Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (8)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns almy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bubulina42

ba mai scrie, ca eu ca si Popi mi-am imprimat toate sfaturile astea, ca nu mai am eu timp sa scotocesc prin ele cand are sa fie momentul X, asa ca de ce sa nu ii fac acum lui bebe un caiet cu "ce-ti trebuie", din care tati o sa citeasca de zor:), ca sa fie pregatit hi hi, deja i-am spus ca va urmaresc cu sufletul la gura azi, pe mamicile care au, deja, experienta unui bebe.(sau 2)..

Almy, daca dai peste ceva din chestiunile pe care le cauti (vb de baby cook,easy bath..etc), spune si la fata, sa caute si ea.O sa ma uit si eu, insa zilele astea iar ajung dupa 22.30 home, asa ca nici o sansa, pana in we, sa scotocesc pe oferte Mtl.

10 sapt +

Ai deja PM unde gasesti Babycook in Canada, cu pret cu si fara taxe Cel mai ieftin pe care l-am gasit online

Alma 11+, mami de Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silviad spune:

Cum sa ne plictisim? De-aia suntem pe forum ca sa comunicam cu alte mamici. Sigur ca schimbul de idei este benefic, atat pentru cei care posteaza cat si pentru cei care citesc.
Chiar si atunci cand ideile nu sunt comune, sau mai ales atunci. Din mai multe pareri fiecare poate alege sa fie in acord cu una sau cu alta, in baza reflectiei personale. Diferenta de opinii este doar dovada a faptului ca suntem diferiti. Ce-ar mai fi sa fim identici, sa gandim si sa reactionam la fel. E foarte corect sa credem in ideile noastre si sa le sustinem si mai important sa acceptam cand altii au pareri mai bune decat ale nostre, sau paote mai bine documentate. Altfel, uneori o experienta pozitiva pentru cineva poate sa nu aiba acelasi efect pentru altcineva, aflat intr-un alt context.

Silvia 12+ mami de Petri 6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

mai adaug ceva totusi..NU exista lapte mama care sa nu fie bun...NU exista lapte de mama prea apos sau prea gras....NU exista "lapte stricat" in san..am auzit-o si pe asta ca e "branzit" , asa i-au spus niste rude unei mamici cand vomita copilul ..copilul la inceput suge doar cateva picaturi de colostru, ganditi-va si voi cam cat e stomacul unui nou-nascut...deci NU exista, "nu ai lapte de ajuns"...

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui douradoudou

mai adaug ceva totusi..NU exista lapte mama care sa nu fie bun...NU exista lapte de mama prea apos sau prea gras....NU exista "lapte stricat" in san..am auzit-o si pe asta ca e "branzit" , asa i-au spus niste rude unei mamici cand vomita copilul ..copilul la inceput suge doar cateva picaturi de colostru, ganditi-va si voi cam cat e stomacul unui nou-nascut...deci NU exista, "nu ai lapte de ajuns"...

Sau daca vedeau laptele de la inceput care-i mai apos, ca sa potoleasca setea, se intampla sa zica: aaa, laptele asta e apa chioara! Am auzit mamici care au renuntat la alaptat din cauza asta. Dar e gresit, ca laptele are consistenta diferita in timpul suptului! Si e special "facut" pentru nevoile bebeului. Calitativ si cantitativ.

Mergi la inceput

Si eu am auzit persoana care a zis ca s-a dus sa faca analiza laptelui ca nu ii mai tine de foame copilului. Intre timp insa ii daduse lapte praf. Probabil ca era mai gustos, sau poate mai comod de supt din biberon si copilul incepuse sa-l refuze pe al mamei. In niciun caz pentru ca nu ii mai tinea de foame.

Nu pot uita o faza pe care v-o povestesc si voua: Petri sugea cu mare pofta si in mare viteza. Cand si cand mai facea cate o pauza sa respire sau sa se odihneasca si atunci laptele tasnea din san si il stropea pe fata. Am si poza ne amuza pe toti cand o vedem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

Citat:
citat din mesajul lui silviad

Si eu am auzit persoana care a zis ca s-a dus sa faca analiza laptelui ca nu ii mai tine de foame copilului. Intre timp insa ii daduse lapte praf. Probabil ca era mai gustos, sau poate mai comod de supt din biberon si copilul incepuse sa-l refuze pe al mamei. In niciun caz pentru ca nu ii mai tinea de foame.

Nu pot uita o faza pe care v-o povestesc si voua: Petri sugea cu mare pofta si in mare viteza. Cand si cand mai facea cate o pauza sa respire sau sa se odihneasca si atunci laptele tasnea din san si il stropea pe fata. Am si poza ne amuza pe toti cand o vedem.

ohooo, si mie imi tasnea si la dus..si cand ma gandeam la bb si ea dormea:)..nu mai zic ca atunci cand alaptam , din celalat san curgea laptele rauri((asta mi s-a intamplat pana tarziu, cam pana aproape de 1 an)..aveam mereu un prosop..tampoane din alea pt san foloseam doar cand eram afara ..transpiram cu ele si oricum de abia faceau fata..plus ca e bine sa lasi sa curga celalat san ca sa nu inhibi productia...nu uitati sa purtati sutene speciale pt alaptat , sau macar sa fie unele mai legere dar care sa sustina bine sanul..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

subscriu, la chestiunea asta cu "sfatuitorii", care cresc ca din apa, cand e vorba numai sa dea din gura..
Cumnata mea era sa piarda laptele, ca in spital asistentele i-au zis exact ce spuneau si fetele, e laptele prea apos, nu e bun sa i-l dai copilui, saraca...bine ca nu le-a ascultat,dupa doua zile innebunise,sanii erau super grei si durerosi, s-a dus noaptea si i-a dat sa suga, pe furis..Nu erau normale alea in Ro, pe vremea aia..

A supt Alex pana la 1 an juma, bine merci (hm, "NU e bun laptele").
Eu am citit si auzit de milioane de ori, "NI-MIC nu e mai bun si mai hranitor ca laptele de mama pentru un bebe, ca sa creasca mare si sanatos.." si eu sunt pentru alaptat bebele cat vrea el, sper ca minim un an sa pot ramane acasa si sa ii dau papa natural; sa ne ajute Doamne-Doamne sa ajungem bine si sanatoase la termen, cu bebeii la fel si apoi..papa bun pentru ei:)

10 sapt +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Multumesc muuuuult, Almy!!

10 sapt +

Mergi la inceput

Si noi am vazut de-astea prin spital. Eu ma duceam la alptat si copilul meu dormea dus. Iar eu muream de durere. Mi-a trecut prin cap sa ma uit cu atentie si la copilul meu si la ceilalti. Aveau sub caput o seringa cu glucoza din care erau alimentati. Le-am chemat pe asistente si le-am spus ca eu vreau sa alaptez. Mi-au spus ca plange de foame si deranjeaza bebelusii.Apoi le-am spus ca sunt pregatita sa vin la alaptat ori de cate ori e necesar si oricat de des. Astfel le-am convins: ma duceam cam cu 3o minute mai devreme si il gaseam plangand. Si stateam la alaptat pana cand nu mai sugea si adormea. Acasa am rezolvat-o noi.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Bubulina42

subscriu, la chestiunea asta cu "sfatuitorii", care cresc ca din apa, cand e vorba numai sa dea din gura..
Cumnata mea era sa piarda laptele, ca in spital asistentele i-au zis exact ce spuneau si fetele, e laptele prea apos, nu e bun sa i-l dai copilui, saraca...bine ca nu le-a ascultat,dupa doua zile innebunise,sanii erau super grei si durerosi, s-a dus noaptea si i-a dat sa suga, pe furis..Nu erau normale alea in Ro, pe vremea aia..

A supt Alex pana la 1 an juma, bine merci (hm, "NU e bun laptele").

La prima nastere am stat la reanimare 11 ore, ca a fost cezariana. Si cand ne-a dus la salon, unde asteptau deja bebeii, o mamica a vrut probabil sa puna bebeul la san, ca am auzit o sora medicala (cred) urland la ea: da' ce, voi astea cu cezariana credeti ca aveti lapte deja? Corect, nu aveam inca, dar cine "cheama" laptele? Nu bebe? Nu stiam asta pe atunci, dar cand fata mea a incept sa planga, n-am stiut ce altceva sa fac, si ca sa nu ma vada tantea aia, m-am asezat pe un scaunel mic, care e special sa tii piciorul pe el si m-am ascuns dupa chiuveta, ca saloanele aveau un perete din geam si m-ar fi vazut. Mi s-au umplut ochii de lacrimi cand am vazut-o pe fata mea cum a stiut sa apuce sfarcul si sa traga din el, si nu s-a alarmat ca nu iesea nimic inca. Sau iesea colostru, dar nici asta nu stiam pe atunci. E un moment pe care eu n-o sa-l uit niciodata. Asa mandra am fost de ea, si-mi venea sa zic: uite tanti, fata mea cum stie ce sa faca? Dar stateam acolo pitita cu o frica sa nu ma vada, de parca faceam ceva ilegal....Si acum imi vine sa plang cand povestesc la cineva treaba asta.

Ca sa nu spun cum a decurs totul aici, din prima clipa mi l-au dat si mi-au zis: pune-l la san, ca el stie ce sa faca.

Mergi la inceput