FIV in Ungaria 161

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madalina_gh spune:

Cu trimiterea de la medicul de familie nu am platit nimic la fundeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pety1981 spune:

Multumesc Madalina...Tocmai am primit rezultatele la MTHFR...amandoua mutatiile heterozigote....nu-mi vine sa cred...sunt devastata.Maine o sa ma adun si o sa vad ce fac in privinta celorlalte analize legate de trombofilie.seara buna!!!

sarcina oprita din evolutie la 5 saptamani
urmeaza FIV in toamna cu Dr Zadori

Mergi la inceput

pety nu trebuie sa disperi iti va da aspenter inainte de sarcina apoi clexane pe tot parcursul sarcini, exista solutii, daca sunt heterozigote nu este asa grav, din cate mi-a zis medicul ginecolog nu hematologul.
Mutatiile provoaca in general avort spontan in primele saptamani de sarcina daca nu sunt controlate.
Anticuagulantul lupic cum este?
Exista solutii, deci mult succes si fruntea sus

Mergi la inceput

pety daca mergi la dna Uscatescu trebuie sa ai un dosar cu toate analizele de sange, hormonale, ca le cere si sa fie in dosar verde sau rosu, astea sunt pretentiile dansei cel putin asa mi-a zis asistenta sa am la urmatoarea intalnire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norma36 spune:

@ pety1981
Imi pare sincer rau pt tine, stiu prin ce treci....nu am pierdut nici o sarcina dar vezi din semnatura mea prin cate FIV_uri esuate am trecut (si inseminarile artificiale nici nu le-am mai trecut).
Ceea ce pot sa iti spun este ca eu oarecum am rasuflat usurata cand inainte de ultimul FIV am descoperit mutatiile - eu am gandit asa: in sfarsit cineva mi-a gasit ceva, pt ca pana acuma nimeni nu avea nici o explicatie la nereusitele mele. Mai mult, m-a linistit f tare geneticianul la care am fost si care mi-a dat in cele 3 luni de pauza pana la FIV tratament cu aspenter. Mi-a zis f sigura pe ea (poate a exagerat) ca are f multe paciente care dupa ce si-au descoperit mutatiile si au luat 3 luni aspenter, au reusit la urmator FIV; acum sper ca nu sar pe mine toate fetele de pe forum sa imi spuna ca si ele au trecut prin asta si lor nu le-a reusit; eu relatez doar conversatia cu ea care mi-a dat speranta din nou si intamplator sau nu am reusit.
E f adevarat ca la ultimul FIV au fost 4 schimbari majore fata de cele 3 FIV-uri anterioare; le-am mai scris dar le mai repet:

- am luat 3 luni aspenter pt mutatii
- am luat 3 luni arefam (la indicatia ginecologului pt imbunatatirea endometrului)
- am facut 3 perfuzii recomandate de medicul cu care am facut FIV-ul
- asa a vrut Dumnezeu sa reusesc acuma.

Mult succes.

18+
_
3 FIV-uri si un FET in Debrecen cu dl doctor Bodnar nereusite, FIV 4 reusit in ianuarie 2012 tot la Debrecen, cu dl Bodnar - Doamne ajuta in continuare !
MTHFR C677T in forma heterozigota, mutatia factor XIII Val34Leu heterozigot, tiroidita hashimoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

norma imi pare bine sa te vad , sarcina usoara in continuare , ne prinde bine cate o relatare victorioasa .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gretta spune:

pety: Imi pare sincer rau. Nu-mi vine sa cred..... Nu stiu ce as putea sa-ti spun ca sa-ti aline durerea.
Olimp: Ma bucur ca te simti bine si mai ai un pic de rabdare si .....ptr ....
imi:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

norma, ai uitat clexane-ul inceput de la punctie, in loc de ET

fetelor, imi dau seama ca n-are rost sa ma lupt cu idei incetatenite de mult timp pe forum, dar, odata macar, tot mai zic:
MTHFR nu se trateaza cu heparina, indiferent de forma hetero sau homozigota sau daca mutatia apare intr-o sg alela, sau in ambele..MTHFR este incapacitatea organismului de a metaboliza acidul folic (B9), explicat simplist, in termeni laici tratamentul "minune" este suplimentarea de acid folic (gen Acifol, Metafolin, etc); in mod normal, se recomanda testarea Homocisteinei;
clexane (heparina microdozata) se prescrie, de exemplu:
- in caz de mutatii care pot afecta procesul de coagulare, ducand la hipercoagulabilitate (Factor V Leiden, Mutatia Protrombinica (Fact II), uneori in caz de PAI I homozigot, Factor XIII sau acestea cumulate, proteina C sau S in afara limitelor de interval, etc)
- in caz de 3 fivuri (sau mai mult) nereusite, ce pp esec de implantare, in combinatie cu aspirina si prednison
- in caz de episoade trombotice in familie (AVC, TVP, HTA, etc)
- in Romania, pentru ca din moda a devenit isterie si nimeni nu ia in serios efectele secundare, deci functioneaza perfect spiritul de turma
cert e ca, se poate administra heparina din multiple cauze, dar, in niciun caz pentru a contracara in vreun fel efectul mutatiilor genei MTHFR (metilentetrahidrofolat reductaza), care, repet, se manifesta prin imposibilitatea organismului de a metaboliza acidul folic (adica, vitamina B9(!))
aspirina microdozata (baby-aspirin, thrombo-ass, aspenter de 75 sau 100mg) , este mereu benefica in caz de fiv, doarece, ca si antiagregant, anihileaza, prin fluidizarea sangelui, efectul coagulant, creat de cresterea nivelului de estrogen in sange, in urma stimularii hormonale agresive..
noapte buna, va doresc

to be continued..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eni0301 spune:

buna seara fetelor
Pety...imi pare nespus de raucuvintele sunt de prisos...poate la toamna o sa incercam iarasi cam in aceeasi periada...eu inca nu am avut puterea sa-l sun pe Zadori...
Olimp...iti doresc sa fie la control totul bine si sa ai si tu cat mai repede bebe
Hamza...muuult succes si beta mareee sa ai:)
Madalina..multumesc mult pt informatiile referitoare la analizele de trombofilie...si eu vreau sa le fac ,dar nu stiam de unde sa incep,mi-ai fost de mare ajutor
eu luni incep lucrul..deja mi-e groaza(deja mi-am imaginat ca o sa stau aproape 3 ani acasa)ai mi-e greu sa reincep.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eni0301 spune:

Norma...ma bucur pentru reusita ta,si sarcina usoara pana la termen

Mergi la inceput