CE E DE FACUT?(2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Nu am gasit sindromul Stochkolm, l-am dat ca exemplu.

asa, pur si simplu? sau consideri ca are vreo legatura cu subiectul? daca da, care?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ramiris tu ai cumva vreo perioada de timp de primit bataie care baga femeia in categoria mironsite vs victime?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:

Ramiris tu ai cumva vreo perioada de timp de primit bataie care baga femeia in categoria mironsite vs victime?

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Xio, eu am incercat sa-mi clarific niste nelamuriri.
N-am categorisit pe nimeni, da' vad ca nu te lasi de pasiuna pentru dramatizat la extrem. Daca tii neaparat sa polemizezi cu cineva cauta si tu alt partener de discutie ca eu n-am dispozitia necesara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlackCat4evR spune:

Eu una n-o sa inteleg niciodata de ce isi fac femeile una ca asta!

Adica se umple de o mare de "mila" de la cei care o cunosc, acasa taieste un calvar, si totul pentru ce? ca sa nu-l "lase cu nenorocita aia"? Nu se merita!!! Nici o casa din lume, nici o casnicie din lume! Daca omu' nu o mai vrea, NU are ce face.

Nu ii face el nimic, ea si-o face cu mana ei! Din primul moment cand mandretea ei de barbat s-a facut de bafta afisandu-se cu "aia" trebuia sa incheie socotelile cu el!

Singurul lucru demn care i-a mai ramas ar fi sa incheie o data tot chinul!
In pielea goala nu are cum sa-l lase! Nu lasi pe cineva in pielea goala pentru ca s-a indragostit de altcineva! Sau s-a combinat cu altcineva! Pur si simplu daca nu te mai vrea pe tine, il lasi sa traiasca cu aceea pe care o vrea. Daca va regreta candva, cu atat mai bine, daca nu, ei bine, asta e! Iar copii ce sa faca? Una este ce au facut cele doua surori, l-au confruntat pe tata si l-au pus SA ALEAGA, si alta e ce vrea doamna asta, auzi, sa-si bage mintile in cap si sa-si uite de cotzoharla! Hai sa fim seriosi! Nu poti sili pe cineva sa te iubeasca, din pacate. Dar sa te complaci in umilinta asta e sub-uman dupa parerea mea! Asa ca eu cred ca "biata doamna C" ar trebui sa-si vada de viata si sa-l lase si pe el sa faca la fel!

Poate iesi invingatoare din toata situatia asta daca alege sa renunte la a-l forta pe omul ala s-o iubeasca! Asta nu se poate impune!

Si pentru ca o data cu rosiile pentru postarea mea vor aparea si opiniile cum ca eu sunt "amanta", va lamuresc dintr-un inceput ca nu sunt, sunt doar o sotie care constientizeaza ca, uneori, marea dragoste nu dureaza o viata, si care refuza sa-si lase fericirea sa depinda de alcineva sau altceva decat propria ei persoana!

Mergi la inceput

Am vazut cu cateva pagini in urma ca mai sunt pareri similare cu a mea, asa ca s-ar putea sa nu cada foarte multe rosii.

As vrea sa mai completez cu ceva, din cauza meseriei, eu ma invart intre barbati, cu care am relatii de prietenie suficient de apropiate pentru a le cunoaste vietile personale...

Ei bine, din cate am constatat, exista 3 mari categorii de barbati.

Primii, care ies de altfel din discutia de fata, sunt cei nesimtiti, care inseala cu tot ce poarta fusta, fara consideratie pentru familie. Nu este cazul domnului P.

Altii care au de "sfant" locul familiei, si inseala cu fereala, iar amanta nu are nici o putere dincolo de ora sau orele care ii sunt alocate in program. De obicei este una, sau, ma rog, o relatie mai stabila, mai igienica, fata e secretoasa, nu se da in stamba, isi stie cumva locul... Sotiile acestor barbati sunt pe primul loc, si indiferent ce ar face amanta, asa ramane! Iarasi, nu e cazul domnului P.

A treia (si ultima) categorie este cea a carei descriere seamana cel mai tare cu povestea celor doi... Atata vreau sa va spun, ca, din cate am constatat, sotiile acestora, de obicei sunt niste scorpii, pentru care imaginea de familie din exterior, si imganea lor de femeie, nu seamana deloc cu atmosfera de acasa. Vreau sa va povestesc despre un baiat care, insurat cu doi copii s-a combinat, am zis noi atunci cu o pitzipoanca. Ce i-am mai spart capul, ce i-am mai zis... Toata lumea o caina pe biata sotie si il injura pe el si pe fata asta... Ei bine, la un moment dat, omul mi-a povestit cate ceva despre casnicia lui. Am lasat-o imediat mai moale, dandu-mi seama ca pur si simplu are dreptate! Nevasta-sa era numai cu pisalogeala, cand il vedea incepea sa-l toace, si sa-i strige, si sa-i amarasca zilele! Amanta, il mai si dragalea, il mai si mangaia, il mai si mangaia... Avea si vorbe bune, nu numai reprosuri si certuri... Acum omul s-a insurat cu amanta. Este unul din cuplurile cele mai frumoase pe care le stiu! fata a ramas la fel ca pe vremea cand erau "iliciti", la fel de afectuasa si de indragostita de el...
El nu a simtit niciodata nevoia sa o umileasca, asa cum facea cu fosta... Iar biata nevasta s-a dat in stamba abandonand copii si plecand hai-hui in lume, nu se stie pe unde!

Si ca sa inchei, cunosc un singur baiat ca nu si-a inselat (inca) sotia...

Ce vreau sa subliniez este ca niciodata din afara nu poti sa stii ce se intampla intr-o casnicie. Mie faptul ca acei copii nu vor sa se implice imi da de gandit... Eu cred ca ei cunosc realitatile acelei casnicii mai bine decat o colega de serviciu a mamei lor... hmmmmm, ce ziceti? ar putea fi adevarat?

Mergi la inceput

Ca sa nu mai zic ca mie faze gen "las ca le intoarce Dumnezeu suferintza mea!" numai a inima buna nu-mi seamana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Am scris un roman. Apoi am resetat fiindca mi-am dat seama ca am mai scris acelasi roman tot aici.

Femeia este o victima. Dar spre deosebire de alte victime are posibilitatea sa iasa din situatia in care este. Spre deosebire de alte victime are un venit, nu exista copii pe care i-ar putea pierde la proces, are mai multe variante de a ramane cu un acoperis deasupra capului (sa ramana in casa si sa-i plateasca ex-ului jumatatea LUI, sa vanda casa si sa-si cumpere ceva mai modest, daca nu-i ajung banii poate face un credit - are venit, ar avea casa...).

NU VREA. Nu zic ca e simplu, dar ea nici nu incearca. Si eu nu cred ca bunurile materiale sunt doar un pretext.

Mada, asa, doar de curiozitate, casa aceea este un apartament cu doua camere la bloc sau este altceva? In "munca de o viata" mai intra si altceva: niste conturi, un teren sau doua pe undeva, ceva bijuterii, eventual un tablou de valoare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ramiris, nu dramatizez. Daor mi se pare fenomenal cum cateodata o palma este abuz iar alta data certificate medico-legale scoase pt. lovituri nu sunt un abuz. Sunt... o floricica.

ia sa-i spui urmatoarei femei care vine cu un pumn luat in ochi ca nu e abuzata.Astept cu nerabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Gluma:

Sotul si sotia cineaza intr-un restaurant de lux. Pe langa masa lor trece o tipa care il saluta pe sot cu multa familiaritate. Sotia, un pic mirata:
-Cine e?
-Amanta mea.
-Cuuuum?! Eu divortez!
Sotul, calm:
-Divorteaza daca vrei. Dar stii situatia casei, imi ramane mie. Ca si vila de la munte. Si, gata cu hainele de firma, gata cu bijuteriile, gata cu excursii in strainatate.
Sotia cade pe ganduri. Tresare insa la un moment dat privind spre usa:
-Uite-l pe Popescu. Dar cu cine e, aia nu-i nevasta-sa!
-E amanta lui.
-Aaaa, a noastra e mai frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:

Ramiris, nu dramatizez. Daor mi se pare fenomenal cum cateodata o palma este abuz iar alta data certificate medico-legale scoase pt. lovituri nu sunt un abuz. Sunt... o floricica.

ia sa-i spui urmatoarei femei care vine cu un pumn luat in ochi ca nu e abuzata.Astept cu nerabdare.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Xio, cum ziceam incearca cu altcineva.
Pana una alta aici n-a venit nici o femeie abuzata sau nu sa spuna nimic, doar o fosta colega de serviciu ne povesteste ce relateaza femeia inselata si completeaza cu ce zice gura lumii.

Ti-a raspuns dealtfel si la dubiul legat de neinterventia copiilor, mama nu se vaita ca n-o apara de violenta sotului ci ca nu-l "rusineaza" ca sa se intoarca spasit la nevasta si sa renunte la amanta.
Dar daca tu ti-ai pus in cap ca-i abuzata si cu toate astea "lupta sa-si salveze casnicia" asa o fi.
Daca vine p-aici o s-o mangai si eu pe cap.

Mergi la inceput