Ajutor!!!
Buna seara! Ma confrunt si eu cu o problema:Vladut, baietelul meu are 9 luni si tocmai ne-am pricopsit cu diaree acuta. am stat in spital 4 zile, si acum suntem acasa cu regim alimentar si lapte antidiareic. sunt foarte speriata ca nu-i mai trece. Cam cate zile dureaza pana face caca normal??? nu mai face zeama, s-a mai inchegat dar tot face de 6-7 ori pe zi si are crampe saracutul ca la colici. e cazul sa merg iar la spital sau trebuie doar sa am rabdare ca simt ca o iau razna!!! Va multumesc din suflet!!!
Raspunsuri
oanap85 spune:
nu inteleg,ti-a dat drumul acasa desi copilul continua sa faca diaree?
ce pot sa-ti spun,in cateva zile cu regim si tratament ar trebui sa-si revina
ce ii dai inafara de regim alimentar?
brobiotic?ceva medicamente?mie de ex imi dadeau erceforil daca era de la un microb ,sau furazolidon in spital,+smecta,ceai de menta,morcov,orez(mucilagiu)hidrasec,solutie de aia de hidratare(gesol)
e periculos sa stai cu diareea prea mult,se dezhidrateaza..
multe lichide sa bea,laptele asta de care spui nu stiu ca nu i-am dat niciodata,eu cand au diaree scot laptele de tot(asta daca nu a
alaptez)si ii tin doar pe regim
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
oanap85 spune:
dar nu am inteles de cate zile are diaree?
si ca sa-ti raspund la intrebare:da ar fi cazul sa mergi la spital daca scaunele sunt moi,apoase si mai ales daca are mai multe zile de cand este asa
multa sanatate
dinu_daniela spune:
asta e a sasea zi si cred ca este bie pentru ca nu a mai facut caca de aseara de la ora 21.00 si acum este aproape ora 15.00. Dumnezeuleee, ce frica am mai tras. Sper sa fie bine acum. Va multumesc mult!!! A facut ampicilina in spital din 6 in 6 ore, a facut si o perfuzie si a luat furazolidon. deshidratat nu este pentru ca el de baut bea saracutul si lapte si ceai, si papa supica si banane cu biscuiti. Ce altceva le mai dadeati de mancare cand aveau diaree? Va pup!!!
CorinaDani spune:
supica de morcov e buna pentru regimul diareic. poti sa ii dai si smecta, e din praf de roscove. mai exista la nestle cereale "burtica fericita", sunt tot pe baza de roscove, special facute pentru regimul dupa boala diareica.
orez fiert. ceai de menta. mar copt. paine prajita.
fara lactate, fructe (exceptie banana), zahar sau alimente dulci.
cat ai stat internata, nu au facut analize la kk (coprocultura) ? cei de la spital nu au reusit sa determine ce microb a avut micutul tau ?
Mada spune:
In orice caz fara lapte, regimul se tine fara lactate care fermenteaza groaznic, mai ales in bolile diareice.
Lapte fara lactoza, da.
Imi aduc aminte ca Ilinca a facut pe 11 luni o enterocolita urata si desi alaptam, ii dadeam lapte praf fara lactoza facut cu zeama de la mucilagiul de orez, plus regim, fara fructe crude, nici macar banana.
Orez cu morcov si cereale de orez facute cu apa, in primele zile (2,3), piure de morcov la pranz gol.
Incet, incet daca copilul e mai bine, introduci un fir de carne de pui, apoi cate o leguma in fiecare zi si urmaresti scaunul copilului.
Regimul ca sa fie totul ok se tine cam 2 saptamani, spre sf celor 2 saptamani ar cam trebui sa manance normal.
A si budinca de paste cu branza de vaci, dar mai asteapta pt care are ou.
Nu iaurt, inca, nu fructe, fara cartof(fermenteaza si da colici oricum , mai usor decat altele)
Optiuni multe nu ai la acest regim dar tine-l strict,pentru ca, de regula dupa episoadele astea diareice multiiiii copii dupa 2,3 zile dupa ce sunt bine fac o recadere, tocmai pt ca nu li se mai tine regimul cum trebuie
Hidratat putin cate putin, nu ii da sa bea mult o data, smecta, furazolidon, dupa schema data de dr.
Sanatate si refacere rapida
Ilinca si Rares
oanap85 spune:
chiar acum ne confruntam si noi cu diareea iar:(,a avut cel mare si a luat si Anastasia
ii dau jumate de frurazolidon si cate jumatate pliculet de smecta 2 ori pe zi
orez fiert si ii pasez morcovul fiert in el ca altfel a mea nu mananca morcovul
ceai de menta si in el pun pliculete de hidrasec,cate 2 pe zi
le mai dau si pliculete de alea de electriliti de la humana dar totusi nu e asa de bun cum e solutia aia care o au in spital de hidratare care e buna si ptr febra..
+iaurt,mar,branza calcica sau scoapta,gris si cereale care nu au lapte in compozitie,
incerc sa le dau ce mananca si ei ,fetita mai ales e atat de mofturoasa of,of,sanul e prioritate ptr ea
si alaptez chiar daca are diaree dar incerc sa nu manac eu ceva ce ar putea-o strica pe ea la burta
si biotics,f important probioticul cand are diaree,reface flora intestinala
lucillegrl spune:
Noi am stat 2 saptamani in spital cu diaree ... dar la noi au fost alte probleme. facea cu sange si mucus. Eu ii dadeam hidrasec pt hidratare, protectis pt burtica, laptele fara lactoza il faceam cu mucilagiu de orez ....