BB face mofturi la mancarica
Buna fetelor! Am o fetita de 3 luni pe care o cheama Denisa si am probleme cu ea la mancare ( folosesc formula )deja incepe cu mofturi, cand nu vrea sa pape scuipa lapticu, isi tine gurita inchisa si rade sau se face ca plange. Ce pot sa fac cu ea? A si am incercat sa schimb si lapticu, drept ii ca atunci cand i fomica papa cate 150 ml dar cel putin o data la 4-5 zile trebuie sa faca moftulete. Doctorita mi-a zis sa o fortez pt ca in ultima luna a luat doar 450 de grame si s-a lungit cu 4 cm.
Raspunsuri
Ilinca_M. spune:
Da' ce fereasca Dumnezeu de doctor e ala care da solutia "sa fortezi" bebelusul de 3 luni?! Cum sa fortezi un bebelus sa bea lapte? Ea ti-a explicat ce ar insemna asta? Sa-i infigi biberonul in gura si sa n-o lasi pana nu inghite? Doamne fereste, se poate si sufoca/ ineca, mai stiu eu ce, sa nu mai zicem ca poate capata fobie de mancare...
Sau o fi vrut sa spuna "sa insisti"?...Nici asta nu suna prea grozav dar "a fortza" alaturat unui bebe de 3 luni...mi se pare...
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
theo_2004 spune:
Ma intreb daca nu este un subiect/topic "la misto" ...
Mi se pare atat de aiurea incat mi-e greu sa cred ca e real. O persoana care are acces la internet sa spuna despre propriul copil (de 3 luni care a luat in greutate 450 gr si a crescut 4 cm intr-o luna) ca face mofturi/moftulete la mancare (lapte praf) la 4-5 zile ... si ca trebuie fortata sa pape ...
pisi-pis spune:
Ca sa nu mai spunem si ca bebelusul isi rade in sinea lui, inchide gurita, si se face ca plange.
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza
mami_stefi spune:
Deci chestia cu medicul ... ala nu cred ca e medic !
cum sa fortezi o mana de om sa manance ???!!!
doar nu suntem la abator.
iar tu stai linistita! nu faci " concurenta " cu nimeni. fiecare copil are propriul sau mod de dezvoltare.
poate intervalul de timp dintre mese e prea mic dar in nici un caz nu trebuie sa fortezi copilul sa inghita lapticul.cand ii e foame o sa manance.
atata timp cat e bine,sanatoasa si totusi mananca(ca nu mananca cum ai vrea tu sau medicul asta e alta mancare de peste)e totul ok.
Sa fii om e lucru mare!
Ilinca_M. spune:
Pe aia cu "se face ca plange" nici n-o observasem! E prima oara cand aud asa ceva...oare cum "se face ca plange" un bebelus de 3 luni?! Si inca n-a luat Oscarul?
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cobra-denisa Buna fetelor! Am o fetita de 3 luni pe care o cheama Denisa si am probleme cu ea la mancare ( folosesc formula )deja incepe cu mofturi, cand nu vrea sa pape scuipa lapticu, isi tine gurita inchisa si rade sau se face ca plange. Ce pot sa fac cu ea? A si am incercat sa schimb si lapticu, drept ii ca atunci cand i fomica papa cate 150 ml dar cel putin o data la 4-5 zile trebuie sa faca moftulete. Doctorita mi-a zis sa o fortez pt ca in ultima luna a luat doar 450 de grame si s-a lungit cu 4 cm. |
Stai linistita, ca asta e doar inceputul! Glumesc!
Nu trebuie sa schimbi laptele doar pentru asta, copii mai fac mofturi la mancare. Nu sunt niste robotei programati sa manance si sa doarma dupa program. N-o forta. Schimbi LP cand nu creste sau scade in greutate.
Alexandra Maria
14.12.2007
andieelen spune:
Poate face mofturi la biberon! Eu l-am alaptat pe Codrut vreo doua saptamani, dar din cauza ca ii era lene sa traga si adormea nemancat si se trezea din ora in ora am inceput sa ma mulg cu pompa si sa ii dau cu biberonul. (Foloseam biberoane de la babynova cu tetina din latex). Toate bune si frumoase vreo luna de zile cand a inceput sa scoata biberonul afara cu limbuta sau sa isi inclesteze maxilarul cand incercam sa i-l dau.
Am schimbat cu biberoane cu unele de la tommee tippee care imita textura sanului.
Din nou toate bune si frumoase vreo luna pana cand s-a prins bebe al meu ca aia nu e tzitzika si iar o scotea afara.
Acum, de la atata muls mi s-au deschis canalele de pot sa ii fac dus cu laptic asa ca nu ne mai complicam si papam la tzitzi.
CorinaDani spune:
poate ii dai prea des sa pape. sau e prea fierbinte laptele. sau tetina are gaura mare si laptele vine prea mult dintr-odata.
sau, e posibil sa refuze uneori lapticul ca urmare a vaccinului de la 2 luni. multe mamici au observat ca, dupa acest vaccin, pofta de mancare a bb-lusilor a scazut pentru o anumita perioada.
oanap85 spune:
cobra-denisa daca esti la primul copil e normal sa-ti faci griji si sa te panichezi si sa-ti pui n intrebari si e f bine ca intrebi(nu la misto nu?:))
cele mai bune raspunsuri sunt propria experienta,experientele altor mamici si sfaturile medicilor pt ca nu e totul" ca la carte"
atat timp cat bb mananca e bine,mie mi se pare ca mananca f bine,a mea cred ca manca 50 ml o data la varsta asta
daca nu mai vrea sa pape inseamna ca s-a saturat,uneori mananca mai mult alteori mai putin,daca refuza inseamna ca poate o fortezi
deci las-o sa pape cat vrea atat timp cat ia in greutate,dupa ce vei incepe diversificarea va lua mai bine
crestere usoara
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).