Cu bebe in vacanta.
Raspunsuri - Pagina 4
ch_dana spune:
Merci de pont.
In materie de jucarii, sunt inca pe dinafara: ieri i-am luat un plus din IKEA, il trateaza cu indiferenta. In schimb s-a "indragostit" de calorifer...pe ala nu-l pot lua cu mine la poza. Cred ca o sa iau ceva tehnic, ca vad ca il mosteneste pe taica-su ceva de speriat.
andieelen spune:
Bine ca ai deschis subectul. Si noi mergem cu bebe in Bulgaria vara asta, dar al nostru va avea 7 luni.
In privinta mancarii noi ne-am gandit sa luam un robot de gatit de la domo. Are functii de steamer, blender, dezhetare/incalzire si sterilizare.
Pentru piscina o sa folosim scutece huggies dar mi se pare ca si libero au ceva in genul asta. sa vad ce gasim.
De ce nu are bebe voie sa intre in apa marii? Noi inca nu am discutat cu pediatrul despre planul de vacanta dar imi pregatesc o lista cu intrebari pe care vreau sa i le pun inainte sa plecam (gen: stiu ca bebe nu are voie sa stea deloc la soare dar intre ce ore sa nu il scoatem deloc afara? cat are voie sa stea in piscina, avand in vedere ca apa probabil contine clor, etc?)
Noi plecam in august asa ca sper sa aflam niste ponturi de la tine cand te intorci.
oana_lex82 spune:
De ce nu luati o piscina gonflabila, puneti apa din mare sa se incalzeasca si va fi ff ok, noi asa am facut anul trecut cand Iusti avea 1 an si 2 luni..Dar l-am bagat si in mare..sincer mai periculoase mi se par piscinele in care se baga mai multa lume decat marea...Tin sa va zic ca a fost ff ok nu s-a imbolnavit deloc!
sdcristian spune:
de ce sa nu intre in mare? cu colac cervical de copii mici, sau cu aripioare.
noi mergem la sf lui mai in turcia, o sa avem 10 luni cel mic si 3 ani si jumatate cel mare, si o sa se balaceasca toti peste tot
CorinaDani spune:
ina, ti-as recomanda sa faci o asigurare de calatorie, care sa includa asigurarea de sanatate si asigurarea storno. nu costa mult, insa e mai bine s-o ai si sa n-o folosesti, decat sa ai nevoie si sa n-o ai facuta.
pe drum ii poti pune copilasului muzica, la noi a avut succes cutiuta muzicala, la primul drum in bulgaria le invatasem si le cantam si noi pe toate, alaturi de fetita.
pe scaunul copilasului pune un prosop gros, sa nu transpire, e si mai confortabil. ia un cearsaf, sa-l prinzi in geam, sa nu-i bata soarele in cap/in oachi/pe corp daca doarme. e utila si o perna mica, sa-si rezeme capsorul cand doarme. ti-as recomanda si tie o perna, sa ti-o pui la spate, e mai comod asa. noi am plecat la drum dimineata devreme (4:30-5), tocmai pentru a prinde cat mai multe ore de somn pe drum. iar la intoarcere am plecat pe la ora 13-14 si iarasi a fost bine, fetita si-a facut somnul de dupa-masa in masina.
nu uita de servetele umede si uscate. de trusa cu medicamente ti-au spus fetele, eventual ceri pediatrului o lista cu ce nu trebuie sa-ti lipseasca, mie pediatra mi-a dat cateva dintre ele pe reteta gratuita (un antibiotic cu spectru larg, antitermic si inca ceva, nu mai stiu exact ce).
as recomanda sa luati de acasa un bax de apa plata, marca pe care o folositi de obicei. exista riscul ca apa din bulgaria sa nu fie pe placul copilasului sau sa-i provoace oarece disconfort gen constipatie sau dimpotriva (de ex. la Duni, apa plata imbuteliata si cea de la dozator, marca Divna, avea un gust amarui, care nu se mai simtea atunci cand apa era foarte rece).
pentru drum am folosit o geanta termoizolanta mica, de la avon, am pus in ea doua rezerve inghetate de la lada frigorifica de camping si mancarea fetitei + sandwich-urile noastre au stat foarte bine asa. in lada frigorifica de camping am pus iaurturi, fructe, kinder felie de lapte, niste suc pentru mine si sot. fii-mea era mai mofturoasa la mancare si am zis sa iau ce stiam sigur ca mananca.
ar trebui sa te interesezi din timp daca hotelul la care veti merge are meniu special pentru bebelusi (baby-corner), daca exista blender pentru a pasa mancarea. unele hoteluri au, altele nu. chiar asa, unde veti merge ? in ce statiune, la ce hotel ?
de asemenea, intrebati agentia sau verificati pe site-ul romanesc de impresii (am fost acolo punct ro, fara spatii) daca hotelul asigura patut-tarc pentru copil, daca exista scaune speciale pentru masa.
daca imi mai amintesc ceva folositor, revin.
ah, iti recomand cu incredere costumele de baie + sepcuta cu aparatoare pentru ceafa, facute din material cu factor de protectie 50. se gasesc fie pe net, fie in mall baneasa (la next si la un magazin cu jucarii de la etajul 1, imi scapa numele acum). am lasat fetita fara costum (doar in slip) la primele ore ale diminetii si dupa-masa, in rest a stat in acest costum, cu sepcuta pe cap, am dat-o cu crema cu FPS 50 pe portiunile de piele expuse la soare (maini, picioare, fata).
ch_dana spune:
Corina, eu am vazut si costumul si sepcuta pe net, dar sincera sa fiu mie costumul mi se pare cam gros. Cum l-ai folosit, doar pentru intrat in apa sau si pentru stat la soare ? Eu as prefera tricouri albe si o palariuta tot alba.
sdcristian spune:
tricourile din bumbac simplu u protejeaza uv
sunt si la h&m tricouri cu protectie 50, cam 49 de lei, subtiri, poate putin sintetice dar o sa vedem in curand cum e cu ele la soare
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ch_dana Corina, eu am vazut si costumul si sepcuta pe net, dar sincera sa fiu mie costumul mi se pare cam gros. Cum l-ai folosit, doar pentru intrat in apa sau si pentru stat la soare ? Eu as prefera tricouri albe si o palariuta tot alba. Dana & Amelia (21.06.2011) |
costumul nu este gros, poate il confuzi cu cel pentru scufundari ?
am scris, o lasam pe fetita doar in slip la primele ore ale diminetii si dupa-masa, cand soarele nu e asa arzator. cum printesa mea statea aproape non-stop in apa (piscina sau mare) iti dai seama ca statea tot timpul in acel costum. de fapt am doua, unul intreg, altul cu bluza si pantalon scurt, si daca reuseam s-o conving sa iasa putin din apa pentru a manca sau a se juca cu alti copii, la umbra, pe sezlong, o imbracam cu costumul uscat, iar pe cel ud il puneam la soare. ca idee, costumele astea sunt fantastice, se usuca super-rapid, mi-era teama ca raceste kupilu daca sta in bataia vantului cu costumul ud pe corp, insa se usuca in cateva minute.
ch_dana spune:
Super, merci de informatie. E vorba de costumul ala NCcessity Second Skin, mai exista si alt model ? M-ar tenta mai degraba ceva in doua piese.
Daca zici ca se usuca usor, nu e problema, mie mi-e frica sa nu transpire, deja vad ca are probleme in sensul asta.
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ch_dana Super, merci de informatie. E vorba de costumul ala NCcessity Second Skin, mai exista si alt model ? M-ar tenta mai degraba ceva in doua piese. Daca zici ca se usuca usor, nu e problema, mie mi-e frica sa nu transpire, deja vad ca are probleme in sensul asta. Dana & Amelia (21.06.2011) |
fetita mea are si modelul asemanator cu necessity second skin, dar si ceva similar cu acesta (primul model, cel pe albastru, compus din bluza, pantalon si sepcuta) :
http://reclama mascata/2011/07/costume-baie-cu-protectie-uv/
ambele variante de costume le-am vazut duminica trecuta in mall la baneasa, la next era cel intreg, la magazinul cu jucarii si accesorii era varianta "din bucati" + sepcuta de protectie. pretul unui costum este pana in 100 ron, indiferent de model (intreg sau din 2 piese). sepcuta se achizitioneaza separat, nu face parte din costumul-set.
cu siguranta gasesti si in alte magazine sau chiar pe net, poate sunt mai ieftine.