CE E DE FACUT?(2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui J G

SI inca ceva, Rufus. Sa zicem ca tata ii trage maica-mii un pumn, cam ce crezi tu ca pot face?
Il bat? Il omor? - nu pot, si e ilegal
Chem politia? Ma faci sa rad, ce crezi ca se intampla daca fac asta? Ii dau o amenda si-l lasa in casa, eventual mai furios decat inainte.
Ca pe mama nu o poti lua cu forta, nu o poti divorta cu forta etc, daca ea NU VREA.
Adica faci - fix - nimic!

J si Carla (05.02.2006)
www.prin-casa.ro/" target="_blank">Culinare

Trist, foarte trist. Poate si speri sa o omoare data viitoare, ca sa nu mai sufere mama, nu? Ca de facut nu poti face nimic.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Rufus,eu nu vad nicio diferentza intre ce am spus eu si ce spui tu!
Nici in privintza parintzilor si nici referitor la solutzia iesirii din..."casnicie"!(doar ca tu ai dat mai multe detalii despre interventzia in viatza parintzilor,eu nu...cred ca depinde si de foarte multe alte componente.Eu itzi spun cu sigurantza ca la un moment dat "m-as plictisi" sa discut cu ei aceleasi si aceleasi lucruri))

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Cum sa nu fie diferenta intre ce ati spus? Rufus este stupefiat, la fel ca mine, ca va tot intrebati ce sa faca ai lor copii daca mama lor e batuta, Rufus tocmai ti-a scris ca el are face ceva, pe cand tu ai scris ca nu ai face nimic pt. ca e treaba lor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui J G

Rufus, parerea mea e ca, probabil, copiii au intervenit, dar nu in sensul dorit de mama lor. Probabil ei i-au propus sa divorteze, dar ea nu asta vrea, ea vrea ca ei sa-l traga de urechi pe tata si sa-l aduca pe drumul cel bun, acasa, la ciorba de loboda.

E foarte clar, cel putin pentru mine, ca asta cu "munca de-o viata" e doar un pretext, doamna nu vrea sa divorteze. Nu conteaza motivele, nu vrea, ca daca ar vrea ar vedea ce bine e sa ai totusi juma de casa si bunuri cand pleci in viata.

SI inca ceva, Rufus. Sa zicem ca tata ii trage maica-mii un pumn, cam ce crezi tu ca pot face?
Il bat? Il omor? - nu pot, si e ilegal
Chem politia? Ma faci sa rad, ce crezi ca se intampla daca fac asta? Ii dau o amenda si-l lasa in casa, eventual mai furios decat inainte.
Ca pe mama nu o poti lua cu forta, nu o poti divorta cu forta etc, daca ea NU VREA.
Adica faci - fix - nimic!

J si Carla (05.02.2006)
www.prin-casa.ro/" target="_blank">Culinare

Eu sunt de acord cam cu tot ce-ai spus pana aici: adica nu faci fix nimic- faptul ca ai luat atitudine pro-mama il va face (sau ar trebui) sa-l faca pe tata sa sa opreasca din agresarea sotiei. Daca stie ca copii stiu si nu sunt de acord poate ca se va mai gandi la ceea ce face. Eu cred ca si copii sunt rusinati de noile manifestari ale tatalui si fac ca strutul, dar faza cu lovirea nu e de neglijat. Pe de alta parte, si doamna are o MARE vina: faptul ca se complace. Si se expune. Iar copii ar trebui sa o lamureasca si pe ea nitel.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Rufus,eu nu vad nicio diferentza intre ce am spus eu si ce spui tu!
Nici in privintza parintzilor si nici referitor la solutzia iesirii din..."casnicie"!(doar ca tu ai dat mai multe detalii despre interventzia in viatza parintzilor,eu nu...cred ca depinde si de foarte multe alte componente.Eu itzi spun cu sigurantza ca la un moment dat "m-as plictisi" sa discut cu ei aceleasi si aceleasi lucruri))

Dana

Cum sa nu fie diferenta intre ce ati spus? Rufus este stupefiat, la fel ca mine, ca va tot intrebati ce sa faca ai lor copii daca mama lor e batuta, Rufus tocmai ti-a scris ca el are face ceva, pe cand tu ai scris ca nu ai face nimic pt. ca e treaba lor...

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Vezi Xio,cum o dai ,cum o intorci,tot ca tine sa fie!

Indiferent de interventzia copiilor si natura ei,ei sunt singurii care-si pot rezolva problema!

Copiii nu pot intenta divortz nici in numele mamei ,dar nici in numele tatei!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:

Andacos Ramiris si Inbox, daca tatal vostru i-ar da un pumn mamei voastre ce ati face?

Andacos, eu am mai scris ce as face ca si copil al lor.

**Fur is for petting***

Xio, pai tu deja ai raspuns ce am face, am sta si am face galerie, si am spune unde sa o loveasca, la final am dansa dansul bucuriei...si i-am spune tatalui "tata, sunt mandra de tine, insa se poate si mai bine de atat".

Faptul ca nu chem politia si ca nu il iau la bataie pe tata, nu inseamna ca nu intervin, asa cum cred eu ca este mai bine in cunostinta de cauza.

Dana, de cele mai multe ori, numai faptul ca stiu copiii si ca acestia incearca sa se impuna, nu-l opreste pe agresor, victima trebuie facuta sa ia atitudine sa se trezeasca din postura in care este, daca nu tratezi cu atentie astfel de lucruri eu cred ca se merge din rau in mai rau: chemarea politiei sa zicem...il va face pe agresor uneori si mai activ, sau faptul ca iau atitudine copii ( mai ales daa este violenta) se poate intoarce totul impotriva victimei. Asta nu inseamna ca trebuie sa stam cu mainile in san, insa cunoscandu-si fiecare parintii, ar trebui sa stie ceea ce merge cu ei. Ca uneori, pe moment se impun masuri radicale, insa nu sunt suficiente.

Si cu asta am incheiat discutia la acest subiect. Repet, cunoastem doar jumatate de poveste...

Lumea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Citat:
citat din mesajul lui inbox

Citat:

Andacos Ramiris si Inbox, daca tatal vostru i-ar da un pumn mamei voastre ce ati face?

Andacos, eu am mai scris ce as face ca si copil al lor.

**Fur is for petting***

Xio, pai tu deja ai raspuns ce am face, am sta si am face galerie, si am spune unde sa o loveasca, la final am dansa dansul bucuriei...si i-am spune tatalui "tata, sunt mandra de tine, insa se poate si mai bine de atat".

Faptul ca nu chem politia si ca nu il iau la bataie pe tata, nu inseamna ca nu intervin, asa cum cred eu ca este mai bine in cunostinta de cauza.

Dana, de cele mai multe ori, numai faptul ca stiu copiii si ca acestia incearca sa se impuna, nu-l opreste pe agresor, victima trebuie facuta sa ia atitudine sa se trezeasca din postura in care este, daca nu tratezi cu atentie astfel de lucruri eu cred ca se merge din rau in mai rau: chemarea politiei sa zicem...il va face pe agresor uneori si mai activ, sau faptul ca iau atitudine copii ( mai ales daa este violenta) se poate intoarce totul impotriva victimei. Asta nu inseamna ca trebuie sa stam cu mainile in san, insa cunoscandu-si fiecare parintii, ar trebui sa stie ceea ce merge cu ei. Ca uneori, pe moment se impun masuri radicale, insa nu sunt suficiente.

Si cu asta am incheiat discutia la acest subiect. Repet, cunoastem doar jumatate de poveste...

Adica, doar eu am sesizat ca Xio a fost ironica in postul ei???
Si, in plus, in cazul unui divort intre cei doi, bunurile lor s-ar imparti la 4, nu la 2, pentru ca cei doi soti au 2 copii majori. Si de aici, cale libera la speculatii......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:

Xio, tata nu mai e de 3 ani dar ma revolta numai gandul ca un necunoscut ar putea ca macar ipotetic sa-i alature un asemenea gest.
Nici bunicii mei nu si-au agresat nevestele.

In mai mult de 40 ani de casnicie cu mama nu au fost niciodata in situatia sa o loveasca sau sa se incaiere (cum inteleg eu ca a fost in cazul asta). Desi cred ca nu se pune problema de situatie favorizanta ci totul tine de educatie si respect.

A avut la un moment dat o tentativa de aventura dar a avut norocul sa-l vada sora-mea cu respectiva. Sor-mea (eram ambele la liceu) a ajuns inaintea lui acasa, ne-a convocat pe mine si pe mama si ne-a pus la curent, l-am asteptat cu consiliul de familie intrunit.
L-am confruntat mai mult noi decat mama (care era destul de socata, saraca ma gandesc si-acum ca am fi putut avea discutia cu tata fara ea) si i-am zis ca suntem dezamagite si ca ar fi bine sa ia o pauza de la familie si sa se gandeasca ce vrea de la viata: amanta sau pe noi trei (eram destul de patetice deh... adolescenta).
L-am cam rugat sa plece pentru cateva zile sa se adune. A plecat in noaptea aia la sora lui, s-a intors a doua zi cu flori si lacrimi, si si-a cerut iertare. De-acolo nu ne-am mai bagat, a fost intre el si mama. Insa au mai trecut impreuna 20 de ani de casnicie si ne-au vazut la casele noastre, si-au crescut nepotii.

In caz de bataie nu stiu ce-as fi facut, probabil ca poti deduce din povestea de mai sus. Ce stiu e ca mama MEA n-ar fi stat langa un barbat dupa prima palma, aceea ar fi fost si singura. Si si-a ales un barbat care a iubit-o si a respectat-o.

Edit ca am uitat: matusa mea, sora tatei, ne-a judecat si inca ne reproseaza ca ne-am bagat atunci pentru ca "nu era treaba noastra, era intre parintii vostri si nu va privea."
Acu ce sa zic, matusica (maritata si ea si cu doua fete mai mari decat noi) n-a prea placut-o pe mama si cred ca nu i-ar fi displacut ca ei sa se desparta. Sau poate sunt doar rautacioasa :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:

Trist, foarte trist. Poate si speri sa o omoare data viitoare, ca sa nu mai sufere mama, nu? Ca de facut nu poti face nimic.

Xio, iti dai seama cat de urat e ce-ai scris aici?
Las-o mai usor cu dramatizatul ca virezi spre altele...
Urat de tot...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Asteriaryo,de ce sa se imparta la 4?

Vorbim de divortz,nu de mostenire!Ce treaba au copii majori in imaprtzirea bunurilor comune?

Dana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Citat:

Xio, iti dai seama cat de urat e ce-ai scris aici?
Las-o mai usor cu dramatizatul ca virezi spre altele...
Urat de tot...

Nu-i urat deloc, e ironia realitatii prezentate de voi.

Deci, tu ai intervenit atunci cand tatal tau a fost vazut cu o femeie, ca nu o inselase inca pe mama ta, ati facut consiliu si alte cele, dar ti se pare absurd sa intervina copii cand mama este BATUTA de sot.
Numai mie mi se pare ciudat?

Mergi la inceput