De la ce varsta fumeaza copilul tau?

De la ce varsta fumeaza copilul tau? | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Am intalnit parinti care fumeaza mult in preajma copiilor lor. Cu inconstienta, cinism si indiferenta.

Am vazut odata o scena care mi-a ramas in minte - intr-o masina, erau 2 copilasi mici si tatal lor fuma tigara dupa tigara...va dati seama ce fum era in masina aceea...La intrebarea mea despre fum si copii, mama lor mi-a spus surazand: a nu-i nimic, e geamul deschis un pic... Scena fumatului se petrecea pe o autostrada, in masina era un fum ca o ceata deasa....

Ma rog, fiecare parinte are dreptul sa isi creasca copiii dupa cum crede el de cuviinta...

Si totusi, parca sunt prea multe restaurante in Romania unde se fumeaza fara nici un pic de grija fata de sanatatea copiilor...Si unde sunt si copii.

Fumatul pasiv contine mai mult de 250 de substante chimice cunoscute a fi toxice sau cancerigene (cauzatoare de cancer), inclusiv formaldehida, benzen, clorura de vinil, arsenic, amoniac si cianura de hidrogen. Copiii care sunt expusi la fumul de tigara inhaleaza multe din aceleasi substante cauzatoare de cancer si otravuri, asemenea fumatorilor. citeste totul despre www.desprecopii.com/info-id-8912-nm-Copiii-sunt-afectati-de-fumatul-pasiv.htm" target="_blank">fumatul pasiv al copiilor aici.

Ce e de facut pentru a educa parintii despre fumatul pasiv al copilului?

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Eu nu am fumat niciodata in preajma copiilor mei si nici in preajma altor persoane care nu fumeaza, copiii mei nu m-au vazut niciodata fumand iar cand fumez o fac numai in spatii amenajate special, afara sau intr-un colectiv unde fumeaza toti.
Nu sunt de acord cu cei care fumeaza in preajma copiilor indiferent daca e in spatiu liber ori inauntru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Parintii mei nu au fumat, eu am fumat o perioada scurta de timp, in facultate. Acum nu suntem niciunul fumator, iar musafirii nu fumeaza niciodata in casa.
Cand m-am lasat de fumat am facut-o pt ca sotul meu nu fuma si am considerat ca ar fi o lipsa de respect fata de el sa-l afum, cu atat mai mult nu mi-as expune copii la fumat pasiv!
De restul ce sa zic...?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Parintii mei au fumat ...eu nu,niciodata.Ma bucur ca nici al meu om nu fumeaza.Copilul meu nu creste in fum,eu am crescut.Cand ajungeam in tara si cea mica a sora-mi era doar de cateva luni...era un fum...de sa-l tai cu cutitul in casa.I-am vorbit eu ei...ca nu e bine sa fumeze langa copil ci mai bine sa iasa pe balcon,mi-a ras in nas.Atitudini ....si atitudini.Din moment ce puiul meu creste cu parinti nefumatori....sincer as fi cam dezamagita...sa aflu mai tarziu...ca s-ar fi lasat atras de viciul asta;deocamdata are 6 ani...deci inca nu avem griji legate de asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Imi place titlul topicului...eu ma pregateam deja sa scriu ca al meu copil fumeaza de pe la 17 ani (acum are 26)
Eu am fumat ca o locomotiva in tinerete, dar nu in preajma copilului.
Acum sint nefumatoare de 11 ani (sotul de vreo 18 ani s-a lasat de fumat) asa ca in casa nu se fumeaza, Darie, baiatul meu sta cu prietena, o afuma pe ea... Avem un prieten bun care daca vrea sa fumeze cind e la noi il scot din casa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Unii fumeaza din viata intrauterina din pacate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=what-is-third-hand-smoke

despre fumatul la mana a 3-a..din pacate eu nu am gasit linkuri in romaneste poate gasiti voi.

e vorba de toxinele de la tigari care se depun pe lucruri, mobila si apoi copilul atinge si baga in gura minutzele....

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Ma rog, fiecare parinte are dreptul sa isi creasca copiii dupa cum crede el de cuviinta...

Vorbind de fumat, "dreptul" asta e legiferat din cate stiu eu, adica parintii nu au dreptul sa-si afume copiii in masina.
Ca se respecta ori ba...asta-i alta chestie.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

despre fumatul la mana a 3-a..din pacate eu nu am gasit linkuri in romaneste poate gasiti voi.

e vorba de toxinele de la tigari care se depun pe lucruri, mobila si apoi copilul atinge si baga in gura minutzele....

michelle

N-am citit linkul,dar mie mi se pare o mare exagerare asta,apa cu sapun si se rezolva problema!(pentru spalat mobila si restul lucrurilor din camera)

Ce fac cei care inca se incalzesc la sobe cu lemne,semineuri?Ca doar toxine sunt si in fumul lor!

Ps.editez sa spun ca eu am semineu deschis,n-am copii mici si tot spal mobila cu apa si sapun (ma rog impropriu spus sapun,o solutzie degresanta)macar de 2 ori pe luna!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

nu ar fi mai simplu sa fumeze afara, decat sa-si spele mobila cu apa si sapun ?
cred ca nefumatorii sunt prea toleranti cu fumatorii.
in cazul in care fumeaza ambii parinti e mai urata situatia, ca un copil nu se poate opune lor. e inconstienta pura din partea parintilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Ramonika,daca intimplator locuiesti pe o strada intens circulata,toxinele din gazele de esapament intzi intra in casa si s edepun si ele,la fel ca toxinele din fumul de tzigara!

De asta spun ca e exagerare!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput