Unde se pot face reclamatii?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Teoretic, in etapa a doua ar fi trebuit sa fie inscrisa - daca zici ca au ramas 36 de locuri libere.
Marea majoritate a parintilor in situatia tanu au riscat si si-au facut mutatie ca sa aiba copilul inscris din etapa 1. Dar, in etapa adoua, dupa cei - zicem 6 - copii cu handicap sau case de copii care au prioritatea mai mare, in ordinea prioritatilor ar fi trebuit sa urmeze cei din familii monoparentale - ai delarat asta? - si apoi cei cu frati mai mari in scoala. Astea erau criteriile ministerului. Dupa epuizarea lor, vine randul celor care indeplinesc criteriile scolii. In cazul de care zici, daca au ramas 36 de locuri, mergi la scoala si vezi ce rezolvi cu directoarea. Tot pe ea, daca nu se rezolva, o intrebi unde faci contestatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Hai ca am citit cu atentie metodologia!! Mai indeplinesc un criteriu, in afara celui cu frate sau sora in scoala , familie monoparentala, sa dovedeasca ei daca pot ca nu-i asa , daca tot nu ne-am stresat sa fim si noi in randul lumii in mod legal, nefiind casatoriti, copilul provine din familie monoparentala, nu?!

Ohooo si inca ce criteriu!!! Impus de lege care vine inaintea tututor criteriilor scolii, ca asta cu fratii mai mari intra la ale scolii. Cum asa? Mergi si intreaba chiar asa multi copii cu criterii impuse de lege a avut in etapa a 2-a? Mai sa fie... Uita-te si ce lista de respinsi are asa de curiozitate.

Desi cred ca sunt usor dusa de val. Daca nu ai stiut de asta pana acum cel mai probabil nici nu ai bifat in cererea de inscriere criteriul asta si nici acte doveditoare nu ai dus. Daca e asa nu scapi de atentia de care te inteleg la perfectie ca ti-e sila caci cunosc si eu sentimentul. Asta ca sa incerci indreptarea situatiei macar acum.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Stai un pic, tu despre ce vb? despre inscriere in cls I?
Pai atunci a fost cu mare cintec anul asta si au fost extrem de rigurosi.

In ce etapa te-ai inscris? In a 2?
Tu aveai un criteriu din cele obligatorii: cea cu fratele/sora mai mare.
Care erau criteriile scolii? Indeplineai vreunul?
Du-te in prima faza si vb cu directoarea si vezi de ce a fost respins copilul.

Edit: acum am citit ce ai scris. Da si aia cu familia monoparentala e un criteriu. Parca al 3 pe lista.
Eu cred ca tu nu ai dus toate actele.

Si mai mult ca sigur ca unul din criteriile scolii este: domiciliul in apropierea scolii (chiar daca nu in circumscriptie).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Androix

ca asta cu fratii mai mari intra la ale scolii.

asta e tot in lege. e la litera E.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

In etapa a II-a m-am insris si am bifat doar criteriul cu frate/sora in aceeasi institutie. De familie monoparentala nici nu mi-a trecut prin cap, tocmai am recunoscut, am fost atat de sigura ca totul e o formalitate ca n-am citit mai nimic de criterii inainte de inscriere. Abia azi m-am pus pe lecturat.

Chiar, cum se dovedeste familia "monoparentala"? :))).

Mergi la inceput

Da, acum vad si eu ca fratii sunt in criteriile legii, atunci de ce unele scoli le-au pus si pe criteriile specifice??? Idioti

Nu stiu, chiar ma gandeam la tine ca la voi nu exista decizie de divort, suna si tu la tel verde : 0800 816 021. SI intrebi acolo tot, si ca are sora mai mare in scoala, si cum poti tu dovedi ca e familie monoparentala.

Androix Bijoux

Mergi la inceput

Eu cred ca ACUM nu mai poti face nimic.
Doar sa vb cu directoarea sa vezi despre ce a fost vorba si sa o inscrii in etapa 4.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

E clar ca tot ce pot face e sa o inscriu din nou in etapa a patra, unde au prioritate cei respinsi in etapa a doua.

Si sa nu ma faca cu ambitie, ca o sa le bifez cat mai multe criterii, 3/5, familie monoparentala, frate/sora in institutie si parinte angajat in invatamant ma duc si imi iau part time menajera la o gradinita privata, ca scrie angajat in invatamant, nu precizeaza invatamant de stat
Si daca ma supar, vorbesc si cu vecina din blocul de vis-a-vis, care mi-a fost bona la fete, sa-mi trag si viza de flotant, de la nr. 7 la nr. 8 pe aceeasi strada

Insa tot vreau sa fac reclamatie !

Mergi la inceput

Nu ai ce sa reclami, daca vorbesti serios si vrei sa faci asta, cu mana pe inima iti spun sa iti folosesti altfel timpul si nervii. Ce sa reclami? Ca nu au avut locuri suficiente pana la ultimul criteriu al legii, sau ca tu nu ai stiut criteriile si ca puteai sa bifezi al treilea cirteriu? Poate felul cum a fost facuta arondarea, dar pana acum nu te-a deranjat asta.
Eu te sfatuiesc sa te scutesti de nervi inutil si timp pierdut.

Androix Bijoux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala spune:

Anul acesta inscrierea s-a facut la scoala dar informatiile au fost transmise, electronic, catre inspectoratele de sector, acolo fiind definitivate listele cu cei admisi/respinsi.

Rezultatele la inscrierea in etapa a doua au fost afisate pe 02 aprilie iar inscrierea s-a facut de catre unul dintre parinti si a fost semnat un formular in care trebuiau bifate toate criteriile indeplinite.

Reclamatia ta are mari sanse sa fie catalogata ca nefondata intrucat tu erai cea obligata sa prezinte toate documentele necesare.

Dupa cum ai prezentat situatia aid oar 2 optiuni – sa mergi la inspectoratul de sector si sa explicit situatia sau sa astepti etapa urmatoare de inscriere.

Mergi la inceput