana acum, mai in patul lui, mai in al nostru, dupa preferinte.
Acum urmeaza sa ne mutam (sper sa reusim inainte sa vina bb) si o sa avem sigur o camera la dispozitie pentru cei mici. Dar imi e tare greu sa hotarasc.
Nu vreau sa-l lasam pe Andrei singur in camera lui si noi cu bb in camera noastra. Ar fi ca si cum l-am inlocui cu cel mic si nu e asta ideea.
Nici Andrei cu tati si eu cu bb impartiti pe camere nu-mi suna bine. Amandoi copiii iar imi e frica sa-i las.
Mamicile cu bb2 sau 3 la purtator cu procedeaza?
Cred ca ajungem pana la urma sa dormim toti 4 in aceeasi camera.
Am schimbat si eu medicul in aceast rastimp. De fapt nu am hotarat inca sigur la cine o sa merg, stiu sigur ca nu o sa mai merg la cine am mers pana acum. M-a tot strsat cu col scurtat si amenintare de avort de pe la 9 saptamani. Feelingul meu era ca e totul ok, asa ca am mers la cineva in Bucuresti si e totul in regula.
Acum nu stiu unde o sa nasc, la noi sau in Bucuresti?
Stiti cumva la Cantacuzino in ce sistem e maternitatea? Bebeii stau cu mamele in salon in sistem rooming-in sau singurei? Mie nu-mi place a doua varinata, il vreau pe bebe langa mine inca din primele minute daca se poate.
Termin de citit si sper sa fiu mai activa de acum inainte.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007 si 19+ cu
anne`mary spune:
Mihaela, morfo in trim 2 se face intre sapt 20-24. Se masoara fiecare oscior al bebelului si se urmaresc organele interne. de asemenea se urmaresc IRR-urile (indici de rezistenta ale arterelor din cordon dar si artere urinare (aici nu sunt 100% sigura) care ar putea detecta o problema prezenta/viitoare. In cazul meu IRR-urile sunt f importante pentru ca bbii se pot incomoda reciproc (isi pot obstructiona circulatia la nivelul cordonului)
Eu am avut pana in sapt a10a tripleti dar unul dinre ei s-a oprit in evolutie. Problema este ca organismul meu nu-l elimina pentru ca primeste semnale de la fetii in viata ca totul decurge normal. Asta vine cu riscurile ei, dar noi suntem optimisti ca nu vor fi probleme din cauza embrionului oprit in evolutie.
+ 16 Tudor si Stefan
_Irene_ spune:
Si eu cred ca l-am simtit pe bb sapt trecuta, a fost o senzatie ca de valuri, doar ca miscarea era prea sus dupa parerea mea, asa ca am oarece rezerve daca a fost bb sau nu; si a durat cam o ora, dar de atunci n-am mai avut deloc senzatia respectiva, insa nici pana atunci n-am mai simtit niciodata ceva asemanator.
Abia astept si eu sa il simt pe bb cum misca si sa ma lamuresc daca a fost tot el cel care a "facut valuri" saptamana trecuta.
Intre timp am mai reusit sa pun inca 1 kg pe mine, asa ca incet incet incep sa recuperez; parca si sanii mi-au mai crescut putin si burtica. O sa arat si eu in curand a graviduta.
Pup toate burticile
15+
mlhaela spune:
Oh, Anne, imi pare rau pentru cel de-al treilea bebelas. Si e posibil sa-l elimini odata cu placenta la nastere sau trebuie facut ceva pana atunci?
lalu85 spune:
mihaela, da este profilul baietelului meu manuta nu o tine in gurita, este chestia aia rotunda si mai ciudata care se vede in dreapta capului cum te uiti la poza. Asta este singura in care se vede binisor pt era agitat si nu a reusit sa prinda alta mai buna. Doctora care mi-a facut ecografia se numeste Magda Petrache. Am facut programarea la ea pt k acolo ma trimis doctora mea.
lalu85 24+ cu
anne`mary spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mlhaela Oh, Anne, imi pare rau pentru cel de-al treilea bebelas. Si e posibil sa-l elimini odata cu placenta la nastere sau trebuie facut ceva pana atunci? |
Dr a zis ca il scoate la nastere dar alte detalii nu am discutat. Eu am sa merg pe cezariana si nu stiu exact ce se intampla cu placenta in situatia asta.
Noi nu suntem afectati foarte tare pt ca luasem decizia de a avea 2 caci atat ne permitem sa cretem in conditii bune. Noi nu mergem pe principiul "unde cresc 2, creste si al 3=lea", noi am vvrut atati copii cat sa ne permitem fizic, psihic si financiar. De aceea am luat foc cand d%&^*&*cii de la Biogenesis mi-au implantat 4 embrioni caci ma gandeam ce ma fac daca se lipesc toti 4...si chiar s-au lipit toti doar ca primul s-a oprit in evolutie pe la 5 saptamani si s-a absorbit. Dar au trecut toate si acum privim spre viitor.
+ 16 Tudor si Stefan