Implicare diaspora!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Deceneus, iti acorzi prea multa importanta .

Subiectele pe care le deschizi sunt extrem de greu de urmarit: amesteci mere cu pere si nu se intelege nimic. De-asta nu-ti raspunde lumea. Ca un parexamplu, in postul initial amesteci actionarea in instanta cu plangerea; ca sa faci o plangere nu trebuie sa ai calitate procesuala, in schimb pentru o actiune in justitie trebuie sa faci dovada calitatii procesuale adica sa spui ca tu esti titularul dreptului, iar paratul este persoana obligata conform legii - altfel ar iesi un haos total.

Subiecte in care se face schimb de experienta vizavi de modul in care cetatenii se implica in viata administrativa, politica a tarii unde locuiesc sunt nenumarate pe forumul asta. Trebuie doar sa ai bunavointa sa le cauti. Poate nu se numesc chiar asa cum te-ai astepta tu, dar schimb de informatii exista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Am scris!
Daca subiectele mele sunt nedigerabile, de ce nu exista alte subiecte politice mai accesibile?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Poate pentru ca dezbaterile astea pe care le astepti tu nu le gasesti obligatoriu ca dezbateri. Informatiile curg dintr-o parte in alta la diverse subiecte, pe foarte multe subforumuri (de ce trebuie sa fie la politica?). Fara sa se simta nevoia unei teoretizari, asa cum te-ai astepta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Poate ca suntem doar niste mame care fac politica de la 8 la 9 dupa ce culca copiii?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

Poate ca suntem doar niste mame care fac politica de la 8 la 9 dupa ce culca copiii?

Marina

Hai mamico mai scrie ceva daca ti-ai culcat copilasii!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

www.agerpres.ro/media/index.php/social/item/162983-MAE-Romanii-care-se-afla-in-tranzit-in-diferite-tari-nu-pot-sa-voteze-la-parlamentare.html" target="_blank">MAE: Românii care se afla în tranzit în diferite tari nu pot sa voteze la parlamentare

Citat:
Secretarul general al MAE Robert Cazanciuc a precizat, miercuri, într-o conferinta de presa, ca cetatenii români aflati în tranzit în strainatate nu pot vota la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

El a explicat ca cetatenii români din strainatate îsi pot exercita dreptul de vot privind alegerea Camerei Deputatilor si Senatului daca au resedinta stabilita în statul respectiv.

"Fiind vorba de vot pe colegiu importanta este resedinta într-un anumit stat, exact ca si în tara nu poti sa locuiesti în Bucuresti si sa votezi la Suceava, decât daca încalci legea. (...) Asa cum se întâmpla în tara, nu poti sa votezi (n.r. în strainatate) decât daca ai domiciliul într-o anumita parte, asa este si în strainatate, legea este foarte clara. Poti sa votezi daca ai resedinta într-o anumita tara, deci cei care se afla în tranzit nu pot sa voteze. Cei care au un drept legal de locuire pot sa voteze", a declarat Cazanciuc.

Secretarul general al MAE a explicat ca în cazul studentilor acestia pot vota în strainatate daca fac dovada sederii în tarile în care studiaza. El a mentionat ca aceasta dovada se face de la tara la tara si merge de la prezentarea carnetului de student pâna la viza de studii aplicata pe pasaport.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Daca va intereseaza statistici privind votul din datele preluate de la BEC, va pot oferi.

Total aproxiamtiv 60.000 de alegatori din care 850 si-au anulat votul

Votul in cele mai mari comunitati:

Spania       15.771
Rep.Modova   13.768
Italia       13.018

SUA 2.027
Marea Britanie, Germania, Franta, Belgia au fiecare in jur de 1.300 -1.600

Partidul lui DD a luat in Spania mai mult decat USL-ul si ARD-ul impreuna.
PARTIDUL POPORULUI - DAN DIACONESCU   7797  49.95%
UNIUNEA SOCIAL LIBERALA	              4038  25.87%
ALIANTA ROMÂNIA DREAPTA	              3144  20.14%



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Va semnalez intitativa "Diaspora progresista".
Unul din obiective este nobil si ambitios.
"VI.Participarea activa la Motivarea, Reforma, Regenerarea, Cresterea si Consolidarea unei clase politice românesti înalt morale/competente/ competitive, respectate la nivel intern si international."
Altul este dubios.
"IX.Observarea obiectiva #351;i analiza statistic#259; a prezentei românilor din Diaspora."


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

www.cotidianul.ro/13-ani-fara-ion-ratiu-204480/" target="_blank">"Apara drepturile poporului român, în totalitatea sa"
13 ani fara Ion Ratiu

Citat:
Cele zece porunci adresate românului, înfatisate de Ion Ratiu la primul Congres al Uniunii Mondiale a RomânilorLiberi, desfasurat la Geneva în anul 1984, sunt:

1. Fii mândru ca esti român. Afirma-te întotdeauna ca atare. Suntem un popor nobil si vechi. Civilizatia are radacini adânci în pamântul tarii noastre.
2. Afirma-ti dragostea pentru Patrie ori de câte ori ai ocazia. Nu faci asta pentru ca esti sovin, ci pentru ca doresti sa îi servesti pe cei ramasi acasa.
3. Apara drepturile poporului român, în totalitatea sa. Nu regateni, nu transilvaneni, nu basarabeni, nu timoceni, aromâni sau megleniti. Toti suntem români.
4. Ajuta-ti compatriotii din mult-putinul ce îl ai. Da-ti tainul, nu îl precupeti.
5. Sustine institutiile românesti din diaspora, oricât de modeste sau de imperfecte ar fi acestea.
6. Nu critica niciodata, nici macar prieteneste, pe românul care se straduieste sa apere sau sa promoveze cauza nationala. Fa tu mai bine decât el.
7. Nu aduce nici o critica, nici macar „constructiva”, semenului tau care lupta. Critica ta sa se afirme prin fapta: fa mai mult si mai bine decât face el.
8. Fii întotdeauna constient ca gelozia, invidia si calomnia constituie ultimul refugiu al omului frustrat si slab, care nu mai are nici tara, nici pozitie în societate. Nu te lasa prada acestor sentimente inferioare.
9. Opune-te numai celor care siluiesc vointa poporului român. Opozitia fata de eforturile altor patrioti români este o irosire de energie.
10. Fa ceva pozitiv pentru tara ta si pentru compatriotii tai. Oricât de modest sau neînsemnat este ceea ce faci, fa-o în fiecare zi.

J.F. Kennedy a spus cândva cam asa: “Nu te întreba ce face tara pentru tine, ci ce faci tu pentru tara ».


Mergi la inceput