ajutor

ajutor | Autor: fabysofy

Link direct la acest mesaj

URGENT....IN 1998 O PRIETENA A ABANDONAT BAIETELUL IN SPITAL LA BUCURESTI...AS VREA SA STIU DACA E POSIBIL SA GASEASCA ACEST COPIL,DACA EXISTA VRE UN MOD DE A AFLA UNDE ESTE SI DACA A FOST ADOPTAT....VREAU SA O AJUT DAR NU STIU NICI EU CUM....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

din 1998 si pana in prezent a trecut enooooorm de mult, cu siguranta copilul a fost declarat ABANDONAT intr-atatia ani.

Copilul in prezent are 14 ani (???) si probabil are buletin de identitate cu numele adoptatorilor. Daca nu a fost dat spre adoptie probabil se gaseste in vreun centru de plasament sau la o familie de asistenti maternali, insa e foarte putin probabil sa mai fie in SISTEM la anii astia, daca a fost abandonat la nastere, probabil l-au dat spre adoptie pana sa implineasca un an.

Si daca este adoptat mama naturala NU mai are dreptul sa ceara informatii despre el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fabysofy spune:

Inteleg ca este foarte tarziu dar trebuie sa existe un mod de a afla daca Este adoptat sau nu acest copil,si Mama era o copila pe Atunci,si cu o situazie familiara foarte grea... cred ca mai bine mai tarziu decat niciodata....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Pai mama naturala sa isi ia inima in dinti si sa se duca la politie. Isi asuma si consecintele legale si afla ce se mai poate face sau nu.

Daca a fost abandonat la nastere si mama nu si-a declarat identitatea reala la momentul nasterii sau a nascut cu copie de buletin falsificata cred (nu sunt 100% sigura ca nu mai sunt la curent) ca e penal. Nu am de une sa stiu cum l-a abandonat, dar e bine sa isi ia o consultatie la avocat sa i se explice ce se poate face si care sunt consecintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

copilul mai mult ca sigur ca e adoptat, asa ca nu mai are rost zbaterea. Poate sa mearga la maternitatea unde a nascut sa vada la registratura, daca se mai tin indosariate nasterile din urma cu 14 ani, sa vada catre ce institutie de ocrotire a fost directionat copilul, probabil ca initial a ajuns in spitalul de copii, dupa care in centru de plasament

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Dar care este intentia prietenei tale?
In mod normal, nici n-ar trebui sa afle unde-i adoptat (daca este). Sa afle daca traieste, daca e adoptat...asta e firesc.
Dar sa ia legatura cu copilul...n-are acest drept. Nici moral, nici (cred) legal. Sigur, la un moment dat, cu acordul copilului, parintilor adoptivi...nimic nu-i imposibil. Altfel, nu!

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pearljam spune:

Daca mama doreste sa se ocupe ea de cresterea copilului, poate merge la Protectia Copilului sa ceara reintregirea familiei, pentru ca ei detin informatiile complete despre ce s-a intamplat cu copilul. In 30 de zile ar trebui sa primeasca raspuns. De preferat ar fi sa stie numele copilului, altfel e mai dificil. Daca copilul a fost adoptat e posibil sa nu i ofere detalii prea multe, dar daca e in sistem, mama are prioritate in cresterea copilului daca prezinta garantii morale si materiale in acest sens.

Daca doreste doar sa obtina adresa copilului tot la protectia copilului unde are mama domiciliul poate fi indrumata corespunzator.

Mult succes. Eu nu ma pot pronunta despre drepturile mamei din cele 2 randuri citite pe forum. Nu e o situatie fericita, dar din pacate exista si sper ca cei implicati vor gasi raspunsuri la multele intrebari pe care le au.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Cum adica, apari dupa 14 ani si ai dreptul sa ceri reintregirea familiei dupa ce ai abandonat copilul? Brrrrrr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

Cum adica, apari dupa 14 ani si ai dreptul sa ceri reintregirea familiei dupa ce ai abandonat copilul? Brrrrrr

Marina

Pai nu stim despre ce este vorba si cum a fost abandonat copilul (la nastere, cu acte, fara acte, sanatos, bolnav, etc).
Daca el este adoptat si este bine mersi in familia lui atunci nu ai nici un drept (nici moral, nici legal, nici intr-un fel) sa reapari si sa ceri copilul si sa ii bulversezi pe toti.
Dar daca el nu a fost adoptat si poate este inca in sistem si o duce destul de greu sa spunem, ar putea fi benefic pentru copil sa apara maica-sa, presupunand ca vrea sa il ajute macar pe mai departe. Nu toti copiii au fost adoptati. Unii chiar o duc greu si foarte greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

poate in cazul asta da, dar mi s-ar parea cumplit sa existe dreptul sa ceara reintregirea familiei daca copilul este deja adoptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

marina,
nu se poate.
colega de liceu a surorii mele si-a abandonat fetita in spital.ea avea 16 ani, era pe vremea lui ceasca,liceul era de elita.nu au stiut decat ea si maica-sa.
bun, intre timp tipa s-a realizat material super, s-a casatorit cu cineva care avea dublul varstei ei si a vrut sa faca un bebe, numai ca............nu a mai putut.
cum sotul era om sus pus, a dat de urma fetitei.fusese adoptata,avea vreo 15 ani.parintii adoptivi,oameni simpli,fara bani,dar cu suflet mare de tot, au cerut sprijinul piolitiei si s-au opus vehement ca fetita sa o cunoasca.
nu a reusit .
nu stiu daca parintii adoptivi i-au spus pana la urma,cert e ca tot ce a reusit a fost sa o vada de la distanta,cand iesea de la scoala.

si mai stiu un caz, cel al unei infirmiere,care nu i-a spus fetitei ca e adoptata,decat cand si-a facut grupa de sange si a vazut ca e total diferita de a parintilor.
fetita,studenta la filososfie,f inteligenta, infirmirea si sotul,abia buchiseau.
la 18 ani i-au spus si au vrut sa ii prezinte parintii naturali.fata a refuzat.
si,scuze ca ma intind,am acut "grija" de doua fetite abandonate la CP. mama a revenit in viata lor,insa fetitele,f unite au preferat sa ramana la camin.
nici pana in ziua de azi nu au mai luat legatura cu ea.
C. mi-a zis ca au stat o noapte intreaga dormind imbratisate pt ca stiau ca a doua zi una dintre ele va fi infiata.s-au rugat toata naoptea sa nu fie despartite.si nu au fost.

Mergi la inceput