Gravidute cu tromobofilie -cap 18-

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

salutare fetelor!
sper sa ma primiti si pe mine, de azi oficial printre voi.

Ma numesc Cristina Nicoleta si am 29 de ani;
tineri si sanatosi, fara probleme medicale stiute, am ramas chiar din prima pt prima data insarcinata anul trecut , insa acum 7 luni la 10 sapt am pierdut sarcina (fara motive cunoscute). Drama mare bineinteles~, cea mai mare traume ever pt mine si dupa ce m-am 'ridicat' din boceala, logic ca m-am apucat de investigat..asa am ajuns si la voi pe forum dar si pe alte forumuri unde am aflat despre trombofilie. M-am dus sa imi fac si eu analizele acestea la Fundeni la dr U si au iesit f bune. Mutatiile nu le-am mai facut in toamna ca erau cam scumpe asadar a ramas ca le fac eu pe viitor din proprie initiativa...desi nimeni nu ma trimitea la ele.
va citesc de atunci si aici dar si pe alte forumuri (roz) unde multe erati si acolo..si am ajuns sa va cunosc cam la toatte cazurile, sa ma bucur sau sa plang cu voi..din umbra..desi singurul lucru in comun c voi, cu majoritatea de pana acum de aici a fost faptul ca am pierdut si eu o sarcina.

De Buna Vestire , pe 25 martie am aflat din nou ca-s insaarcinata. Cea mai frumoasa veste ever! dupa o pauza de 5 luni , ne apucasem din nou de 'bebelit'. Pt ca rugaciunile mi-au fost asculte, Domnul ne-a trimis repede o alta minune. Asadar sunt gravida in 9 saptamani maine.
Intre timp mi-am facut si analizele mutatiilor de trombofilie ca sa dorm eu linistita, desi nimeni nu ma trimitea si toata lumea imi spunea sa stau locului ca nu am nik. Acum o ora am aflat si eu ca-s mutanta. Am facut 3 analize. Nu am V Leiden, nu am factor II , insa am MTHFR in stare heterozigota , 2 chiar, citez:
MUTATIA 677 C>T IN GENA MTHFR A FOST IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA.
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR A FOST IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA.

pana azi am luat numai aspenter de 3 ori pe sapt plus tratamentul dat de U ( femibion, acifol, magne b 6 si cetebe). Maine la ora 6 fix ma voi prezenta direct din nou la Fundeni. am niste emotii uroase si miii de intrebari! Mutatiile mele oare prespun clexane, ce idee aveti?
am deja 8,6 sapt azi.... oare e ok? nu e tarziu, nu? cum imi dau seama..? Doamne am zeci de intrebari in cap acum!
PS: nu am recoltat si pt mutatiile Pai..sa o fac si pe asta? ce credeti? sa ma duc sa fac si pt Pai?
Vineri am si control eco la ginecologie...sper sa fie totul in regula, ma rog zilnic!

8+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionI, 1 Magne B, 1 Acid folic, 1 Cetebe, 1 Aspenter (3 pe sapt.) ; Utrogestan vaginal 400 mg pe zi;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.c spune:

Eu iau fier tot'hema de la Fundeni mi l-a prescris, sunt niste fiole, le dizolv in suc de portocale sa le pot lua, acestea nu dau constipatie ca pastilele.

31+ cu fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

ralu si tu cu contractii??? offff! imi pare rau!
acuma faci intravenos gynipral d'ala de se pune intr-o gentuta si pe care il iei peste tot dupa tine? sau iei pastile?
eu ma bucur ça dr tau nu s-a aruncat sa iti dea dexa/beta.

stefulici, mai rezista un pic, nu se poate sa cedezi in final!
eu stau din sapt 17 in pat si mai am si patul "rasturnat" - cu picioarele mai sus decat capul. pe spate nu pot sta ca am contractii in pozitia asta, iar pe dreapta nu mai pot sta fiindca imi vine pe gat tot ce am in stomac . asa ca stau doar pe stanga. fara perna, desigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Balanta, cand ai timp sa dezvolti subiectul dexa/beta, pe mine ma intereseaza f mult de ce nu esti pt administrarea lor. Si daca primesti vreo reco de la viena pe tema asta sa ne spui ce zic.

Mamide2 - succes si sa ias#259; toate investigatiile bine!

Raluca- Wooow... Bebe de 900 gr acum 27 ani, chiar ca un miracol.atunci erau cu totul alte posibilitati, fratele tau e un învingator !

Multumesc, Doamne!

_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.c spune:

Balanta intravenos am facut numai in spital, acum iau 1/2 pastila la 8h, doc a zis pana la 35 saptamani, eu am zis ca poate pana la 34. Mie mi-a zis ca in momentul in care devin regulate, mai dese de 1/2 h si cresc in intensitate sa ma prezint la spital. Eu am momente mai ales seara cand sunt si mai dese de 1/2h si dureroase, dar in timpul zilei sunt neregulate si nedureroase (contractii Braxton), in fiecare zi acelasi ciclu. Mie doc mi-a zis ca la mine prb ar fi de la lichid, am foarte mult (in limite totusi 20cm) si dc copilul e foarte activ, tot el a zis dupa 33 saptamani mai scade lichidul si o sa ma linistesc, sper sa aiba dreptate si sa duc sarcina cat mai mult.

31+ cu fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Mami_de2, asteapta sa vezi ce afli maine la Fundeni. Pentru 2 mutatii de MTHFR heterozigor sau MTHFR homozigot (daca citesti de ceva timp, cred ca stii ce inseamna, daca nu, intrebi si explic), se merge in general cu Clexane, dar sunt si fete care au mers bine cu Aspenter pana in saptamana 28-30 si apoi au trecut pe anticoagulant. Momentan vezi ce iti recomanda la Fundeni, vezi ce zice si ginecologul si apoi vezi daca e cazul sa mai faci si analiza pentru PAI. Tinem pumnii sa fie bine. Poti ajunge si la 6.30 maine, o sa fie o fata sau 2, dar sunt cateva asistente, asa ca nu astepti.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Buna seara!
Mami de2 vad ca avem aceleasi mutatii. Si eu tot din proprie initiativa m-am investigat in vara dupa o sarcina oprita la 10 sapt, desi ginecoloaga imi zicea ca nu e grav, se mai intampla si ca dupa 3 sarcini oprite ne apucam de cautat. pe bune, ca eu eram nebuna sa mai pierd inca doi copilasi?! Pana la 26 de sapt am avut exact acelasi tratament ca si tine, apoi mi-a suplimentat aspenterul la 1 pe zi iar de maine 32 sapt si o zi iese aspenterul si introducem innohep. Am mers destul de des la Fundeni (de cate ori m-au chemat ele) si analizele au iesit mereu bune, mai exact, citez: sunt bune pentru varsta sarcinii. Eu iti doresc multa bafta, sa iti ajute Dumnezeu, stiu ce simti, cred ca multe fete de aici te inteleg, important este sa facem tot ceea ce depinde de noi. Pupic.
Raluca iti multumesc pentru raspunsul ref la tot'hemma, am sa incep si eu sa il iau... Desi as fi vrut sa imi fac analizele inainte, ptr ca la ultimele am avut hemoglobina 11,5 iar fierul era chiar ok, la mijlocul dintre limite si nu stiu ce sa zic. E adevarat ca acele analize erau facute in febr cele ptr trim 2
Balanta uf ce chin, de la 17 saptamani... Dar ce nu facem noi ptr bebelacii nostri dragi! Nu ai o perna de gravida, poate iti mai usureaza pozitia... Eu incerc sa dorm numai pe stanga, nu reusesc toata noaptea, pe spate nu mai dorm demult, dar indiferent pe ce parte dorm nu pot fara o perna intre picioare ca ma apuca niste dureri intre picioare de numa numa.
Va pup

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefulici spune:

Citat:
citat din mesajul lui balanta_tm

ralu si tu cu contractii??? offff! imi pare rau!
acuma faci intravenos gynipral d'ala de se pune intr-o gentuta si pe care il iei peste tot dupa tine? sau iei pastile?
eu ma bucur ça dr tau nu s-a aruncat sa iti dea dexa/beta.

stefulici, mai rezista un pic, nu se poate sa cedezi in final!
eu stau din sapt 17 in pat si mai am si patul "rasturnat" - cu picioarele mai sus decat capul. pe spate nu pot sta ca am contractii in pozitia asta, iar pe dreapta nu mai pot sta fiindca imi vine pe gat tot ce am in stomac . asa ca stau doar pe stanga. fara perna, desigur.

Si eu stau cu fundul pe 2 perne... iar al meu pui nu prea ma lasa sa stau cum vreau eu... cel putin pe dreapta nu prea-i place , il mai pacalesc uneori. Arsuri normal ca am si eu, in speciat seara... in orice ppozitie as sta!
MeAlex, imi pare rau ca sunt asa plangacioasa, n-ar trebui, mai ales cand ma gandesc la ce ghinion ai avut tu si alte fete... Nu ma lua in seama, hormonii sunt de vina!

http://lmtm.lilypie.com/p1DRp3.png?Nr8NoC0w
2 sarcini pierdute la 5 s si 7 s, mutatie MTHFR ( A1298C) genotip heterozigot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

brigit, tot ce am citit in diverse surse de incredere despre beta/dexametazona m-a dus la niste concluzii simple:
- injectiile astea se fac cu 24-48 de ore inainte de nastere, nu cu saptamani inainte
- efectul lor demonstrat este de maxim 7 zile de la prima injectie (ce trece de 7 zile este complet incert si nedemonstrat de studii)
- repetarea unui ciclu de corticosteroizi in cadrul aceleiasi sarcini poate duce la efecte grave asupra copilului de genul paralizie cerebrala si alte grozavii

raspunsul de la viena l-am primit acum cateva ore si mi-a confirmat ce am scris mai sus.

ylari, am perna de gravide dar mai mult ma ajuta sa imi sprijin burta de ea. si cred ca si psihic are un efect, fiindca simt ca e si ea "un personaj" alaturi de mine si bb-i

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Balanta, m-ai facut sa rad, mi-am amintit de un film in gare J Lo era gravida di isi cumparase o perna pe care o calarea la greu in fiecare noapte, de ajunses partenerul ei gelos pe bietul obiect... Care a ajuns la pubela intr-un final, pubela din care J Lo a incercat sa o recupereze, fara succes. Lol, a fost amuzant filmul, dar ce n-as da si eu ptr o perna de-aia! Dar nu din pubela!

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput