Piersicute de iulie august (32)
Raspunsuri - Pagina 21
adarev spune:
Ali, cand faci anticorpii?eu am sa-i fac saptamana viitoare. Sunt lesinata de frica.Oricum, doctorul mi-a spus ca daca ar fi aprut se vedea la ecograf ca era bebelusul cu multa apa si umflat. Biribu spune si tu ceva de anticorpii astia de la Rh negativ.
Ada
muraturica spune:
Buna dimineata si multumesc de cafea.
Aseara nu am mai intrat ca m-a durut rau si spatele si burtica. Intr-un final m-a lasat cand m-am pus in pat dar am fost super frustrata si necajita ca nu am putut face nimic. Se pare ca statul pe scaun la birou imi declansaza toate durerile. Cand sunt acasa si pot sa ma fatai de pe scaun pe canapea si sa ma plimb imi e muuuult mai bine.
V-am citit in dimineata asta ...sa vedem ce imi amintesc sa raspun.
Dana, Biribu, ati daramat o teorie. Eu aveam probleme cu retentia de apa dinainte de sarcina si din totdeauna am mancat foarte putin sarat. Nu o sa incep sa pun mai multa sare ca nu imi place fiind de mult obisnuita altfel, dar macar nu ma mai stresez ca aia putina pe care o pap ma face sa ma simt mai rau.
Frumos ca vreti sa va intalniti in Bucuresti. Sper sa gasiti o modalitate convenabila pt toate.
Ali, fa-ti curaj sa mergi la aqua gym sau macar la piscina pur si simplu. E minunat. Si eu m-am tot invartit in jurul cozii si cand m-am vazut in apa mi-a parut rau ca nu m-am dus mai repede.
Aruba, ma bucur ca ai rezolvat cu pedichiura.
Bea, nu te stresa.
Trimit acum sa nu se piarda si mai revin daca pot.
Fluer, nu am uitat de poze. Incerc sa rezolv azi sau maine.
21+
ARUBA spune:
Fetelor, pe mine ma amuza comparatiile astea intre mentalitati si sisteme sanitare. Sincer nu inteleg de ce ar trebui sa ma intereseze pe mine cum aleg altii sa isi cresca bebeii, cat de mult ii expun la frig/cald sau alte lucruri de genul asta. E o polemica inutila, in care clar nu exista raspunsuri corecte si raspunsuri gresite, decat daca le raportam la propriile convingeri, care se bazeaza pe lucruri subiective gen experiente personale.
Pe de alta parte, la fel si cu sistemul sanitar. Mereu trebuie sa ne uitam peste gard la vecini, si MEREU sa invidiem ce se intampla acolo. Daca de exemplu in occident (unde oricum sistemul medical se bazeaza pe asigurari, nu pe contributii ca la noi) doctorii sunt obisnuiti sa ceara mai putine ecografii sau analize, pt ca sa fim seriosi, acolo si spitalele sunt institutii care functioneaza pe principii economice, asta nu inseamna ca aia e calea cea dreapta si ca ce se intampla in Ro e de cacao. Am o cunostinta care locuieste in Olanda si saraca a avut o veste proasta la o ecografie, insa nici vorba sa i se permita sa o repete. De ce? pt ca nu ii deconteaza asigurarea sa ceara o a doua opinie. La fel cand a avut copilul bolnav, i s-a spus clar ca a doua consultatie nu este decontata, si ca acolo se merge strict pe parerea unui medic, cel de care apartii. Punct. Ca e bine sau nu, asta e si trebuie sa accepte.
Eu una sunt sincer mult mai incantata de sistemul privat de la noi, unde daca vreau ma duc si la 100 de medici, contra cost, evident, dar tarifele sunt ft rezonabile fata de afara, si cer 100 de pareri. O fac pt linistea mea, pt ca sunt genul de om care niciodata nu are incredere intr-un singur medic si in parerea lui, oricat de bine pregatit ar fi. Sunt multumita ca aici am posibilitatea asta, nu mi-ar placea sa mi se spuna sec ca nu pot sa imi duc copilul bolnav si la un al doilea medic.
27+