Magneziu (fier sau vit. B) pentru somn? Va ajuta?
Raspunsuri - Pagina 2
ML spune:
Asta iau eu si dorm f. bine plus ca toti avem tot felul de visuri colorate (pana si copiii):
http://www.thenaturalonline.com/vitamins-supplements/peter-gillhams-natural-vitality-natural-magnesium-calm-raspberry-lemon-8-oz-powder.html
De vei incerca, spune-mi daca are efect si la tine.
Povestea asta cu malabsorbtia este mai lunga... nu am fost diagnosticata in copilarie, dar, pe la 25 de ani, disperata ca nu ma ingras orice as face, am vorbit cu o dieteticiana si, dupa ce m-a intrebat ce mi se intampla in copilarie, etc. a conclus ca trebuie sa fie malabsorbtie (pe atunci nu cred ca avea habar lumea ce inseamna, nimeni nu i-a mentionat mamei asta, imi dadeau "cavit" , vit. C, injectii cu B(uri) si fier.
Pana la urma i-am luat baiatului niste fier din surse 100% naturale (de fapt include si B 12 parca, vitamina C, plus altele) si ii dau alternativ cu polen de albine si o vitamina minuscula, tot asa provenita din "whole foods". Pare mai vioi si bine dispus, de fapt, polenul l-a ajutat si inainte... dar pentru niste negi de pe degete . Se recomanda si pt. anemie.
histamina spune:
ML ,exista mai multe tipuri de malabsorbtie.cel mai usor este acela in care asimilezi nutrientii,dar nu inc antitati mari.
se rezolva cu medicamente si cu o dieta hiper calorica.
e genetica sau data de probleme in timpul sarcinii ori prematuritate.
cel mai grav este sindromuld e malabsorbtie in car eintestinul efectiv nu asimileaza nimic.
sia cesta se paote vindeca.a avut strumf.e ff scump tratamentul,dar rezultatele sunt vizibile.
este necesar sa se faca si analize la institutul de boli de nutritie si emtabolism,pe langa porba digestiva,obligatoriu de facut.
eu am o dieta de cca 3000 de calorii pe zi,dar nu o respect niciodata.
cu naposim, cu sarcina(toxica),alaptatul pana in prezent( un an si 9 luni), am reusit sa sar de la 37 de kg la 1,60m la 47.sunt varianta obeza.
ce recomand?
magneziu forte romanesc.are B6 si e super.costa 17,5 lei la beladona.
alimente naturale, exclus pui din comert, zaharul, sucurile acidulate etc
msl1 spune:
Ml,
cum se numesc vit acelea naturale cu fier de la whole foods? ca trebuie sa ii dau si eu la cea mica, si nu stiu ce sa cumpar? polen tot de la whole foods ai luat? cum se numeste si e granule sau pastila? merg toate astea si la 2 ani?
ML spune:
Histamina, multumesc pt. detaliile legate de malabsorbtie. Ar trebui sa intreb separat (ma intereseaza subiectul), le-am facut varza...
MSL, eu ii dau pt. adulti, dar tai bulina in 4 si nu zilnic. Nu am gasit ceva pt. copii in ziua respectiva, dar s-ar putea sa existe si sa nu fi avut ei pe raft atunci. Nu stiu ce sa zic pt. 2 ani... poate gasesti ceva mai slab sau tai sfertul in jumate ?
Asta ii dau baiatului:
http://www.megafood.com/mineral-formulas/blood-builder
De fapt am cumparat in timp (aceeasi companie producatoare) si B complex, vitamine (1 pe zi), am fost multumita in special de Buri.
Polen iau de la WalMart, uneori de la Health Food Store. Cel de la WalMart este in capsule ( http://www.walmart.com/ip/Spring-Valley-General-Health-Bee-Pollen-550-Mg-100-ct/893273 ), il prefer pentru ca il pot desface, il pun in lingurita si apoi adaug ceva miere peste, le place amandouara ca-i dulce. Celalalt este pastila, ii atrage mai putin. Dar sa fii sigura ca fetita nu este alergica.
Ah si le mai dau zinc uneori copiilor, lozenges pt. imunitate.
Repet, pe toate le dau rar, as fi preferat sa le ia din alimentatie, dar cine mananca sfecla rosie sau melasa zilnic? Si mie imi vine greu...