LMA!Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***419***
Raspunsuri - Pagina 16
Anaan spune:
Pisik, si Andrei isi roade unghiile, dar asta nu m-a dus cu gandul la instabilitate emotionala. In plus, mai nou e tot cu mainile in nas, era un singur copil care practica asta in grupa lui de la gradinita, acum sunt vreo cinci care ii urmeaza exemplul, printre care si Andrei. Nu-mi plac deloc obiceiurile astea, ii explic ca nu-i frumos etc., dar nu imi fac asa mari probleme din cauza lor (sperand ca le vom gasi leac in timp) si nici nu m-am gandit ca ar trebui. Mintitul de care vorbesti nu mi se pare nici el un capat de tara, e la varsta fabulatiei si a testarii limitelor. Am citit undeva, dar nu mai stiu unde, ca as da link, ca, de la trei la patru ani, copiii incep sa faca diferenta intre adevar si minciuna si, de multe ori, o inteleg mintind, distorsionand intentionat realitatea. Referitor la agresivitatea Anei, te inteleg ca te ingrijoreaza, dar cred ca, pe masura ce Ana creste, se va estompa si apoi va disparea cu totul, fiindca Ana e un copil tare istet, care prinde repede mersul lucrurilor si va intelege ca o asemenea atitudine ii face pe copii sa se indeparteze de ea si, cum e sociabila, o sa-si corijeze singura comportamentul. La cum o percep eu pe Ana, din cat am cunoscut-o direct si din descrierile tale, e un copil caruia ii plac provocarile si, deocamdata, provocare pentru ea inseamna sa se comporte altfel decat sunt asteptarile celor din jur, tocmai pentru a-i face sa aiba reactii puternice, la care asista ca la un spectacol, avand satisfactia ca ea l-a pus in miscare. Deocamdata placerea asta e mai mare decat neplacerea cauzata de admonestarile si masurile pe care le luati voi. In cazul asta, solutia ar fi tocmai non-reactia voastra si a celorlalti implicati, numai ca nu poti sa ceri asa ceva tuturor (si mai ales copiilor pe care-i "zburleste).
Sa nu crezi ca incerc sa-ti minimalizez grijile, sunt convinsa ca te consuma si ca te pun serios pe ganduri - nici eu nu sunt ferita de asemenea reflectii - dar nu scapa din vedere ca ai un copil destept, energic si cu personalitate si ca, tocmai de aceea, "drumul batut" nu este atractia principala pentru Ana.
Anaan spune:
In plus, subscriu la ce-a zis Chato, poate asta este felul ei de a solicita atentie. Andrei multe prostii face doar ca sa-mi capteze mie atentia si sa ma faca sa las totul si sa ma dedic lui.
Dodo-pui spune:
...am mai "gata" ceva...
Ce parere aveti?
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Anaan spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dodo-pui ...am mai "gata" ceva... Ce parere aveti? ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* [font=Script MT Bold][center][b][size=3]Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! |
Hihihi, ce simpatica este! Dodo, parca tot mai inventiva esti!
Of, ce spaima cu laringita hunei! Bine ca ai stiut ce sa-i dai atunci, in prima faza, si ca ai stabilizat, cumva, situatia. Ma bucur ca acum e mai bine si ca te-ai mai linistit si tu.
Ma pun la corectat niste lucrari, ca azi chiar ca am fost activa forumistic. De la cinci la opt am ore, asa ca: see you later!
P.S: Chato, sa fie bine!
simplyana_m spune:
Hai ca si-a mai revenit netul!
Sa vad ce mai tin minte din ce aveam de zis .
La apucaturi ghiocelesti, si Luca imi mai astupa gura , noroc ca nu are ocazia prea des .
Ati vorbit la un moment dat de tantrumuri. Si noi incercam sa le evitam, dar nu ne iese intotdeauna. Asa ca trebuie sa le "tratam" cumva. Iar metoda aleasa de Domnul Brosc este "time-out"-ul . Eu n-as fi fost de acord cu asta, nici nu inteleg exact cum functioneaza, dar am realizat ca-l practicam deja de ceva vreme, si abia de 1 sapt il aplic constient. Daca "il apuca" in casa, dupa urlete si tavaleli, am vazut ca se duce singur sa se calmeze la el in camera. Asa ca m-am trezit si eu (tarziu), si acum cand incepe chiraiala, il iau frumusel pe sus, si-l plantez la el in camera: nici nu ies bine (nu inchid usa), si nu se mai aude nici pis! Suspina acolo in perna, cu fundul in sus, un minut, doua, si gata! Mai sta sa se reculeaga cateva minute, si apoi se poarta ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. S-a intamplat sa-i fie suficient jumatate de minut (cat am rezistat eu pana sa ma duc sa vad ce magie e aia de nu se aude nimic-nimic-nimic), sau s-a intamplat sa ma respinga si cate 15 min (dupa care ma striga, sau vine la mine sa o preiau pe Minnie - intr-o plimbare pe Rambla, adica pe bulivardu' astora, ne-am oferit sa-l achizitionam pe Mickey de plush, dar nu l-a vrut decat imperecheat cu Minnie, pe care a cumparat-o DOAR pt mine, el n-o manevreaza, si toata ziua numai in scenete o tinem ). Daca se intampla afara tantrumul, e mai greu de gestionat, ca e mai greu sa ne izolam, insa, invariabil, tot pe o banca ne revenim, cuibarit la mine in brate, cu fruntea proptita la mine in piept sau la subrat , isi inchide caile de comunicare (ma maraie daca il deranjez), si sta acolo nemiscat, intre 10 si 20 de minute. Apoi brusc vede vreo gaza, vreo pasare, vreo masina, pe care mi-o arata entuziast, si suntem buni de joaca.
Chestionare:
Chatonico, nu vrusei sa te shochez, dar nici de "oferta pietei" nu vorbeam, ci de a mea, personalizata, de client ocazional. Sa-ti fie de bine si de folos cumpana de azi! Gata bagajul?
Ina, cand te-am surprins cu raspunsurile prea rationale, sper ca nu te-am si dezamagit! Si nu stiu daca e de la zodie mersul in echilibru pe bordura, ca eu nu am acest obicei. Luca in schimb, da . Sanatate lui Denis!
Eu nu pot spune ca am fost foarte surprinsa de ceva anume, pentru ca le citesc pe toate cu curiozitate, cumva asteptandu-ma la ceva neasteptat .
Anca, tu pui mereu niste probleme la care imi apare raspunsul instantaneu, insa niciodata nu gasesc nici momentul, nici forma potrivita, ca sa ma angajez in discutii. Nu stiu cum se face, zau.
Tema:
1. Credeti ca "mi-e dor de tine" e noul "te iubesc"?
Nu, ca sunt sentimente diferite. Si daca dorul exprimat nu e din cauza de distanta, mai repede mi s-ar traduce "as vrea/mi-ar placea sa...te iubesc (dar n-a tot ce-mi trebuie)"
2. Cate vieti crezi ca ai in dragoste?
Doua! Nu va amintiti ce zicea la "zodiacul vechi romanesc" de pestioaice, ca-si lasa barbatul dintai?
O dragoste are o singura viata. A murit, adeu (adica adio in catalana)! Dar nu neg sansa la o alta, si o alta, si o alta noua, chiar daca sunt convinsa ca ea, sansa, scade odata cu inaintarea in varsta - devenim mai ursuzi, mai tipicari, mai comozi, autosuficienti , si ne pierdem increderea in oameni.
3. Blind date! Ati avut? V-ar fi placut sa aveti? Va place ideea? Cum a fost?
N-am avut, si-mi displace ideea.
Imi cer scuze ca nu ma lansez in sfaturi medicale, dar tin pumnii! As face-o daca n-as fi asa rupta de problema, Luca n-am mai fost la doftor din toamna trecuta (nici probleme n-a avut), suntem buni de mormoni .
Ma apuc acusi de vazut poze
http://www.lucamic.blogspot.com/
novus spune:
Si Ada are momente cand se incapataneaza sa faca fix pe dos ce-i spunem noi sau din contra sa nu faca ceea ce-i spunem si cu cat ne incrancenam noi mai tare cu atat se pune si ea contra mai tare si zice : nu vleau ! si ii sclipesc ochii
Si apoi ma intreaba : de ce ? ti-e frica ? asta e replica ei preferata cand e vorba de vreun pericol, e totala ce intonatie are si cum vine tot mai aproape sa ma intrebe parca dorind sa ma sperie
In schimb daca ridic tonul, chiar daca nu o cert si o atentionez doar sa fie atenta la o usa de ex ca se inchide/deschide , se pune pe plans imediat, probabil se sperie de reactia mea neobisnuita, nu stiu
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
novus spune:
Simplyanna , profunda si pe gustul meu ca de obicei , tare mi-a placut cum ai raspuns si la acest chestionar
Mi-e drag de tine
Oare cum de am avut norocul sa dau peste atatea fete iubibile intr-un singur loc , pe bune ?!! pacat ca distantele astea ne cam incurca din pacate :(((
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)